Γρήγορο διαζύγιο: πώς το κάνεις;

Γρήγορο διαζύγιο: πώς το κάνεις;

Το διαζύγιο είναι σχεδόν πάντα ένα συναισθηματικά δύσκολο γεγονός. Ωστόσο, το πώς θα προχωρήσει ένα διαζύγιο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στην ιδανική περίπτωση, όλοι θα ήθελαν να τελειώσουν το διαζύγιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά πώς το κάνεις αυτό;

Συμβουλή 1: Αποτρέψτε τις διαφωνίες με τον πρώην σύντροφό σας

Η πιο σημαντική συμβουλή όταν πρόκειται να χωρίσετε γρήγορα είναι να αποφύγετε τις διαφωνίες με τον πρώην σύντροφό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χάνεται πολύς χρόνος στη μάχη μεταξύ τους. Εάν οι πρώην σύντροφοι επικοινωνούν καλά μεταξύ τους και κρατούν τα συναισθήματά τους υπό έλεγχο σε κάποιο βαθμό, ένα διαζύγιο μπορεί να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί πολύ χρόνο και ενέργεια που ξοδεύετε για να πολεμήσετε ο ένας τον άλλον, αλλά σημαίνει επίσης ότι οι νομικές διαδικασίες γύρω από ένα διαζύγιο τρέχουν πιο γρήγορα.

Συμβουλή 2: Δείτε τον δικηγόρο μαζί

Όταν οι πρώην σύντροφοι μπορούν να συνάψουν συμφωνίες, μπορούν να προσλάβουν από κοινού έναν δικηγόρο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεστε και οι δύο τον δικό σας δικηγόρο, αλλά ο κοινός δικηγόρος μπορεί να συμπεριλάβει τις ρυθμίσεις σχετικά με το διαζύγιο στο συμβόλαιο διαζυγίου από τον κοινό δικηγόρο. Αυτό αποφεύγει το διπλό κόστος και εξοικονομεί πολύ χρόνο. Άλλωστε, αν υπάρχει κοινή αίτηση διαζυγίου, δεν χρειάζεται να πάτε στο δικαστήριο. Από την άλλη πλευρά, αυτό συμβαίνει όταν και τα δύο μέρη προσλαμβάνουν δικό τους δικηγόρο.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να προετοιμάσετε εσείς και ο πρώην σύντροφός σας πριν προσλάβετε δικηγόρο για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο χρόνο και χρήμα:

  • Συζητήστε εκ των προτέρων με τον πρώην σύντροφό σας τι ρυθμίσεις κάνετε και βάλτε τις σε χαρτί. Με αυτόν τον τρόπο, ορισμένα από τα θέματα δεν χρειάζεται να συζητηθούν εκτενώς με τον δικηγόρο και ο δικηγόρος χρειάζεται μόνο να συμπεριλάβει αυτές τις συμφωνίες στη συμφωνία διαζυγίου.
  • Μπορείτε ήδη να κάνετε μια απογραφή των αγαθών που πρόκειται να διαιρεθούν. Σκεφτείτε όχι μόνο τα υπάρχοντα, αλλά και τυχόν χρέη.
  • Κανονίστε όσο το δυνατόν περισσότερα σχετικά με το ακίνητο, όπως συμβολαιογράφο, υποθήκη, αποτίμηση και πιθανή αγορά νέας κατοικίας.

Συμβουλή 3: Διαμεσολάβηση

Εάν δεν καταφέρετε να καταλήξετε σε συμφωνία για το διαζύγιο με τον πρώην σύντροφό σας, είναι συνετό να καλέσετε έναν διαμεσολαβητή. Το καθήκον ενός διαμεσολαβητή σε ένα διαζύγιο είναι να καθοδηγεί τη συζήτηση ανάμεσα σε εσάς και τον πρώην σύντροφό σας ως αμερόληπτο τρίτο μέρος. Μέσω της διαμεσολάβησης αναζητούνται λύσεις στις οποίες μπορούν να συμφωνήσουν και τα δύο μέρη. Αυτό σημαίνει ότι δεν βρίσκεστε στις αντίθετες πλευρές του φράχτη, αλλά συνεργάζεστε για να επιλύσετε συγκρούσεις και να καταλήξετε σε λογικές συμφωνίες. Όταν καταλήξετε σε μια λύση, ο διαμεσολαβητής θα βάλει τις ρυθμίσεις που έγιναν σε χαρτί. Στη συνέχεια, εσείς και ο πρώην σύντροφός σας μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να συμπεριλάβει τις συμφωνίες στο σύμφωνο διαζυγίου.

Law & More