Ναρκισσισμός και Οικογενειακό Δίκαιο

Ο ναρκισσισμός είναι μια διαταραχή προσωπικότητας που μπορεί να έχει βαθιές και συχνά καταστροφικές επιπτώσεις στις οικογενειακές σχέσεις. Οι ναρκισσιστές μπορεί αρχικά να φαίνονται γοητευτικοί και πειστικοί, αλλά η πραγματική τους φύση αποκαλύπτεται όταν έχουν δεθεί μαζί σας, για παράδειγμα, μέσω γάμου, ενός παιδιού , ή μια κοινή επιχείρηση. Ένας νάρκισσος συνεχίζει και δεν αλλάζει ποτέ. Η συμπεριφορά ενός ναρκισσιστή περιστρέφεται γύρω από τον αυτοεμπλουτισμό σε βάρος των άλλων.

Μετά το διαζύγιο, ένας ναρκισσιστής το βλέπει αυτό ως α σημαντικός απειλή για την εικόνα και τον έλεγχό τους, που συχνά οδηγεί σε αντίσταση και επιπλοκές. Όταν ένα άτομο με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά εμπλέκεται σε οικογενειακά ζητήματα όπως διαζύγιο, θέματα υποστήριξης παιδιών ή ρυθμίσεις πρόσβασης, αυτό μπορεί να περιπλέξει σημαντικά την κατάσταση. είναι ουσιώδης για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να αναζητήσετε την κατάλληλη βοήθεια. Οι ναρκισσιστές είναι συχνά χειριστικοί και ελέγχουν και δεν έχουν ενσυναίσθηση, γεγονός που καθιστά τις νομικές διαδικασίες προκλητικές. Στο Law & More B.V., κατανοούμε τις προκλήσεις και προσφέρουμε νομική βοήθεια από ειδικούς για την προστασία των δικαιωμάτων σας.

Πώς αναγνωρίζετεzναρκισσιστής;

Χαρακτηριστικά του ναρκισσισμού σε ένα διαζύγιο

 • Οι ναρκισσιστές πάντα κατηγορούν το άλλο άτομο για το διαζύγιο.
 • Δείχνουν λίγη κατανόηση και ενσυναίσθηση.
 • Δεν αποφεύγουν τη σύγκρουση και μπορούν σκόπιμα να δημιουργήσουν σύγκρουση.
 • Επιδεικνύουν ελεγκτική συμπεριφορά.

Γενικά Χαρακτηριστικά των Ναρκισσιστών

 1. Αυτοί λθέλουν να μιλούν για τον εαυτό τους και συχνά διακόπτουν τους άλλους.
 2. Δεν παίρνουν στα σοβαρά τις κοινωνικές νόρμες και βλέπουν τους εαυτούς τους ως εξαιρέσεις.
 3. Αγνοούν τα συναισθήματα των άλλων και ανατρέπουν τις καταστάσεις.
 4. Θέλουν να φαίνονται καλύτεροι από τους άλλους και να κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό.
 5. Αυτοί αείναι γοητευτικό αλλά σε αφήνουν μόλις χάσουν το ενδιαφέρον τους.
 6. Είναι πιο ισχυροί κάνοντας τους άλλους ανασφαλείς.
 7. Αυτοί απροσβάλλεται εύκολα, δεν μπορεί να δεχτεί την κριτική και αντιδρά με θυμό ή απόμακρο.

Λίστα ελέγχου: Αναγνωρίστε έναν Ναρκισσιστή

 • Δεν έχει συνείδηση
 • Βιώνει εναλλαγές διάθεσης
 • Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος και συχνά ζηλεύει
 • Μπορεί να καταστρέψει τη δουλειά ή την επιχείρησή σας
 • Ποτέ δεν έχει αρκετή προσοχή
 • Χρησιμοποιεί χειρισμό και χειρισμό σιωπής
 • Δεν μπορεί να είναι μόνος και παθαίνει οργή
 • Χειραγωγεί και εξαπατά
 • Λέει πειστικά ψέματα και δημιουργεί επιχειρήματα χωρίς λόγο
 • Είναι εγωκεντρικός και επιρρεπής στον εθισμό
 • Επικοινωνεί ελάχιστα και χρησιμοποιεί τα παιδιά ως πιόνια
 • Παίζει τους ανθρώπους ο ένας εναντίον του άλλου και πάντα κατηγορεί τους άλλους
 • Σε αφήνει ξαφνικά και σε χρησιμοποιεί όσο είσαι χρήσιμος
 • Δεν έχει αξίες και αγωνίζεται για εξουσία
 • Καταστρέφει τη συναισθηματική σας ευεξία

Τι συμβαίνει με τον σύντροφο που θέλει να χωρίσει έναν ναρκισσιστή;

Όταν σκέφτεστε να χωρίσετε από έναν ναρκισσιστή, μπορεί να αντιμετωπίσετε τις ακόλουθες προκλήσεις:

 • Εξάντληση: η συναισθηματική πίεση είναι μεγάλη.
 • Φόβος για το μέλλον: η αβεβαιότητα και η απρόβλεπτη συμπεριφορά προκαλούν άγχος.
 • Ανάγκη για υποστήριξη
 • Επιθυμία απελευθέρωσης: θέλετε να διακόψετε τη σχέση εξάρτησης.
 • Επίγνωση των δυσκολιών: η διαδικασία είναι δύσκολη, αλλά με τη σωστή βοήθεια, η επιτυχία είναι δυνατή.

Οι προκλήσεις του διαζυγίου με έναν ναρκισσιστή

Το διαζύγιο είναι πάντα ένα βαθύ γεγονός. Όταν ένας από τους συντρόφους εμφανίζει ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη. Οι ναρκισσιστές μπορεί να είναι χειριστικοί, ελεγκτικοί και συχνά συναισθηματικά ή σωματικά βίαιοι, γεγονός που περιπλέκει σημαντικά τη διαδικασία διαζυγίου. Οι ναρκισσιστές μπορεί επίσης να κάνουν ψευδείς κατηγορίες για να κερδίσουν τα παιδιά ή να τιμωρήσουν το άλλο μέρος. Επίσης, οι ναρκισσιστές μπορεί να χρησιμοποιήσουν οικονομικούς πόρους ως τρόπο για να διατηρήσουν την εξουσία πάνω στο άλλο μέρος στο πλαίσιο της υποστήριξης των παιδιών.

Η προσέγγισή μας σε νομικές υποθέσεις που αφορούν έναν ναρκισσιστή

Το δικηγορικό μας γραφείο έχει μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων που αφορούν ναρκισσισμό.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να σας βοηθήσουμε:

 1. Νομικές συμβουλές εμπειρογνωμόνων: Προσφέρουμε συμβουλές ειδικών σχετικά με τα δικαιώματά σας και τις καλύτερες στρατηγικές για την πλοήγηση στα περίπλοκα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τον ναρκισσισμό. Κατανοούμε τις μοναδικές προκλήσεις που τίθενται από αυτές τις καταστάσεις και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια σταθερή νομική υπόθεση.
 2. Διακριτική υποστήριξη χωρίς να συμβουλευτείτε τον πρώην σύντροφό σας: Καταλαβαίνουμε ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να διατηρείτε τη νομική σας ενέργεια διακριτική, ειδικά αν ο πρώην σύντροφός σας δείχνει ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά. Ως εκ τούτου, μπορούμε επίσης να σας ενημερώσουμε και να σας συμβουλεύσουμε στο παρασκήνιο. Με αυτόν τον τρόπο θα λάβετε τις απαραίτητες συμβουλές για τη διευθέτηση του διαζυγίου σας χωρίς να γνωρίζει ο πρώην σύντροφός σας για την επαφή σας με δικηγόρο.
 3. Προστασία και Υποστήριξη: Σας βοηθάμε να λάβετε προστατευτικά μέτρα ενάντια στη χειραγωγική και ελεγκτική συμπεριφορά του ναρκισσιστή. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη εντολών προστασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειάς σας και των παιδιών σας.
 4. Αποτελεσματική Επικοινωνία και Διαπραγμάτευση: Εάν είναι δυνατόν να επιτευχθούν συμφωνίες με κοινή συμφωνία, εμείς ως δικηγόροι μπορούμε να βοηθήσουμε. Η έρευνα δείχνει ότι μια λύση που επιλέγεται μόνος του σε μια σύγκρουση θεωρείται συχνά ως η πιο δίκαιη. Ένας δικηγόρος μπορεί να διαχειριστεί τη διαδικασία διαβούλευσης και να διασφαλίσει ότι και τα δύο μέρη ακούγονται. Οι δικηγόροι μας είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση της προκλητικής συμπεριφοράς και ξέρουν πώς να επικοινωνούν και να διαπραγματεύονται αποτελεσματικά με ναρκισσιστικά άτομα.
 5. Νομική συνδρομή σε διαδικασίες: Φυσικά, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η επίτευξη φιλικών συμφωνιών για τη διευθέτηση του διαζυγίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας δικαστής πρέπει στη συνέχεια να δέσει τον κόμπο. Προσφέρουμε πλήρη νομική βοήθεια σε τέτοιες διαδικασίες, προασπίζοντας σθεναρά τα συμφέροντά σας και επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 6. Συλλογή αποδεικτικών στοιχείων: Βοηθάμε στη συλλογή και την παρουσίαση στοιχείων ναρκισσιστικής συμπεριφοράς, όπως χειραγώγηση, κατάχρηση ή οικονομικό έλεγχο. Αυτό μπορεί να είναι κρίσιμο σε νομικές διαδικασίες για την ενίσχυση της υπόθεσής σας.

Πώς σας βοηθάμε μέσω της σαφήνειας και της δομής

 • Ανάλυση της κατάστασης: Αναλύουμε διεξοδικά την κατάστασή σας για να προσδιορίσουμε την καλύτερη προσέγγιση.
 • Κατάρτιση Σχεδίου: μαζί με εσάς, καταρτίζουμε ένα λεπτομερές σχέδιο που λαμβάνει υπόψη όλες τις νομικές και προσωπικές πτυχές.
 • Διακριτική Συμβουλή: Σας δίνουμε διακριτικές συμβουλές και σας υποστηρίζουμε σε κάθε βήμα, ώστε να αισθάνεστε καλά προετοιμασμένοι και ο πρώην σύντροφός σας να μην χρειάζεται να γνωρίζει ότι λαμβάνετε νομική βοήθεια.
 • Κάνοντας σαφείς και συγκεκριμένες συμφωνίες: για αποφυγή χειραγώγησης και συζητήσεων στο μέλλον.

Η τεχνογνωσία μας σε θέματα οικογενειακού δικαίου

At Law & More, διαθέτουμε εις βάθος εμπειρία και εξειδίκευση σε διάφορα θέματα οικογενειακού δικαίου, όπως:

 • Διαζύγια: Επίβλεψη όλης της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και της επιμέλειας. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα μας για το διαζύγιο.
 • Αναγνώριση παιδιών: Νομικές οδηγίες για την αναγνώριση πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη γέννηση.
 • Άρνηση γονεϊκότητας: Βοήθεια στη νομική διαδικασία άρνησης γονεϊκότητας.
 • Επιμέλεια και Υιοθεσία: Υποστήριξη για την απόκτηση διαδικασίας επιμέλειας ή υιοθεσίας.
 • Απομάκρυνση και επίβλεψη: Νομική βοήθεια σε περιπτώσεις απομάκρυνσης ή επίβλεψης.
 • Διαμεσολάβηση και Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών: Προσπαθήστε για φιλικές λύσεις για να αποφύγετε τις μακροχρόνιες διαδικασίες και να μειώσετε το άγχος.

Ο ναρκισσισμός σε άλλους τομείς του δικαίου

Αν και ο ναρκισσισμός είναι συχνά πιο ορατός σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, μπορεί επίσης να παίξει ρόλο σε άλλους τομείς του δικαίου, μερικά παραδείγματα τομέων δικαίου στους οποίους ο ναρκισσισμός μπορεί να διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο:

 • Εργατικό δίκαιο: Οι ναρκισσιστές εργοδότες ή συνάδελφοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, οδηγώντας σε προβλήματα όπως εκφοβισμός, διακρίσεις ή άδικη απόλυση. Σας βοηθάμε να προστατεύσετε τα δικαιώματά σας και να προβείτε στις κατάλληλες νομικές ενέργειες.
 • Συμβασιακό δίκαιο: Στις επιχειρηματικές σχέσεις, οι ναρκισσιστές μπορεί να προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν ή να σπάσουν συμβατικές συμφωνίες. Παρέχουμε νομική υποστήριξη για να διασφαλίσουμε ότι οι συμβάσεις τηρούνται σωστά και τα επιχειρηματικά σας συμφέροντα προστατεύονται.

Συμπέρασμα

Η αντιμετώπιση του ναρκισσισμού στο οικογενειακό δίκαιο και σε άλλα νομικά ζητήματα μπορεί να είναι εξαιρετικά προκλητική και συναισθηματικά επιβαρυντική. Στο Law & More, κατανοούμε την πολυπλοκότητα αυτών των καταστάσεων και είμαστε έτοιμοι να σας υποστηρίξουμε με ειδικές νομικές συμβουλές και αποτελεσματικές νομικές στρατηγικές.

Μπλέκεσαι σε ένα νομικό ζήτημα με έναν ναρκισσιστή; Σας προσφέρουμε προσωπική και αφοσιωμένη υποστήριξη. Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τα δικαιώματά σας και πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας. Η ομάδα έμπειρων δικηγόρων μας είναι έτοιμη να σας βοηθήσει.

Law & More