Υποβολή καταγγελίας για την εικόνα του δικαστηρίου

Υποβάλετε καταγγελία σχετικά με το δικαστήριο

Είναι σημαντικό να έχετε και να διατηρείτε την εμπιστοσύνη σας στη δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία εάν πιστεύετε ότι δικαστήριο ή μέλος του προσωπικού του δικαστηρίου δεν σας αντιμετώπισε σωστά. Θα πρέπει να στείλετε μια επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο αυτού του δικαστηρίου. Πρέπει να το κάνετε αυτό εντός ενός έτους από το συμβάν.

Περιεχόμενο της επιστολής καταγγελίας

Εάν πιστεύετε ότι δεν έχετε αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε από κάποιο μέλος του προσωπικού ή από δικαστή δικαστηρίου, από εφετείο, από το Εφετείο Εμπορίου και Βιομηχανίας (CBb) ή από το Κεντρικό Δικαστήριο Προσφυγών (CRvB), εσείς μπορεί να υποβάλει καταγγελία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει, για παράδειγμα, εάν πρέπει να περιμένετε πολύ καιρό για να απαντήσετε στην επιστολή σας ή για τον χειρισμό της υπόθεσής σας. Ή εάν πιστεύετε ότι δεν αντιμετωπίσατε σωστά ένα ή περισσότερα άτομα που εργάζονταν στο δικαστήριο ή τον τρόπο με τον οποίο σας απευθύνθηκε κάποιος στο δικαστήριο. Το παράπονο μπορεί επίσης να αφορά τον τόνο, τη διατύπωση ή το σχεδιασμό των γραμμάτων ή να μην δίνει πληροφορίες, να δίνει πληροφορίες πολύ αργά, να δίνει λανθασμένες πληροφορίες ή να δίνει ελλιπείς πληροφορίες. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, το παράπονο πρέπει να αφορά τον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να παραπονεθείτε για τον τρόπο με τον οποίο το δικαστήριο αντιμετώπισε κάποιον άλλο. αυτό πρέπει να κάνει αυτό το άτομο. Εκτός αν υποβάλετε καταγγελία για λογαριασμό κάποιου για τον οποίο έχετε εξουσία ή κηδεμονία, για παράδειγμα το ανήλικο παιδί σας ή κάποιον υπό την κηδεμονία σας

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Εάν διαφωνείτε με απόφαση του δικαστηρίου ή απόφαση του δικαστηρίου κατά τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σας, δεν μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία για αυτήν. Αυτό πρέπει να γίνει μέσω άλλης διαδικασίας, όπως η υποβολή έφεσης κατά της απόφασης.

Υποβολή του παραπόνου

Μπορείτε να υποβάλετε την καταγγελία σας στο δικαστήριο όπου εκκρεμεί η αγωγή σας. Πρέπει να το κάνετε αυτό εντός ενός έτους από το συμβάν. Θα πρέπει να στείλετε την καταγγελία σας στο συμβούλιο του σχετικού δικαστηρίου. Τα περισσότερα δικαστήρια σας επιτρέπουν να υποβάλετε την καταγγελία σας ψηφιακά. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στη διεύθυνση www.rechtspraak.nl και στην αριστερή στήλη, κάτω από την επικεφαλίδα «στο δικαστήριο», επιλέξτε «Έχω καταγγελία». Επιλέξτε το σχετικό δικαστήριο και συμπληρώστε τη φόρμα ψηφιακής καταγγελίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να στείλετε αυτήν τη φόρμα στο δικαστήριο μέσω e-mail ή με κανονικό ταχυδρομείο. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε την καταγγελία σας στο δικαστήριο γραπτώς χωρίς αυτήν τη φόρμα. Η επιστολή σας πρέπει να περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • το τμήμα ή το πρόσωπο για το οποίο έχετε καταγγελία ·
  • Ο λόγος για τον οποίο διαμαρτύρεστε, τι ακριβώς συνέβη και πότε;
  • το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας ·
  • η υπογραφή σου;
  • ενδεχομένως αντίγραφα εγγράφων που σχετίζονται με το παράπονό σας.

Χειρισμός της καταγγελίας

Μόλις λάβουμε την καταγγελία σας, θα ελέγξουμε πρώτα εάν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, θα ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό. Μπορεί επίσης να ισχύει ότι η καταγγελία σας είναι ευθύνη άλλου φορέα ή άλλου δικαστηρίου. Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο, εάν είναι δυνατόν, θα διαβιβάσει την καταγγελία σας και θα σας ενημερώσει για αυτήν την προώθηση. Εάν έχετε την εντύπωση ότι το παράπονό σας μπορεί εύκολα να επιλυθεί, για παράδειγμα μέσω (τηλεφωνικής) συνομιλίας, το δικαστήριο θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό. Εάν το παράπονό σας αντιμετωπιστεί, η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Η δικαστική διοίκηση ενημερώνει τα πρόσωπα για τα οποία διαμαρτύρεστε για την καταγγελία σας.
  • Εάν είναι απαραίτητο, θα σας ζητηθεί να παράσχετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση.
  • Στη συνέχεια, το συμβούλιο του δικαστηρίου διεξάγει έρευνα ·
  • Κατ 'αρχήν, θα σας δοθεί η ευκαιρία να εξηγήσετε περαιτέρω την καταγγελία σας στο συμβούλιο του δικαστηρίου ή σε μια συμβουλευτική επιτροπή παραπόνων. Το άτομο με το οποίο αναφέρεται η καταγγελία δεν θα χειριστεί ποτέ το ίδιο το παράπονο.
  • Τέλος, το συμβούλιο του δικαστηρίου λαμβάνει απόφαση. Θα ενημερωθείτε γραπτώς για αυτήν την απόφαση. Αυτό γίνεται συνήθως εντός 6 εβδομάδων.

Έχετε απορίες ως αποτέλεσμα αυτού του ιστολογίου; Στη συνέχεια παρακαλώ επικοινωνήστε Law & More. Οι δικηγόροι μας θα χαρούν να σας συμβουλέψουν.

Law & More