Μετά τη σύλληψή σας: κράτηση

Μετά τη σύλληψή σας: κράτηση

Έχετε συλληφθεί για υποψία ποινικού αδικήματος; Στη συνέχεια, η αστυνομία συνήθως θα σας μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε το αδίκημα και ποιος ήταν ο ρόλος σας ως ύποπτος. Η αστυνομία μπορεί να σας κρατήσει για έως και εννέα ώρες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ο χρόνος μεταξύ των μεσάνυχτων και των εννέα το πρωί δεν μετράει. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βρίσκεστε στο πρώτο στάδιο της προδικαστικής κράτησης.

Μετά τη σύλληψή σας: κράτηση

Η επιμέλεια είναι η δεύτερη φάση της προδικαστικής κράτησης

Είναι πιθανό ότι οι εννέα ώρες δεν είναι αρκετές και η αστυνομία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την έρευνα. Αποφασίζει ο εισαγγελέας ότι εσείς (ως ύποπτος) θα πρέπει να μείνετε περισσότερο στο αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω έρευνα; Τότε ο εισαγγελέας θα διατάξει την ασφάλιση. Ωστόσο, μια εντολή ασφάλισης δεν μπορεί απλώς να εκδοθεί από τον εισαγγελέα. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, θα πρέπει να υπάρχουν οι ακόλουθες καταστάσεις:

  • η αστυνομία φοβάται τον κίνδυνο διαφυγής ·
  • η αστυνομία θέλει να αντιμετωπίσει μάρτυρες ή να σας εμποδίσει να επηρεάσετε μάρτυρες ·
  • η αστυνομία θέλει να σας εμποδίσει να παρέμβετε στην έρευνα.

Επιπλέον, ένα ένταλμα μπορεί να εκδοθεί μόνο εάν υποψιάζεστε ποινικό αδίκημα για το οποίο επιτρέπεται η προδικαστική κράτηση. Κατά γενικό κανόνα, η προδικαστική κράτηση είναι δυνατή σε περίπτωση ποινικών αδικημάτων που τιμωρούνται με φυλάκιση τεσσάρων ετών και άνω. Ένα παράδειγμα ποινικού αδικήματος για το οποίο επιτρέπεται η προδικαστική κράτηση είναι κλοπή, απάτη ή αδίκημα ναρκωτικών.

Εάν εκδοθεί εντολή ασφάλισης από τον εισαγγελέα, η αστυνομία μπορεί να σας κρατήσει με αυτήν την εντολή, η οποία περιλαμβάνει το ποινικό αδίκημα για το οποίο είστε ύποπτος, για συνολικά τρεις ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών ωρών, στο αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον, αυτή η περίοδος τριών ημερών μπορεί να παραταθεί μία φορά κατά επιπλέον τρεις ημέρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στο πλαίσιο αυτής της επέκτασης, το ενδιαφέρον έρευνας πρέπει να σταθμίζεται σε σχέση με το προσωπικό σας συμφέρον ως ύποπτος. Το ενδιαφέρον της έρευνας περιλαμβάνει, για παράδειγμα, φόβο για κίνδυνο πτήσης, περαιτέρω αμφισβήτηση ή αποτροπή της παρεμπόδισης της έρευνας. Το προσωπικό ενδιαφέρον μπορεί να περιλαμβάνει, για παράδειγμα, φροντίδα συντρόφου ή παιδιού, διατήρηση εργασίας ή περιστάσεις όπως κηδεία ή γάμος. Συνολικά, επομένως, η ασφάλιση μπορεί να διαρκέσει το πολύ 6 ημέρες.

Δεν μπορείτε να υποβάλετε ένσταση ή ένσταση κατά της επιμέλειας ή παράτασης αυτής. Ωστόσο, ως ύποπτος πρέπει να παραπεμφθείτε ενώπιον δικαστή και μπορείτε να υποβάλετε την καταγγελία σας στον ανακριτή για τυχόν παρατυπίες στη σύλληψη ή την κράτηση. Είναι συνετό να συμβουλευτείτε έναν ποινικό δικηγόρο πριν το κάνετε αυτό. Σε τελική ανάλυση, εάν είστε υπό κράτηση, δικαιούστε βοήθεια από δικηγόρο. Το εκτιμάτε αυτό; Στη συνέχεια, μπορείτε να υποδείξετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας δικηγόρο. Στη συνέχεια, η αστυνομία τον πλησιάζει. Διαφορετικά, θα λάβετε βοήθεια από τον πληρεξούσιο. Ο δικηγόρος σας μπορεί στη συνέχεια να ελέγξει εάν υπάρχουν παρατυπίες κατά τη σύλληψη ή υπό ασφάλιση και εάν επιτρέπεται προσωρινή κράτηση στην περίπτωσή σας.

Επιπλέον, ένας δικηγόρος μπορεί να επισημάνει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας κατά τη διάρκεια της προδικαστικής κράτησης. Σε τελική ανάλυση, θα ακούσετε τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής κράτησης. Είναι συνηθισμένο για την αστυνομία να ξεκινά με μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την προσωπική σας κατάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο, η αστυνομία μπορεί να σας ζητήσει να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και τα κοινωνικά σας μέσα. Παρακαλώ σημειώστε: τυχόν απαντήσεις που δίνετε σε αυτές τις «κοινωνικές» ερωτήσεις της αστυνομίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας κατά την έρευνα. Στη συνέχεια, η αστυνομία θα σας ρωτήσει για τα ποινικά αδικήματα που πιστεύουν ότι μπορεί να εμπλακείτε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, ως ύποπτος, έχετε το δικαίωμα να παραμείνετε σιωπηλοί και ότι μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε το δικαίωμα να παραμείνετε σιωπηλοί, γιατί δεν γνωρίζετε ακόμη ποια στοιχεία έχει η αστυνομία εναντίον σας κατά τη διάρκεια του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Αν και πριν από αυτές τις "επιχειρηματικές" ερωτήσεις, η αστυνομία οφείλει να σας ειδοποιήσει ότι δεν απαιτείται να απαντήσετε στις ερωτήσεις, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Επιπλέον, ο δικηγόρος μπορεί να σας ενημερώσει για τις πιθανές συνέπειες της χρήσης του δικαιώματος να παραμείνει σιωπηλός. Εξάλλου, η χρήση του δικαιώματος να παραμείνει σιωπηλή δεν είναι χωρίς κινδύνους. Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στο ιστολόγιό μας: Το δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλός σε ποινικές υποθέσεις.

Εάν έχει λήξει η διάρκεια της (εκτεταμένης) επιμέλειας, είναι διαθέσιμες οι ακόλουθες επιλογές. Πρώτα απ 'όλα, ο εισαγγελέας μπορεί να αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται πλέον να κρατούνται για χάρη της έρευνας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο εισαγγελέας θα σας διατάξει να απελευθερωθείτε. Μπορεί επίσης να συμβαίνει ότι ο εισαγγελέας πιστεύει ότι η έρευνα έχει πλέον προχωρήσει αρκετά ώστε να είναι σε θέση να λάβει τελική απόφαση για την περαιτέρω πορεία των γεγονότων. Εάν ο εισαγγελέας αποφασίσει ότι θα κρατηθείτε περισσότερο, θα παραπεμφθείτε ενώπιον του δικαστή. Στη συνέχεια, ο δικαστής θα απαιτήσει την κράτησή σας. Ο δικαστής θα καθορίσει επίσης εάν εσείς ως ύποπτος θα πρέπει να τεθεί υπό κράτηση. Εάν ναι, βρίσκεστε επίσης στην επόμενη μεγαλύτερη φάση της προδικαστικής κράτησης.

At Law & More, καταλαβαίνουμε ότι τόσο η σύλληψη όσο και η κράτηση είναι ένα σημαντικό γεγονός και μπορεί να έχουν εκτεταμένες συνέπειες για εσάς. Είναι επομένως σημαντικό να είστε καλά ενημερωμένοι σχετικά με την πορεία των γεγονότων σχετικά με αυτά τα βήματα στην ποινική διαδικασία και τα δικαιώματα που έχετε κατά τη διάρκεια της κράτησης. Law & More οι δικηγόροι είναι ειδικοί στον τομέα του ποινικού δικαίου και είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της προδικαστικής κράτησης. Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την επιμέλεια, επικοινωνήστε με τους δικηγόρους της Law & More.

Law & More