ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΕΦΕΤΩΝ;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τετραγωνισμένος Σαφή.

Τετραγωνισμένος Προσωπικό και εύκολα προσβάσιμο.

Τετραγωνισμένος Τα ενδιαφέροντά σας πρώτα.

Εύκολα προσβάσιμο

Εύκολα προσβάσιμο

Law & More είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Οι δικηγόροι μας ακούν την υπόθεσή σας και καταρτίζουν ένα κατάλληλο σχέδιο δράσης
Προσωπική προσέγγιση

Προσωπική προσέγγιση

Η μέθοδος εργασίας μας διασφαλίζει ότι το 100% των πελατών μας μας προτείνει και ότι βαθμολογούμαστε κατά μέσο όρο με 9.4

Προσφυγή δικηγόρου

Είναι σύνηθες το ένα ή και τα δύο μέρη να διαφωνούν με μια απόφαση στην υπόθεσή τους. Διαφωνείτε με την απόφαση του δικαστηρίου; Έπειτα, υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής σε αυτήν την απόφαση στο εφετείο. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν ισχύει για αστικές υποθέσεις με οικονομικό ενδιαφέρον μικρότερο από 1,750 ευρώ. Αντίθετα, συμφωνείτε με την απόφαση του δικαστηρίου; Στη συνέχεια, μπορείτε να εμπλακείτε στη διαδικασία στο δικαστήριο. Σε τελική ανάλυση, ο αντισυμβαλλόμενος μπορεί επίσης να αποφασίσει να ασκήσει έφεση.

Γρήγορο μενού

Η δυνατότητα προσφυγής ρυθμίζεται στον Τίτλο 7 του Ολλανδικού Αστικού Κώδικα Διαδικασίας. Αυτή η δυνατότητα βασίζεται στην αρχή του χειρισμού της υπόθεσης σε δύο περιπτώσεις: στην πρώτη περίπτωση συνήθως στο δικαστήριο και στη συνέχεια στο εφετείο. Πιστεύεται ότι ο χειρισμός της υπόθεσης σε δύο περιπτώσεις βελτιώνει την ποιότητα της δικαιοσύνης, καθώς και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη διοίκηση της δικαιοσύνης. Η προσφυγή έχει δύο σημαντικές λειτουργίες:

• Λειτουργία ελέγχου. Κατόπιν έφεσης, ζητήστε από το δικαστήριο να επανεξετάσει την υπόθεσή σας ξανά και πλήρως. Το δικαστήριο επομένως ελέγχει εάν ο δικαστής πρωτοδίκως διαπίστωσε σωστά τα πραγματικά περιστατικά, εφάρμοσε σωστά το νόμο και αν έχει κρίνει σωστά. Εάν όχι, η απόφαση του πρωτοδίκου δικαστή θα ανατραπεί από το δικαστήριο.
• Επανέλαβε την ευκαιρία. Είναι πιθανό ότι επιλέξατε τη λανθασμένη νομική βάση σε πρώτο βαθμό, δεν διατυπώσατε επαρκώς τη δήλωσή σας ή παρείχατε πολύ λίγα αποδεικτικά στοιχεία για τη δήλωσή σας. Επομένως, η αρχή της πλήρους επανεξετάσεως εφαρμόζεται στο εφετείο. Όχι μόνο μπορούν να παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο όλα τα γεγονότα για έλεγχο, αλλά εσείς ως έφεση θα έχετε επίσης την ευκαιρία να διορθώσετε τα λάθη που κάνατε πρωτοδίκως. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προσφυγής για αύξηση της αξίωσής σας.

Η εικόνα του Tom Meevis

Τομ Μέιβις

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΕΤΑΙΡΟΣ / ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ

tom.meevis@lawandmore.nl

Δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam

Εταιρικός δικηγόρος

"Law & More από δικηγόρους
συμμετέχουν και μπορούν να συμπάσχουν
με το πρόβλημα του πελάτη»

Προθεσμία για ένσταση

Εάν επιλέξετε τη διαδικασία προσφυγής στο δικαστήριο, πρέπει να υποβάλετε ένσταση εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. Η διάρκεια αυτής της περιόδου εξαρτάται από τον τύπο της υπόθεσης. Εάν η απόφαση αφορά απόφαση α αστικό δικαστήριο, έχετε τρεις μήνες από την ημερομηνία της απόφασης για να ασκήσετε έφεση. Έπρεπε να ασχοληθείτε με συνοπτικές διαδικασίες σε πρώτο βαθμό; Σε αυτήν την περίπτωση, ισχύει προθεσμία μόνο τεσσάρων εβδομάδων για προσφυγή στο δικαστήριο. Εκανε το ποινικό δικαστήριο σκεφτείτε και κρίνετε την υπόθεσή σας; Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε μόνο δύο εβδομάδες μετά την απόφαση να προσφύγετε στο δικαστήριο.

Δεδομένου ότι οι όροι προσφυγής εξυπηρετούν ασφάλεια δικαίου, πρέπει επίσης να τηρούνται αυστηρά αυτές οι προθεσμίες. Επομένως, ο όρος προσφυγής είναι αυστηρή προθεσμία. Δεν θα ασκηθεί ένσταση εντός αυτής της περιόδου; Τότε είστε αργά και ως εκ τούτου απαράδεκτο. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να ασκηθεί έφεση μετά τη λήξη της προθεσμίας για ένσταση. Αυτό μπορεί να ισχύει, για παράδειγμα, εάν η αιτία της καθυστερημένης έφεσης είναι το ίδιο το σφάλμα του δικαστή, επειδή έστειλε την απόφαση στους διαδίκους πολύ αργά.

Τι λένε οι πελάτες για εμάς

Οι δικηγόροι προσφυγών μας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν:

Office Law & More

ΈφεσηΗ διαδικασία

Στο πλαίσιο της αιτήσεως αναιρέσεως, η βασική αρχή είναι ότι οι διατάξεις που αφορούν την πρωτοβάθμια ισχύουν επίσης για τη διαδικασία προσφυγής. Η προσφυγή ξεκινά συνεπώς με ένα κλήτευση στην ίδια μορφή και με τις ίδιες απαιτήσεις με αυτήν στην πρώτη περίπτωση. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη απαραίτητο να αναφερθούν οι λόγοι προσφυγής. Αυτοί οι λόγοι πρέπει να παρουσιάζονται μόνο στη δήλωση καταγγελιών με τις οποίες ακολουθεί η κλήτευση.

Οι λόγοι έφεσης είναι όλοι λόγοι για τους οποίους η αναιρεσείουσα πρέπει να προβάλει το επιχείρημα ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του πρωτοδικείου πρέπει να αναιρεθεί. Τα τμήματα της ετυμηγορίας κατά των οποίων δεν προβλήθηκαν λόγοι, θα παραμείνουν σε ισχύ και δεν θα συζητηθούν πλέον κατόπιν έφεσης. Με αυτόν τον τρόπο, η συζήτηση για έφεση και, συνεπώς, η νομική μάχη είναι περιορισμένη. Είναι επομένως σημαντικό να προβάλλουμε αιτιολογημένη ένσταση στην απόφαση που εκδόθηκε πρωτοδίκως. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε αυτό το πλαίσιο ότι ένας λεγόμενος γενικός λόγος, ο οποίος στοχεύει να φέρει τη διαφορά στο σύνολο της απόφασης, δεν μπορεί και δεν θα πετύχει. Με άλλα λόγια: οι λόγοι προσφυγής πρέπει να περιέχουν συγκεκριμένη ένσταση, ώστε να είναι σαφές στον άλλο διάδικο στο πλαίσιο της υπεράσπισης ποιες είναι ακριβώς οι ενστάσεις.

Ακολουθεί η δήλωση καταγγελιών η δήλωση υπεράσπισης. Από την πλευρά της, ο εναγόμενος μπορεί να προβάλει λόγους κατά της αναιρεσιβαλλομένης ετυμηγορίας και να απαντήσει στη δήλωση καταγγελιών της αναιρεσείουσας. Η δήλωση καταγγελιών και η δήλωση υπεράσπισης τερματίζουν συνήθως την ανταλλαγή θέσεων κατόπιν έφεσης. Μετά την ανταλλαγή των γραπτών εγγράφων, κατ 'αρχήν δεν επιτρέπεται πλέον να προβάλλονται νέοι λόγοι, ούτε καν για την αύξηση της αξίωσης. Προβλέπεται επομένως ότι ο δικαστής δεν μπορεί πλέον να προσέξει τους λόγους προσφυγής που προβλήθηκαν μετά τη δήλωση έφεσης ή υπεράσπισης. Το ίδιο ισχύει και για την αύξηση της αξίωσης. Ωστόσο, κατ 'εξαίρεση, ένας λόγος εξακολουθεί να είναι παραδεκτός σε μεταγενέστερο στάδιο εάν το άλλο μέρος έχει δώσει την άδειά του, η καταγγελία προκύπτει από τη φύση της διαφοράς ή έχει προκύψει μια νέα περίσταση μετά την υποβολή των γραπτών εγγράφων.

Ως αφετηρία, ο γραπτός γύρος στην πρώτη περίπτωση ακολουθείται πάντα από ακρόαση ενώπιον του δικαστηρίου. Υπάρχει μια εξαίρεση από αυτήν την αρχή στην έφεση: η ακρόαση ενώπιον του δικαστηρίου είναι προαιρετική και επομένως δεν είναι κοινή. Οι περισσότερες υποθέσεις επομένως συνήθως διευθετούνται γραπτώς από το δικαστήριο. Ωστόσο, και τα δύο μέρη μπορούν να ζητήσουν από το δικαστήριο να εκδικάσει την υπόθεσή τους. Εάν ένας διάδικος επιθυμεί ακρόαση ενώπιον του εφετείου, το δικαστήριο θα πρέπει να το επιτρέψει, εκτός εάν υπάρχουν ειδικές περιστάσεις. Στο σημείο αυτό, παραμένει η νομολογία σχετικά με το δικαίωμα ένστασης.

Το τελευταίο βήμα της αναιρετικής διαδικασίας είναι η απόφαση. Στην απόφαση αυτή, το εφετείο θα αναφέρει εάν η προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου ήταν ορθή. Στην πράξη, ενδέχεται να χρειαστούν έως και έξι μήνες ή περισσότερο για να προσφύγουν οι διάδικοι στην τελική απόφαση του εφετείου. Εάν γίνουν δεκτοί οι λόγοι της αναιρεσείουσας, το δικαστήριο θα ακυρώσει την αναιρεσιβαλλόμενη απόφαση και θα επιλύσει την ίδια την υπόθεση. Διαφορετικά, το εφετείο θα υποστηρίζει λογικά την προσβαλλόμενη απόφαση.

Έφεση στο διοικητικό δικαστήριο

Διαφωνείτε με την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου; Τότε μπορείτε επίσης να κάνετε ένσταση. Ωστόσο, όταν ασχολείστε με το διοικητικό δίκαιο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσετε άλλους όρους. Συνήθως υπάρχει περίοδος έξι εβδομάδων από τη στιγμή που ανακοινώνεται η απόφαση του διοικητικού δικαστή, εντός της οποίας μπορείτε να ασκήσετε έφεση. Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε άλλες περιπτώσεις στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο πλαίσιο ένστασης. Σε ποιο δικαστήριο πρέπει να πάτε, εξαρτάται από τον τύπο της υπόθεσης:

• Νόμος περί κοινωνικής ασφάλισης και δημοσίων υπαλλήλων. Υποθέσεις σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση και το δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων αντιμετωπίζονται κατόπιν προσφυγής από το Κεντρικό Συμβούλιο Προσφυγών (CRvB). • Οικονομικό διοικητικό δίκαιο και πειθαρχική δικαιοσύνη. Θέματα στο πλαίσιο, μεταξύ άλλων, του νόμου περί ανταγωνισμού, του νόμου περί ταχυδρομείων, του νόμου περί εμπορευμάτων και του νόμου περί τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζονται κατόπιν προσφυγής από το Συμβούλιο Προσφυγών για Επιχειρήσεις (CBb). • Νόμος για τη μετανάστευση και άλλα θέματα. Οι άλλες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων μετανάστευσης, αντιμετωπίζονται με έφεση από το τμήμα διοικητικής δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ABRvS).

Μετά την έφεσηΜετά την έφεση

Συνήθως, οι διάδικοι συμμορφώνονται με την απόφαση του εφετείου και, ως εκ τούτου, η υπόθεσή τους επιλύεται κατόπιν έφεσης. Ωστόσο, διαφωνείτε με την αναιρεσιβαλλόμενη απόφαση του δικαστηρίου; Στη συνέχεια, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αγωγής στο Ανώτατο Δικαστήριο των Κάτω Χωρών έως και τρεις μήνες μετά την απόφαση του εφετείου. Αυτή η επιλογή δεν ισχύει για αποφάσεις του ABRvS, του CRvB και του CBb. Σε τελική ανάλυση, οι δηλώσεις αυτών των οργάνων περιέχουν τελικές αποφάσεις. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν αυτές οι αποφάσεις.

Εάν υπάρχει η πιθανότητα προσφυγής, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο για πραγματική εκτίμηση της διαφοράς. Οι λόγοι αναιρέσεως είναι επίσης πολύ περιορισμένοι. Σε τελική ανάλυση, η αγωγή μπορεί να θεσπιστεί μόνο στο βαθμό που τα κατώτερα δικαστήρια δεν έχουν εφαρμόσει σωστά τον νόμο. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια και συνεπάγεται υψηλό κόστος. Επομένως, είναι σημαντικό να βγάλετε τα πάντα από μια διαδικασία προσφυγής. Law & More θα χαρεί να σας βοηθήσει με αυτό. Σε τελική ανάλυση, η προσφυγή είναι μια περίπλοκη διαδικασία σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία, που συχνά περιλαμβάνει σημαντικά συμφέροντα. Law & More οι δικηγόροι είναι ειδικοί τόσο στο ποινικό, στο διοικητικό όσο και στο αστικό δίκαιο και είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν στη διαδικασία έφεσης. Έχετε άλλες ερωτήσεις; Παρακαλώ επικοινώνησε Law & More.

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam?
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση:
κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More