Αλλαγή ονομάτων

Αλλαγή ονομάτων

Επιλέξτε ένα ή περισσότερα ονόματα για παιδιά

Κατ 'αρχήν, οι γονείς είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ένα ή περισσότερα ονόματα για τα παιδιά τους. Ωστόσο, στο τέλος μπορεί να μην είστε ικανοποιημένοι με το επιλεγμένο όνομα. Θέλετε να αλλάξετε το όνομα ή το όνομα του παιδιού σας; Στη συνέχεια, πρέπει να παρακολουθείτε ορισμένα σημαντικά πράγματα. Σε τελική ανάλυση, η αλλαγή του ονόματος δεν είναι «απλή» δυνατή.

Αλλαγή ονομάτων

Πρώτον, χρειάζεστε έναν έγκυρο λόγο για να αλλάξετε το όνομα, όπως:

  • Υιοθέτηση ή πολιτογράφηση. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είστε έτοιμοι για μια νέα αρχή στην οποία θέλετε να απομακρυνθείτε από το παρελθόν σας ή μετά από ένα πρόγραμμα ένταξης από την προηγούμενη εθνικότητά σας μέσω ενός νέου ονόματος.
  • Αλλαγή φύλου. Κατ 'αρχήν, αυτός ο λόγος μιλά από μόνος του. Σε τελική ανάλυση, είναι πολύ πιθανό ότι το όνομα σας ως αποτέλεσμα δεν ταιριάζει πλέον με το άτομο ή το φύλο σας και χρειάζεται αλλαγή.
  • Μπορεί επίσης να θέλετε να απομακρυνθείτε από την πίστη σας και επομένως να αλλάξετε το τυπικό θρησκευτικό σας όνομα. Αντιστρόφως, είναι επίσης πιθανό ότι λαμβάνοντας ένα τυπικό θρησκευτικό όνομα να θέλετε να ενισχύσετε τη σύνδεση με τη θρησκεία σας.
  • Εκφοβισμός ή διάκριση. Τέλος, είναι πιθανό το όνομά σας ή το όνομα του παιδιού σας, λόγω της ορθογραφίας του, να προκαλέσει κακές συσχετίσεις ή τόσο ασυνήθιστο όσο οδηγεί σε σειρές πανούκλας.

Στις αναφερόμενες περιπτώσεις, ένα διαφορετικό όνομα θα προσφέρει φυσικά μια λύση. Επιπλέον, ένα όνομα δεν πρέπει να είναι ακατάλληλο και να περιέχει λέξεις ορκίσματος ή να είναι το ίδιο με ένα υπάρχον επώνυμο, εκτός εάν αυτό είναι επίσης ένα κανονικό όνομα.

Έχετε έναν έγκυρο λόγο και θέλετε να αλλάξετε το όνομά σας ή το όνομα του παιδιού σας; Τότε χρειάζεστε έναν δικηγόρο. Ο δικηγόρος θα στείλει μια επιστολή στο δικαστήριο εκ μέρους σας ζητώντας διαφορετικό όνομα. Ένα τέτοιο γράμμα είναι επίσης γνωστό ως εφαρμογή. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να παρέχετε στον δικηγόρο σας τα απαραίτητα έγγραφα, όπως αντίγραφο του διαβατηρίου, αυθεντικό αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης και το αρχικό απόσπασμα BRP.

Η διαδικασία στο δικαστήριο πραγματοποιείται συνήθως γραπτώς και δεν χρειάζεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Ωστόσο, η ακρόαση είναι δυνατή εάν, μετά την ανάγνωση της αίτησης, ο δικαστής χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να αποφασίσει, ένα ενδιαφερόμενο μέρος, για παράδειγμα ένας από τους γονείς, διαφωνεί με το αίτημα ή εάν το δικαστήριο βλέπει άλλο λόγο.

Το δικαστήριο συνήθως εκδίδει επίσης την απόφασή του γραπτώς. Ο χρόνος μεταξύ της αίτησης και της απόφασης είναι στην πράξη περίπου 1-2 μήνες. Εάν το δικαστήριο αποδεχτεί το αίτημά σας, το δικαστήριο θα μεταβιβάσει το νέο όνομα στον δήμο όπου έχετε εγγραφεί εσείς ή το παιδί σας. Μετά από θετική απόφαση του δικαστηρίου, ο δήμος έχει συνήθως 8 εβδομάδες για να αλλάξει το όνομα στη βάση δεδομένων προσωπικών αρχείων του δήμου (GBA), προτού υποβάλετε αίτηση για νέο έγγραφο ταυτότητας ή άδεια οδήγησης με το νέο όνομα.

Το δικαστήριο μπορεί επίσης να λάβει διαφορετική απόφαση και να απορρίψει το αίτημά σας εάν το δικαστήριο κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να αλλάξετε το όνομά σας ή το όνομα του παιδιού σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να προσφύγετε στο ανώτερο δικαστήριο εντός τριών μηνών. Εάν διαφωνείτε επίσης με την απόφαση του εφετείου, εντός 3 μηνών μπορείτε να ζητήσετε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε ακύρωση να ακυρώσει την απόφαση του εφετείου. Πρέπει να βοηθηθείτε από έναν δικηγόρο τόσο στην ονομασία όσο και στην αναίρεση.

Θέλετε να αλλάξετε το όνομα ή το όνομα του παιδιού σας; Παρακαλώ επικοινώνησε Law & More. Στο Law & More κατανοούμε ότι μια αλλαγή μπορεί να έχει πολλούς λόγους και ο λόγος διαφέρει ανά άτομο. Γι 'αυτό χρησιμοποιούμε μια προσωπική προσέγγιση. Οι δικηγόροι μας όχι μόνο μπορούν να σας παρέχουν συμβουλές, αλλά και να σας βοηθήσουν με την αίτηση αλλαγής του ονόματος ή να βοηθήσετε κατά τη διάρκεια νομικών διαδικασιών.

Law & More