Διαζύγιο χωρίς συνεργασία

Διαζύγιο χωρίς συνεργασία συντρόφου: ο οδηγός σας για μια ομαλή διευθέτηση

Το να ξεκινήσετε ένα διαζύγιο δεν είναι ποτέ εύκολο, ειδικά όταν ο σύντροφός σας αποφασίσει να μην συνεργαστεί. Θέλετε διαζύγιο, αλλά ο σύντροφός σας διαφωνεί. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως διαφωνίες σχετικά με το διαζύγιο ή καταστάσεις όπου η επικοινωνία έχει διαλυθεί εντελώς. Ωστόσο, μπορείτε να προχωρήσετε στο διαζύγιο χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Εσείς και ένας δικηγόρος υποβάλετε μονομερή αίτηση στο δικαστήριο για να το κάνετε αυτό.

Ένα μονομερές διαζύγιο μπορεί να μοιάζει σαν να αντιμετωπίζεις μόνος σου ένα βουνό νομικών προκλήσεων. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περάσετε μόνοι σας από αυτή τη διαδικασία. Law & More προσφέρει την τεχνογνωσία και την υποστήριξη για να αφήσετε πίσω σας αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Νομικά βήματα σε μονομερές διαζύγιο

Προσλάβετε δικηγόρο:
Το πρώτο βήμα είναι να προσλάβετε έναν έμπειρο δικηγόρο διαζυγίου. Οι δικηγόροι μας μπορούν να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία και να διασφαλίσουν ότι τα συμφέροντά σας είναι πρωταρχικά. 

Κατάθεση της αίτησης:
Ο δικηγόρος σας θα υποβάλει αίτηση διαζυγίου στο δικαστήριο. Αυτό θα δηλώσει ότι θέλετε να χωρίσετε και γιατί. Μπορούν επίσης να περιλαμβάνονται ζητήματα όπως διατροφή, διαίρεση περιουσίας και ρυθμίσεις σχετικά με τα παιδιά.

Επίδοση της αναφοράς:
Η αναφορά πρέπει να επιδοθεί επίσημα στον (πρώην) σύντροφό σας. Αυτό σημαίνει ότι ο δικαστικός επιμελητής πρέπει να του παραδώσει προσωπικά το έγγραφο.

Η απάντηση του συνεργάτη:
Ο (πρώην) σύντροφός σας μπορεί να απαντήσει στην αίτηση υποβάλλοντας δήλωση υπεράσπισης.

Δικαστική ακρόαση:
Ο δικαστής θα ακούσει και τα δύο μέρη πριν αποφασίσει.

Αποτέλεσμα και συμπέρασμα

Μόλις ο δικαστής εκδώσει το διαζύγιο, πρέπει να εγγραφεί στο ληξιαρχείο. Από εκεί και πέρα ​​είστε επίσημα διαζευγμένοι.

Κοινές προκλήσεις

Συναισθηματικό στρες: το διαζύγιο είναι συχνά συναισθηματικά στρεσογόνο. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε υποστήριξη από φίλους, οικογένεια ή θεραπευτή.

Νομικές επιπλοκές: οι νομικές πτυχές ενός μονομερούς διαζυγίου μπορεί να είναι περίπλοκες. Βασιστείτε στην τεχνογνωσία του δικηγόρου σας για να αντιμετωπίσετε αυτές τις επιπλοκές. 

Γιατί να επιλέξετε Law & More?

Ένα μονομερές διαζύγιο, γνωστό και ως διαζύγιο χωρίς σύντροφο, παρουσιάζει συγκεκριμένες προκλήσεις, αλλά με τη σωστή νομική υποστήριξη και προετοιμασία, μπορείτε να κάνετε αυτό το βήμα. Οι δικηγόροι μας είναι έτοιμοι να σας καθοδηγήσουν σε κάθε βήμα και να διασφαλίσουν ότι το διαζύγιό σας θα εξελιχθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά:

Προσωπική προσοχή: κατανοούμε ότι κάθε κατάσταση είναι μοναδική και προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις που ταιριάζουν στις συγκεκριμένες περιστάσεις σας.

Ενδελεχής προετοιμασία: διασφαλίζουμε ότι όλα τα νομικά σας έγγραφα είναι πλήρη και ακριβή, ώστε να είστε ισχυροί στην περίπτωσή σας.

Επαγγελματική εκπροσώπηση: Οι δικηγόροι μας έχουν μεγάλη εμπειρία στην αίθουσα του δικαστηρίου και θα κρατήσουν τα ενδιαφέροντά σας στην πρώτη γραμμή. 

At Law & More, καταλαβαίνουμε πόσο περίπλοκη και προκλητική μπορεί να είναι μια διαδικασία διαζυγίου. Προσφέρουμε νομικές συμβουλές ειδικών και προσωπική, αφοσιωμένη υποστήριξη για να σας καθοδηγήσουμε σε αυτήν τη διαδικασία. Έχετε ερωτήσεις ή θέλετε άμεση συμβουλή; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας.

Law & More