Διαζύγιο μέσω διαμεσολάβησης

Διαζύγιο μέσω διαμεσολάβησης

Το διαζύγιο συνοδεύεται συχνά από διαφωνία μεταξύ των εταίρων. Όταν εσείς και ο σύντροφός σας χωρίζεστε και δεν μπορείτε να συμφωνήσετε μεταξύ τους, θα προκύψουν συγκρούσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν ακόμη και να κλιμακωθούν. Ένα διαζύγιο μπορεί μερικές φορές να αναδείξει το κακό σε κάποιον λόγω των συναισθημάτων του. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να καλέσετε έναν δικηγόρο για να αποκτήσετε το νόμιμο δικαίωμά σας. Θα είναι σε θέση να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εκ μέρους σας. Ωστόσο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα τα παιδιά σας, για παράδειγμα, να υποφέρουν πολύ ως αποτέλεσμα. Για να αποφύγετε αυτές τις εντάσεις, μπορείτε επίσης να επιλέξετε διαζύγιο μέσω διαμεσολάβησης. Στην πράξη, αυτό συχνά αναφέρεται ως διαμεσολάβηση διαζυγίου.

Διαζύγιο μέσω διαμεσολάβησης

Τι είναι η διαμεσολάβηση;

Όποιος έχει μια διαφωνία θέλει να το ξεφορτωθεί το συντομότερο δυνατό. Συχνά μια διαφορά έχει ήδη φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο που και τα δύο μέρη δεν βλέπουν πλέον λύση. Η διαμεσολάβηση μπορεί να το αλλάξει. Η διαμεσολάβηση είναι η από κοινού επίλυση μιας διαφοράς με τη βοήθεια ενός ουδέτερου διαμεσολαβητή συγκρούσεων: ο διαμεσολαβητής. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμεσολάβηση γενικά μπορείτε να βρείτε στο μας σελίδα διαμεσολάβησης.

Ποια είναι τα οφέλη της διαμεσολάβησης διαζυγίου;

Ένα κακώς οργανωμένο διαζύγιο μπορεί να προκαλέσει θλίψη και απογοήτευση για τα επόμενα χρόνια. Η διαμεσολάβηση είναι ένας τρόπος να βρεθεί μια κοινή λύση σε συνεννόηση, για παράδειγμα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των παιδιών, τη διανομή των χρημάτων, την πιθανή διατροφή και τις συμφωνίες σχετικά με τη σύνταξη.
Όταν τα μέρη μπορούν να συνάψουν συμφωνίες σε μια διαδικασία διαμεσολάβησης, θα το συμπεριλάβουμε σε μια συμφωνία διακανονισμού. Στη συνέχεια, οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί μπορούν να επικυρωθούν από το δικαστήριο.

Σε ένα διαζύγιο όπου οι διάδικοι αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στο δικαστήριο, ένα από τα μέρη συχνά θα έχει τον τρόπο του και το άλλο μέρος είναι ο ηττημένος, όπως ήταν. Στη διαμεσολάβηση, δεν υπάρχουν χαμένοι. Στη διαμεσολάβηση, γίνεται μια προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα μαζί, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια win-win κατάσταση και για τα δύο μέρη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περίπτωση που τα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να διαπραγματευτούν πολύ μετά το διαζύγιο. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, την κατάσταση στην οποία εμπλέκονται τα παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό οι πρώην σύντροφοι να μπορούν να περάσουν από μια πόρτα μαζί μετά το διαζύγιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα της διαμεσολάβησης είναι ότι είναι συχνά φθηνότερο και λιγότερο επαχθές από τις μακρές νομικές διαδικασίες.

Πώς λειτουργεί η διαμεσολάβηση;

Στη διαμεσολάβηση, τα μέρη συζητούν μεταξύ τους υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία διαμεσολαβητή. Ο διαμεσολαβητής είναι ένας ανεξάρτητος διαμεσολαβητής που, μαζί με τα μέρη, αναζητά μια λύση που είναι αποδεκτή από όλους. Ο διαμεσολαβητής δεν εξετάζει μόνο τη νομική πλευρά της υπόθεσης, αλλά και τυχόν υποκείμενα προβλήματα. Στη συνέχεια, τα μέρη καταλήγουν σε μια κοινή λύση, την οποία ο διαμεσολαβητής καταγράφει σε συμφωνία διακανονισμού. Ο διαμεσολαβητής δεν εκφράζει γνώμη. Η διαμεσολάβηση βασίζεται επομένως στη βούληση να επιτευχθούν συμφωνίες μαζί, εμπιστευτικά. Αυτή η διαδικασία διαμεσολάβησης είναι πιο ομαλή από μια δίκη στο δικαστήριο. Τώρα που οι συμφωνίες συνάπτονται από κοινού, υπάρχει επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να τηρήσουν τα μέρη.

Ο διαμεσολαβητής διασφαλίζει ότι και τα δύο μέρη μπορούν να πουν τη δική τους ιστορία και ότι ο ένας τον άλλον ακούει. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον διαμεσολαβητή θα υπάρχει επαρκής προσοχή για τα συναισθήματα των μερών. Τα συναισθήματα πρέπει να συζητηθούν πριν να γίνουν καλές συμφωνίες. Επιπλέον, ένας διαμεσολαβητής διασφαλίζει ότι οι συμφωνίες που έχουν συνάψει τα μέρη είναι νομικά σωστές.

Τα τέσσερα βήματα στη διαμεσολάβηση

  1. Η συνέντευξη πρόσληψης. Στην πρώτη συνέντευξη, ο διαμεσολαβητής εξηγεί με σαφήνεια τι είναι η διαμεσολάβηση. Στη συνέχεια, τα μέρη υπογράφουν συμφωνία διαμεσολάβησης. Σε αυτήν τη συμφωνία, τα μέρη συμφωνούν ότι οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές, ότι θα συμμετέχουν εθελοντικά και ότι θα συμμετέχουν ενεργά στις συνομιλίες. Τα μέρη είναι ελεύθερα να διακόψουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης ανά πάσα στιγμή.
  2. Η φάση αναγνώρισης. Υπό την καθοδήγηση του διαμεσολαβητή, η σύγκρουση αναλύεται έως ότου καταστούν σαφείς όλες οι απόψεις και τα ενδιαφέροντα.
  3. Η φάση των διαπραγματεύσεων. Και τα δύο μέρη βρουν πιθανές λύσεις. Υπενθυμίζουν ότι η λύση πρέπει να είναι καλή και για τα δύο μέρη. Με αυτόν τον τρόπο, γίνονται οι απαραίτητες συμφωνίες.
  4. Κάνω ραντεβού. Ο διαμεσολαβητής θα θέσει τελικά όλες αυτές τις συμφωνίες σε χαρτί, για παράδειγμα, μια συμφωνία διακανονισμού, ένα πρόγραμμα γονικής μέριμνας ή μια σύμβαση διαζυγίου. Στη συνέχεια, υποβάλλεται στο δικαστήριο για επικύρωση.

Θέλετε επίσης να κανονίσετε το διαζύγιό σας κάνοντας κοινές ρυθμίσεις; Ή θα θέλατε να μάθετε εάν η διαμεσολάβηση μπορεί να είναι μια καλή λύση για εσάς; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε μια επιλογή για διαμεσολάβηση.  

Law & More