Όταν κάποιος επιλέγει να ξεκινήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση, ένα από τα πρώτα βασικά βήματα είναι να επιλέξει μια κατάλληλη νομική μορφή. Ο ολλανδικός νόμος γνωρίζει διάφορες οντότητες που μπορούν να χρησιμεύσουν ως νομική μορφή για φιλανθρωπικούς σκοπούς: το ολλανδικό ίδρυμα και η ολλανδική ένωση. Το ολλανδικό ίδρυμα επιλέγεται συχνότερα για την ίδρυση φιλανθρωπίας. Χαρακτηριστικό του ολλανδικού ιδρύματος είναι ότι δεν έχει μέλη. Βασικά, το ολλανδικό ίδρυμα πρέπει να έχει μόνο ένα όργανο: το διοικητικό συμβούλιο.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΗ & ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΦΙΛΑΡΕΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Φιλανθρωπία & Φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Όταν κάποιος επιλέγει να ξεκινήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση, ένα από τα πρώτα βασικά βήματα είναι να επιλέξει μια κατάλληλη νομική μορφή. Ο ολλανδικός νόμος γνωρίζει διάφορες οντότητες που μπορούν να χρησιμεύσουν ως νομική μορφή για φιλανθρωπικούς σκοπούς: το ολλανδικό ίδρυμα και η ολλανδική ένωση.

Το ολλανδικό ίδρυμα επιλέγεται συχνότερα για την ίδρυση φιλανθρωπίας. Χαρακτηριστικό του ολλανδικού ιδρύματος είναι ότι δεν έχει μέλη. Βασικά, το ολλανδικό ίδρυμα πρέπει να έχει μόνο ένα όργανο: το διοικητικό συμβούλιο. Το ολλανδικό ίδρυμα στοχεύει στην επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου όπως αναφέρεται στα καταστατικά. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με τη λήψη δωρεών, τη διεξαγωγή επιχείρησης ή την υποβολή αιτήσεων επιχορηγήσεων. Επιπλέον, απαγορεύεται στο ίδρυμα να διανέμει κέρδη στους ιδρυτές, στα άτομα που αποτελούν μέρος των οργάνων του και σε άλλα άτομα. Η τελευταία ομάδα («άλλο άτομο»), ωστόσο, μπορεί να λάβει πληρωμές εφόσον αυτές οι πληρωμές γίνονται για αλτρουιστικό ή κοινωνικό σκοπό, πράγμα που σημαίνει ότι ένα ίδρυμα είναι μια νομική μορφή που είναι κατάλληλη για τη διαμόρφωση μιας φιλανθρωπίας. Ένα ίδρυμα έχει δωρητές ή εθελοντές. Κατ 'αρχήν, αυτά τα άτομα δεν έχουν κανένα δικαίωμα ψήφου. Επιπλέον, ένα ίδρυμα μπορεί να κατέχει ακίνητη περιουσία, να κάνει χρέη, να δεσμεύει και να ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς. Ένα ίδρυμα μπορεί επίσης να διεξάγει εμπορικές δραστηριότητες.

Σε αντίθεση με ένα ίδρυμα, μια ένωση έχει μέλη, τα οποία ενώνονται στη Γενική Συνέλευση. Αυτή η Γενική Συνέλευση έχει σημαντική εξουσία, καθώς είναι μεταξύ άλλων υπεύθυνη για το διορισμό και την απομάκρυνση των διευθυντών. Επιπλέον, το καταστατικό μπορεί να τροποποιηθεί μόνο από τη Γενική Συνέλευση. Ο σύλλογος δεν μπορεί να διανέμει κέρδη μεταξύ των μελών του. Όπως και το ίδρυμα, ένας σύλλογος μπορεί να εκτελεί νομικές πράξεις όπως αγορά ακινήτων. Ωστόσο, το τελευταίο απαγορεύεται σε περίπτωση που η ένωση μπορεί να θεωρηθεί ως άτυπη ένωση.

Μεταξύ του ιδρύματος και του συλλόγου μπορεί να υπάρχουν διαφορές στην πιθανή ευθύνη των διευθυντών.

Τι μπορεί Law & More να σε βοηθήσω;

Law & More έχει εμπειρία στην καθοδήγηση και βοήθεια στη λειτουργία ολλανδικών και διεθνών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων ή ιδιωτικών πελατών με φιλανθρωπικές επιθυμίες και στόχους.

Σας συμβουλεύουμε να δημιουργήσετε, να δημιουργήσετε και να καταχωρίσετε ολλανδικά φιλανθρωπικά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Η βοήθειά μας καλύπτει όλες τις πτυχές των ολλανδικών θεμάτων φορολογίας, νομικής, διακυβέρνησης και επίλυσης διαφορών.

Η εικόνα του Tom Meevis

Τομ Μέιβις

Διαχείριση συνεργάτη / δικηγόρου

 Καλέστε στο +31 40 369 06 80

Οι Υπηρεσίες της Law & More

Εταιρικό δίκαιο

Εταιρικός δικηγόρος

Κάθε εταιρεία είναι μοναδική. Επομένως, θα λάβετε νομικές συμβουλές που σχετίζονται άμεσα με την εταιρεία σας

Ειδοποίηση για προεπιλογή

Προσωρινός δικηγόρος

Χρειάζεστε προσωρινά δικηγόρο; Παρέχετε επαρκή νομική υποστήριξη χάρη στο Law & More

Συνήγορος

Δικηγόρος μετανάστευσης

Ασχολούμαστε με θέματα που αφορούν την είσοδο, τη διαμονή, την απέλαση και τους αλλοδαπούς

Συμφωνία μετόχων

Επιχειρηματικό δικηγόρο

Κάθε επιχειρηματίας πρέπει να ασχολείται με το εταιρικό δίκαιο. Προετοιμαστείτε καλά για αυτό.

"Law & More δικηγόρους
εμπλέκονται και
μπορεί να εννοηθεί με
το πρόβλημα του πελάτη »

Μη νοητική νοοτροπία

Μας αρέσει η δημιουργική σκέψη και κοιτάμε πέρα ​​από τις νομικές πτυχές μιας κατάστασης. Πρόκειται για το να φτάσουμε στον πυρήνα του προβλήματος και να το αντιμετωπίσουμε σε ένα αποφασιστικό ζήτημα. Λόγω της νοητικής νοοτροπίας και της πολυετούς εμπειρίας μας, οι πελάτες μας μπορούν να βασίζονται στην προσωπική και αποτελεσματική νομική υποστήριξη.

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο στο Αϊντχόβεν;
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου + 31 40 369 06 83 ή στείλτε μας ένα e-mail:

κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More - [προστασία μέσω email]
κύριος. Maxim Hodak, συνήγορος στο & More - [προστασία μέσω email]

Law & More B.V.