Άδεια διαμονής στις Κάτω Χώρες

Οι συνέπειες του διαζυγίου για την άδεια διαμονής σας

Έχετε άδεια παραμονής στην Ολλανδία βάσει γάμου με τον σύντροφό σας; Τότε το διαζύγιο μπορεί να έχει συνέπειες για την άδεια διαμονής σας. Σε τελική ανάλυση, εάν είστε διαζευγμένοι, δεν θα πληροίτε πλέον τις προϋποθέσεις, το δικαίωμά σας στην άδεια διαμονής θα ακυρωθεί και, ως εκ τούτου, μπορεί να αποσυρθεί από την IND. Το αν και για ποιους λόγους μπορείτε να μείνετε στην Ολλανδία μετά το διαζύγιο, εξαρτάται από τις ακόλουθες καταστάσεις που πρέπει να διακριθούν.

Εχετε παιδιά

Είστε διαζευγμένοι, αλλά έχετε ανήλικα παιδιά; Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα διατήρησης της άδειας διαμονής στις Κάτω Χώρες στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Παντρεύτηκες έναν Ολλανδό πολίτη και τα παιδιά σου είναι Ολλανδικά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διατηρήσετε την άδεια διαμονής σας εάν αποδείξετε ότι υπάρχει τέτοια σχέση εξάρτησης μεταξύ του ολλανδού ανηλίκου παιδιού σας και εσάς που το παιδί σας θα αναγκαζόταν να αποχωρήσει από την ΕΕ εάν δεν σας χορηγήθηκε δικαίωμα διαμονής. Συνήθως υπάρχει σχέση εξάρτησης όταν εκτελείτε εργασίες πραγματικής φροντίδας ή / και ανατροφής.

Οι συνέπειες του διαζυγίου για την άδεια διαμονής σας

Παντρεθήκατε με πολίτη της ΕΕ και τα παιδιά σας είναι πολίτες της ΕΕ. Στη συνέχεια, έχετε τη δυνατότητα να διατηρήσετε την άδεια διαμονής σας σε περίπτωση μονομερούς αρχής ή σε περίπτωση συμφωνίας επίσκεψης που έχει θεσπιστεί από το δικαστήριο, η εφαρμογή του οποίου πρέπει να πραγματοποιηθεί στις Κάτω Χώρες. Πρέπει, ωστόσο, να αποδείξετε ότι διαθέτετε επαρκείς πόρους για να υποστηρίξετε την οικογένεια, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν δημόσια κονδύλια. Τα παιδιά σας πηγαίνουν σχολείο στις Κάτω Χώρες; Τότε μπορεί να δικαιούστε εξαίρεση από τα παραπάνω.

Παντρεθήκατε με πολίτη εκτός ΕΕ και τα παιδιά σας είναι πολίτες εκτός ΕΕ. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι δύσκολο να διατηρήσετε την άδεια διαμονής σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε μόνο να ζητήσετε από τα ανήλικα παιδιά να διατηρήσουν το δικαίωμα διαμονής τους σύμφωνα με το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ. Αυτό το άρθρο ρυθμίζει το δικαίωμα προστασίας της οικογενειακής και οικογενειακής ζωής. Διάφοροι παράγοντες είναι σημαντικοί για το ερώτημα εάν η έκκληση σε αυτό το άρθρο τιμάται πραγματικά. Επομένως, σίγουρα δεν είναι ένας εύκολος τρόπος.

Δεν έχεις παιδιά

Εάν δεν έχετε παιδιά και πρόκειται να διαχωρίσετε, η άδεια διαμονής σας θα λήξει επειδή δεν θα είστε πλέον μαζί με το άτομο στο οποίο εξαρτάται το δικαίωμα διαμονής σας. Θέλετε να μείνετε στην Ολλανδία μετά το διαζύγιό σας; Τότε χρειάζεστε μια νέα άδεια διαμονής. Για να λάβετε άδεια διαμονής, πρέπει να πληροίτε ορισμένες προϋποθέσεις. Το IND ελέγχει εάν πληροίτε αυτούς τους όρους. Η άδεια διαμονής για την οποία δικαιούστε εξαρτάται από την περίπτωσή σας. Διακρίνονται οι ακόλουθες καταστάσεις:

Είστε από χώρα της ΕΕ. Έχετε την ιθαγένεια μιας χώρας της ΕΕ, μιας χώρας του ΕΟΧ ή της Ελβετίας; Στη συνέχεια, μπορείτε να ζήσετε, να εργαστείτε ή να ξεκινήσετε μια επιχείρηση και να σπουδάσετε στην Ολλανδία σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Κατά τη διάρκεια της περιόδου στην οποία εκτελείτε (μία από αυτές) τις δραστηριότητες, μπορείτε να μείνετε στην Ολλανδία χωρίς το σύντροφό σας.

Έχετε άδεια παραμονής για περισσότερα από 5 χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ανεξάρτητη άδεια διαμονής. Πρέπει, ωστόσο, να πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις: έχετε άδεια παραμονής για διαμονή με τον ίδιο σύντροφο για τουλάχιστον 5 χρόνια, ο σύντροφός σας είναι ολλανδός πολίτης ή έχει άδεια διαμονής για μη προσωρινό σκοπό διαμονής και έχετε δίπλωμα ολοκλήρωσης ή εξαίρεση για αυτό.

Είστε πολίτης της Τουρκίας. Ισχύουν πιο ευνοϊκοί κανόνες για τους Τούρκους υπαλλήλους και τα μέλη της οικογένειάς τους για διαμονή στις Κάτω Χώρες μετά από διαζύγιο. Λόγω των συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ανεξάρτητη άδεια διαμονής μετά από μόνο 3 χρόνια. Εάν έχετε παντρευτεί για τρία χρόνια, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής μετά από 1 έτος για να αναζητήσετε εργασία.

Αφαιρείται η άδεια διαμονής σας λόγω διαζυγίου και απορρίφθηκε η αίτησή σας σχετικά με άλλη άδεια διαμονής; Τότε υπάρχει μια απόφαση επιστροφής και σας δίνεται μια προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να φύγετε από την Ολλανδία. Αυτή η περίοδος παρατείνεται εάν κατατεθεί ένσταση ή ένσταση κατά της απόρριψης ή της απόσυρσης. Η παράταση διαρκεί μέχρι την απόφαση σχετικά με την ένσταση του IND ή την απόφαση του δικαστή. Εάν έχετε εξαντλήσει τις νομικές διαδικασίες στις Κάτω Χώρες και δεν εγκαταλείψετε τις Κάτω Χώρες εντός της προβλεπόμενης περιόδου, η παραμονή σας στις Κάτω Χώρες είναι παράνομη. Αυτό μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες για εσάς.

At Law & More κατανοούμε ότι το διαζύγιο σημαίνει μια συναισθηματικά δύσκολη στιγμή για εσάς. Ταυτόχρονα, είναι σοφό να σκεφτείτε την άδεια διαμονής σας εάν θέλετε να μείνετε στην Ολλανδία. Η καλή εικόνα της κατάστασης και των δυνατοτήτων είναι σημαντική. Law & More μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη νομική σας θέση και, εάν απαιτείται, να φροντίσετε για την αίτηση διατήρησης ή νέας άδειας διαμονής. Έχετε άλλες ερωτήσεις ή αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε μία από τις παραπάνω καταστάσεις; Επικοινωνήστε με τους δικηγόρους του Law & More.

Law & More