Ζώντας μαζί με τον σύντροφό σας στην Ολλανδία 1X1 εικόνα

Ζώντας μαζί με τον σύντροφό σας στην Ολλανδία

''Law & More βοηθά και καθοδηγεί εσάς και τον σύντροφό σας με όλα τα βήματα της διαδικασίας αίτησης για άδεια παραμονής. "

Θέλετε να ζήσετε στην Ολλανδία μαζί με τον σύντροφό σας; Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε άδεια διαμονής. Για να λάβετε άδεια παραμονής, εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να πληροίτε πολλές προϋποθέσεις. Υπάρχουν αρκετές γενικές και ειδικές απαιτήσεις που ισχύουν.

Αρκετές γενικές απαιτήσεις

Η πρώτη γενική απαίτηση είναι ότι εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να έχετε ένα έγκυρο διαβατήριο. Θα πρέπει επίσης να συμπληρώσετε τη δήλωση του προηγούμενου. Σε αυτήν τη δήλωση θα δηλώσετε, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχετε διαπράξει ποινικά αδικήματα στο παρελθόν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να συμμετάσχετε στην έρευνα για τη φυματίωση μετά την άφιξή σας στην Ολλανδία. Αυτό εξαρτάται από την κατάσταση και την εθνικότητά σας. Επιπλέον, και οι δύο θα πρέπει να είστε 21 ετών και άνω.

Διάφορες συγκεκριμένες απαιτήσεις

Μία από τις συγκεκριμένες απαιτήσεις είναι ότι ο σύντροφός σας πρέπει να έχει επαρκές εισόδημα ανεξάρτητο και μακροπρόθεσμο. Το εισόδημα πρέπει συνήθως τουλάχιστον ίσο με τον νόμιμο ελάχιστο μισθό. Μερικές φορές ισχύει διαφορετική απαίτηση εισοδήματος, αυτό εξαρτάται από την περίπτωσή σας. Αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει εάν ο σύντροφός σας έχει συμπληρώσει την ηλικία σύνταξης AOW, εάν ο σύντροφός σας είναι μόνιμα και εντελώς ανίκανος να εργαστεί ή εάν ο σύντροφός σας δεν μπορεί μόνιμα να ανταποκριθεί στην απαίτηση για συμμετοχή στην εργασία.

Μια άλλη σημαντική συγκεκριμένη απαίτηση που διατηρεί η Ολλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης, περνάει την εξέταση ένταξης των πολιτών στο εξωτερικό. Μόνο εάν απαλλαγείτε από αυτήν την εξέταση, δεν χρειάζεται να λάβετε μέρος στην εξέταση. Θέλετε να μάθετε εάν απαλλάσσεστε από τις εξετάσεις, ποια είναι τα έξοδα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις και πώς μπορείτε να εγγραφείτε στις εξετάσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία αίτησης;

Πρώτα απ 'όλα, όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και πληροφορίες θα πρέπει να συλλεχθούν, να νομιμοποιηθούν και να μεταφραστούν (εάν είναι απαραίτητο). Μόλις συγκεντρωθούν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, μπορεί να υποβληθεί η αίτηση για άδεια διαμονής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτείται ειδική θεώρηση για να μπορέσετε να ταξιδέψετε στις Κάτω Χώρες και να παραμείνετε για περισσότερες από 90 ημέρες. Αυτή η ειδική θεώρηση ονομάζεται Τακτική Άδεια Προσωρινής Διαμονής (mvv). Πρόκειται για αυτοκόλλητο που θα τοποθετηθεί στο διαβατήριό σας από την Ολλανδική Αντιπροσωπεία. Εξαρτάται από την εθνικότητά σας εάν χρειάζεστε ένα mvv.

Εάν χρειάζεστε ένα mvv, μια αίτηση για άδεια παραμονής και ένα mvv μπορούν να υποβληθούν με μία κίνηση. Εάν δεν χρειάζεστε mvv, μπορεί να υποβληθεί αίτηση μόνο για άδεια παραμονής.

Μετά την υποβολή της αίτησης, η Ολλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης θα ελέγξει εάν εσείς και ο σύντροφός σας πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις ή όχι. Η απόφαση θα ληφθεί εντός 90 ημερών.

Επικοινωνία

Έχετε απορίες ή σχόλια σχετικά με αυτό το άρθρο;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Maxim Hodak, δικηγόρος στο Law & More μέσω maxim.hodak@lawandmore.nl ή κ. Tom Meevis, δικηγόρος στο Law & More μέσω tom.meevis@lawandmore.nl. Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στον παρακάτω αριθμό τηλεφώνου: +31 (0)40-3690680.

Law & More