Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ένα νομικό ζήτημα στον τομέα του οικογενειακού δικαίου. Το πιο κοινό νομικό ζήτημα στην πρακτική του οικογενειακού δικαίου είναι το διαζύγιο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διαζυγίου και τους δικηγόρους διαζυγίου μας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα διαζυγίου μας. Εκτός από το διαζύγιο, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε, για παράδειγμα, την αναγνώριση του παιδιού σας, την άρνηση γονικής μέριμνας, την απόκτηση επιμέλειας των παιδιών σας ή μια διαδικασία υιοθεσίας…

ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ LAW & MORE
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ; Τότε ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οικογενειακός δικηγόρος

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ένα νομικό ζήτημα στον τομέα του οικογενειακού δικαίου. Το πιο κοινό νομικό ζήτημα στην πρακτική του οικογενειακού δικαίου είναι το διαζύγιο.

Γρήγορο μενού

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διαζυγίου και τους δικηγόρους διαζυγίου μας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα διαζυγίου μας. Εκτός από το διαζύγιο, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε, για παράδειγμα, την αναγνώριση του παιδιού σας, την άρνηση γονικής μέριμνας, την απόκτηση επιμέλειας των παιδιών σας ή μια διαδικασία υιοθεσίας. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν σωστά, προκειμένου να αποφευχθεί η αντιμετώπιση προβλημάτων αργότερα. Ψάχνετε για δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται στο οικογενειακό δίκαιο; Τότε βρήκατε το σωστό μέρος. Law & More σας προσφέρει νομική βοήθεια στον τομέα του οικογενειακού δικαίου. Οι δικηγόροι του οικογενειακού δικαίου είναι στη διάθεσή σας με προσωπικές συμβουλές.

Εκτός από ζητήματα που σχετίζονται με την αναγνώριση, την επιμέλεια, την άρνηση της γονικής μέριμνας και την υιοθεσία, οι δικηγόροι του οικογενειακού μας δικαίου μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν με διαδικασίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση και την επίβλεψη των παιδιών σας. Εάν αντιμετωπίζετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα ζητήματα, είναι συνετό να έχετε τη βοήθεια ενός δικηγόρου οικογενειακού δικαίου που θα σας βοηθήσει στη νομική διευθέτηση.

Ευχαριστίες

Η αναγνώριση δημιουργεί σχέσεις οικογενειακού δικαίου μεταξύ του ατόμου που αναγνωρίζει το παιδί και το παιδί. Ο σύζυγος μπορεί τότε να ονομαστεί πατέρας, η γυναίκα μητέρα. Το άτομο που αναγνωρίζει το παιδί δεν πρέπει να είναι ο βιολογικός πατέρας ή η μητέρα του παιδιού. Μπορείτε να αναγνωρίσετε το παιδί σας πριν από τη γέννηση, κατά τη δήλωση γέννησης ή αργότερα.

Αϊλίν Σελαμέτ

Αϊλίν Σελαμέτ

Δικηγόρος

 Καλέστε στο + 31 40 369 06 83

Χρειάζεστε οικογενειακό δικηγόρο;

Παιδική υποστήριξη

Παιδική υποστήριξη

Το διαζύγιο έχει μεγάλο αντίκτυπο στα παιδιά. Επομένως, αποδίδουμε μεγάλη αξία στα συμφέροντα των παιδιών σας

Ζητήστε διαζύγιο

Ζητήστε διαζύγιο

Έχουμε μια προσωπική προσέγγιση και συνεργαζόμαστε μαζί σας για μια κατάλληλη λύση

Συνεργάτης διατροφής

Συνεργάτης διατροφής

Πρόκειται να πληρώσετε ή να λάβετε διατροφή; Ποσο? Σας καθοδηγούμε και σας βοηθάμε με αυτό

Ζήστε ξεχωριστά

Ζήστε ξεχωριστά

Θέλετε να ζήσετε ξεχωριστά; Σας βοηθάμε

"Law & More δικηγόρους
εμπλέκονται και
μπορεί να εννοηθεί με
το πρόβλημα του πελάτη »

Προϋποθέσεις αναγνώρισης παιδιού

Εάν θέλετε να αναγνωρίσετε ένα παιδί, πρέπει να πληροίτε μερικές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, πρέπει να είστε 16 ετών και άνω για να αναγνωρίσετε ένα παιδί. Υπάρχουν όμως περισσότερες προϋποθέσεις. Χρειάζεστε άδεια από τη μητέρα. Εκτός αν το παιδί είναι μεγαλύτερο από 16 ετών. Όταν το παιδί είναι 12 ετών και άνω, χρειάζεστε επίσης γραπτή άδεια από το παιδί. Επιπλέον, δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα παιδί εάν δεν επιτρέπεται να παντρευτείτε τη μητέρα. Για παράδειγμα, επειδή είστε συγγενής αίματος της μητέρας. Επιπλέον, το παιδί που θέλετε να αναγνωρίσετε μπορεί να μην έχει ήδη δύο νόμιμους γονείς. Βρίσκεστε υπό κηδεμονία; Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστείτε πρώτα άδεια από το δευτερεύον δικαστήριο.

Αναγνωρίζοντας ένα παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αυτό αναφέρεται στην αναγνώριση του αγέννητου μωρού. Μπορείτε να αναγνωρίσετε το παιδί σε οποιονδήποτε δήμο της Ολλανδίας. Εάν η (μέλλουσα) μητέρα δεν σας συνοδεύει, πρέπει να δώσει γραπτή άδεια για αναγνώριση. Είναι ο σύντροφός σας έγκυος με δίδυμα; Στη συνέχεια, η αναγνώριση ισχύει και για τα δύο παιδιά των οποίων ο σύντροφός σας είναι έγκυος εκείνη τη στιγμή.

Αναγνώριση παιδιού κατά τη δήλωση γέννησης

Μπορείτε επίσης να αναγνωρίσετε το παιδί σας εάν αναφέρετε τη γέννηση. Πρέπει να αναφέρετε τη γέννηση στον δήμο όπου γεννήθηκε το παιδί. Εάν η μητέρα δεν έρχεται μαζί σας, πρέπει να δώσει γραπτή άδεια για την αναγνώριση.

οικογένεια-δικηγόρος-αναγνώριση-εικόνα (1)Αναγνωρίζοντας το παιδί αργότερα

Συμβαίνει επίσης μερικές φορές ότι τα παιδιά δεν αναγνωρίζονται έως ότου είναι πολύ μεγαλύτερα ή ακόμη και ηλικίας. Η αναγνώριση είναι τότε δυνατή σε κάθε δήμο στις Κάτω Χώρες. Από την ηλικία των 12 ετών θα χρειαστείτε γραπτή άδεια από το παιδί και τη μητέρα. Εάν το παιδί είναι ήδη 16 ετών, χρειάζεστε μόνο άδεια από το παιδί.

Επιλέγοντας ένα όνομα όταν αναγνωρίζετε ένα παιδί

Μια σημαντική πτυχή στην αναγνώριση του παιδιού σας, είναι η επιλογή του ονόματος. Εάν θέλετε να επιλέξετε το επώνυμο του παιδιού σας κατά την επιβεβαίωση, εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να πάτε στο δήμο μαζί. Εάν το παιδί είναι άνω των 16 ετών κατά τη στιγμή της αναγνώρισης, το παιδί θα επιλέξει ποιο επώνυμο θέλει να έχει.

Συνέπειες της αναγνώρισης

Εάν αναγνωρίσετε ένα παιδί, γίνετε νόμιμος γονέας του παιδιού. Στη συνέχεια, θα έχετε μερικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Για να γίνετε νόμιμος εκπρόσωπος του παιδιού, πρέπει επίσης να υποβάλετε αίτηση για γονική εξουσία. Η αναγνώριση ενός παιδιού σημαίνει τα εξής:

• Δημιουργείται ένας νόμιμος δεσμός μεταξύ του ατόμου που αναγνωρίζει το παιδί και το παιδί.
• Έχετε υποχρέωση διατροφής έναντι του παιδιού έως ότου φτάσει στην ηλικία των 21 ετών.
• Εσείς και το παιδί γίνετε νόμιμοι κληρονόμοι του άλλου.
• Επιλέγετε το επώνυμο του παιδιού μαζί με τη μητέρα τη στιγμή της αναγνώρισης.
• Το παιδί μπορεί να αποκτήσει την εθνικότητά σας. Αυτό εξαρτάται από το δίκαιο της χώρας στην οποία έχετε την ιθαγένεια.

Θα θέλατε να αναγνωρίσετε το παιδί σας και εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία αναγνώρισης; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους έμπειρους δικηγόρους οικογενειακού δικαίου.

Άρνηση πατρότητας

Όταν η μητέρα ενός παιδιού είναι παντρεμένη, ο σύζυγός της γίνεται ο πατέρας του παιδιού. Αυτό ισχύει επίσης για καταχωρημένες συνεργασίες. Είναι δυνατόν να αρνηθούμε την πατρότητα. Για παράδειγμα, επειδή ο σύζυγος δεν είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού. Μπορεί να ζητηθεί από τον πατέρα, τη μητέρα ή το ίδιο το παιδί απόρριψη της μητρότητας. Η άρνηση έχει την συνέπεια ότι ο νόμος δεν θεωρεί τον νόμιμο πατέρα ως πατέρα. Αυτό ισχύει αναδρομικά. Ο νόμος προσποιείται ότι η πατρότητα του νόμιμου πατέρα δεν υπήρχε ποτέ. Αυτό έχει, για παράδειγμα, συνέπειες για το ποιος είναι ο κληρονόμος τους.

Ωστόσο, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις στις οποίες η άρνηση γονικής μέριμνας δεν είναι (ή δεν είναι πλέον) δυνατή:

• Εάν ο νόμιμος πατέρας είναι επίσης ο βιολογικός πατέρας του παιδιού.
• Εάν ο νόμιμος πατέρας έχει συναινέσει στην πράξη με την οποία η σύζυγός του έμεινε έγκυος.
• Εάν ο νόμιμος πατέρας γνώριζε ήδη πριν από το γάμο ότι η μελλοντική σύζυγός του ήταν έγκυος.
• Εξαίρεση γίνεται στις δύο τελευταίες περιπτώσεις όταν η μητέρα δεν ήταν ειλικρινής για τον βιολογικό πατέρα του παιδιού.

Η άρνηση της πατρότητας παραμένει μια σημαντική απόφαση. Οι οικογενειακοί δικηγόροι της Law & More είστε έτοιμοι να σας συμβουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προτού λάβετε αυτήν τη σημαντική απόφαση.

οικογένεια-δικηγόρος-επιμέλεια-εικόνα (1)

Επιμέλεια

Ένα ανήλικο παιδί δεν επιτρέπεται να παίρνει κάποιες αποφάσεις μόνος του. Γι 'αυτό το παιδί είναι υπό την εξουσία ενός ή και των δύο γονέων. Συχνά, οι γονείς παίρνουν αυτόματα την επιμέλεια των παιδιών τους, αλλά μερικές φορές πρέπει να υποβάλετε αίτηση για επιμέλεια μέσω δικαστικής διαδικασίας ή μέσω ενός εντύπου αίτησης.

Εάν έχετε την επιμέλεια ενός παιδιού:

• Είστε υπεύθυνοι για τη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού.
• Έχετε σχεδόν πάντα υποχρέωση διατροφής, που σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε τα έξοδα φροντίδας και εκπαίδευσης (έως την ηλικία των 18) και τα έξοδα διαβίωσης και σπουδών (από την ηλικία των 18 έως 21 ετών).
• Διαχειρίζεστε τα χρήματα και τα πράγματα του παιδιού.
• Είστε ο νόμιμος εκπρόσωπός του.

Η επιμέλεια ενός παιδιού μπορεί να κανονιστεί με δύο τρόπους. Όταν ένα άτομο έχει επιμέλεια, μιλάμε για κηδεμονία με ένα κεφάλι και όταν δύο άτομα έχουν κηδεμονία, αφορά την κοινή κράτηση. Το πολύ δύο άτομα μπορούν να έχουν επιμέλεια. Επομένως, δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για γονική αρχή εάν δύο άτομα έχουν ήδη την επιμέλεια ενός παιδιού.

Πότε παίρνετε την επιμέλεια ενός παιδιού;

Είστε παντρεμένοι ή έχετε εγγεγραμμένη σχέση; Τότε και οι δύο γονείς θα έχουν κοινή επιμέλεια ενός παιδιού. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, μόνο η μητέρα θα δοθεί αυτόματα επιμέλεια. Παντρεύεστε ως γονείς μετά τη γέννηση του παιδιού σας; Ή συνάπτετε μια καταχωρημένη συνεργασία; Σε αυτήν την περίπτωση, θα λάβετε επίσης αυτόματη γονική εξουσία. Προϋπόθεση είναι ότι έχετε αναγνωρίσει το παιδί ως πατέρα. Προκειμένου να αποκτήσετε γονική εξουσία, ενδέχεται να μην είστε κάτω των 18 ετών, να είστε υπό την κηδεμονία ή να έχετε ψυχική διαταραχή. Μια ανήλικος μητέρα 16 ή 17 ετών μπορεί να υποβάλει αίτηση στο δικαστήριο για δήλωση ηλικίας για να αποκτήσει την επιμέλεια ενός παιδιού. Εάν κανένας από τους γονείς δεν έχει επιμέλεια, ο δικαστής διορίζει κηδεμόνα.

Κοινή επιμέλεια σε περίπτωση διαζυγίου

Η προϋπόθεση του διαζυγίου είναι ότι και οι δύο γονείς διατηρούν την από κοινού επιμέλεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δικαστήριο μπορεί να παρεκκλίνει από αυτόν τον κανόνα εάν είναι προς το συμφέρον των παιδιών.

Θέλετε να αποκτήσετε επιμέλεια για το παιδί σας ή έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη γονική αρχή; Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με έναν από τους έμπειρους οικογενειακούς δικηγόρους μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σκεφτούμε μαζί σας και να σας βοηθήσουμε με την αίτηση γονικής εξουσίας!

Υιοθεσία

Όποιος θέλει να υιοθετήσει ένα παιδί από την Ολλανδία ή από το εξωτερικό πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών μεγαλύτερος από το παιδί που θέλετε να υιοθετήσετε. Οι προϋποθέσεις για την υιοθέτηση ενός παιδιού από τις Κάτω Χώρες διαφέρουν από τις προϋποθέσεις για την υιοθέτηση ενός παιδιού από το εξωτερικό. Για παράδειγμα, μια υιοθεσία στις Κάτω Χώρες απαιτεί η υιοθεσία να είναι προς το καλύτερο συμφέρον του παιδιού. Επιπλέον, το παιδί πρέπει να είναι ανήλικος. Εάν το παιδί που θέλετε να υιοθετήσετε είναι 12 ετών και άνω, απαιτείται η συγκατάθεσή του για την υιοθεσία. Επιπλέον, μια σημαντική προϋπόθεση για την υιοθέτηση ενός παιδιού από τις Κάτω Χώρες είναι ότι έχετε φροντίσει και μεγαλώσει το παιδί για τουλάχιστον ένα έτος. Για παράδειγμα ως ανάδοχος γονέας, κηδεμόνας ή θετός γονέας.

Για την υιοθέτηση ενός παιδιού από το εξωτερικό, είναι σημαντικό να μην έχετε συμπληρώσει ακόμη την ηλικία των 42 ετών. Σε περίπτωση ειδικών περιστάσεων, μπορεί να γίνει εξαίρεση. Επιπλέον, ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις για την υιοθέτηση ενός παιδιού από το εξωτερικό:

• Εσείς και ο / η σύντροφός σας πρέπει να δώσετε άδεια για να επιθεωρήσετε το δικαστικό σύστημα τεκμηρίωσης (JDS).
• Η διαφορά ηλικίας μεταξύ του παλαιότερου θετού γονέα και του παιδιού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 40 χρόνια. Σε περίπτωση ειδικών περιστάσεων, μπορεί επίσης να γίνει εξαίρεση.
• Η υγεία σας μπορεί να μην αποτελεί εμπόδιο για υιοθεσία. Πρέπει να υποβληθείτε σε ιατρική εξέταση.
• Πρέπει να ζείτε στην Ολλανδία.
• Από τη στιγμή που το ξένο παιδί φεύγει για την Ολλανδία, είστε υποχρεωμένοι να αναλάβετε τα έξοδα φροντίδας και ανατροφής του παιδιού.

Η χώρα από την οποία προέρχεται το υιοθετημένο παιδί μπορεί επίσης να επιβάλει όρους υιοθεσίας. Για παράδειγμα, σχετικά με την υγεία, την ηλικία ή το εισόδημά σας. Κατ 'αρχήν, ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί από το εξωτερικό μαζί μόνο αν είναι παντρεμένοι.

Θέλετε να υιοθετήσετε ένα παιδί από την Ολλανδία ή από το εξωτερικό; Εάν ναι, ενημερωθείτε καλά για τη διαδικασία και τους συγκεκριμένους όρους που ισχύουν για την περίπτωσή σας. Οι δικηγόροι του οικογενειακού δικαίου της Law & More είναι έτοιμοι να σας συμβουλεύσουν και να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Εκτοπισμός

Η τοποθέτηση είναι ένα πολύ δραστικό μέτρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν είναι καλύτερο για την προστασία του παιδιού σας να ζήσει κάπου αλλού για λίγο. Μια τοποθέτηση συμβαδίζει πάντα με την επίβλεψη. Ο σκοπός μιας τοποθέτησης είναι να διασφαλίσει ότι το παιδί σας μπορεί να ζήσει ξανά στο σπίτι μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο.

Το αίτημα για το παιδί σας έξω από το σπίτι μπορεί να υποβληθεί στον Παιδικό Κριτή από το Youth Care ή από το Συμβούλιο Φροντίδας και Προστασίας Παιδιών. Υπάρχουν διάφορες μορφές τοποθέτησης. Για παράδειγμα, το παιδί σας μπορεί να τοποθετηθεί σε ανάδοχη οικογένεια ή σε κηδεμόνα. Είναι επίσης πιθανό το παιδί σας να έχει οικογένεια.

Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σημαντικό να προσλάβετε έναν δικηγόρο που εμπιστεύεστε. Στο Law & More, τα ενδιαφέροντά σας και αυτά του παιδιού σας είναι υψίστης σημασίας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια σε αυτήν τη διαδικασία, για παράδειγμα για να αποτρέψετε το παιδί σας να απομακρυνθεί από το σπίτι, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Οι δικηγόροι μας μπορούν να βοηθήσουν εσάς και το παιδί σας εάν έχει υποβληθεί ή μπορεί να υποβληθεί αίτηση για τοποθέτηση στον δικαστή των παιδιών.

Οι δικηγόροι του οικογενειακού δικαίου της Law & More μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε όλες τις πτυχές του οικογενειακού δικαίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι δικηγόροι μας έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα του οικογενειακού δικαίου. Είστε περίεργοι τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς; Στη συνέχεια παρακαλώ επικοινωνήστε Law & More.

familierechtadvocaten-uithuisplaatsing-image (1)

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο στο Αϊντχόβεν;
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση:

κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More - [προστασία μέσω email]
κύριος. Maxim Hodak, συνήγορος στο & More - [προστασία μέσω email]

Law & More B.V.