Τι κάνει ένας δικηγόρος; εικόνα

Τι κάνει ένας δικηγόρος;

Ζημιά που υπέστη κάποιος άλλος, συνελήφθη από την αστυνομία ή θέλει να υπερασπιστεί τα δικά σας δικαιώματα: διάφορες περιπτώσεις στις οποίες η συνδρομή δικηγόρου σίγουρα δεν αποτελεί περιττή πολυτέλεια και σε αστικές υποθέσεις ακόμη και υποχρέωση. Τι ακριβώς κάνει όμως ένας δικηγόρος και γιατί είναι σημαντική η πρόσληψη δικηγόρου;

Το ολλανδικό νομικό σύστημα είναι πολύ περιεκτικό και επιβεβαιωμένο. Προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και να μεταφερθεί σωστά ο σκοπός της νομοθεσίας, εξετάστηκε κάθε επιλογή λέξεων και δημιουργήθηκαν περίπλοκα συστήματα για την εξασφάλιση ορισμένων νομικών εγγυήσεων. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι συχνά δύσκολο να ελιχθεί σε έναν τρόπο. Ένας δικηγόρος είναι εκπαιδευμένος να ερμηνεύει το νόμο και γνωρίζει τον δρόμο του μέσα από τη νομική «ζούγκλα» όπως κανένας άλλος. Σε αντίθεση με τον δικαστή ή τον εισαγγελέα, ένας δικηγόρος εκπροσωπεί μόνο τα συμφέροντα των πελατών του. Στο Law & More ο πελάτης και το πιο επιτυχημένο και δίκαιο αποτέλεσμα για τον πελάτη έρχεται πρώτο. Τι ακριβώς κάνει όμως ένας δικηγόρος; Κατ 'αρχήν, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υπόθεση για την οποία προσλαμβάνετε δικηγόρο.

Υπάρχουν δύο τύποι διαδικασιών που μπορεί να ξεκινήσει ένας δικηγόρος για εσάς: μια διαδικασία αναφοράς και μια διαδικασία κλήτευσης. Σε περίπτωση ζητήματος διοικητικού δικαίου, εργαζόμαστε μέσω της διαδικασίας προσφυγής, η οποία επίσης θα εξηγηθεί περαιτέρω σε αυτό το ιστολόγιο. Στο πλαίσιο του ποινικού δικαίου, μπορείτε να λάβετε μόνο κλήση. Άλλωστε, μόνο η Εισαγγελία είναι εξουσιοδοτημένη να διώκει ποινικά αδικήματα. Ακόμα και τότε, ένας δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει στην υποβολή ένστασης, μεταξύ άλλων.

Διαδικασία αναφοράς

Κατά την έναρξη μιας διαδικασίας αναφοράς, όπως υποδηλώνει το όνομα, υποβάλλεται αίτηση στον δικαστή. Μπορείτε να σκεφτείτε θέματα όπως το διαζύγιο, η λύση της σύμβασης εργασίας και η τοποθέτηση υπό κηδεμονία. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει αντισυμβαλλόμενος. Ένας δικηγόρος θα προετοιμάσει μια αναφορά για εσάς που πληροί όλες τις τυπικές απαιτήσεις και θα διατυπώσει το αίτημά σας όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα. Εάν υπάρχει ενδιαφερόμενο μέρος ή κατηγορούμενος, ο δικηγόρος σας θα απαντήσει επίσης σε οποιαδήποτε δήλωση υπεράσπισης.

Εάν έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αναφοράς από άλλο μέρος με το οποίο είστε το αντίθετο μέρος ή ενδιαφερόμενο μέρος, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο. Ένας δικηγόρος μπορεί στη συνέχεια να σας βοηθήσει να συντάξετε μια δήλωση υπεράσπισης και, εάν είναι απαραίτητο, να προετοιμαστεί για την προφορική ακρόαση. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, μπορείτε επίσης να εκπροσωπηθείτε από δικηγόρο, ο οποίος μπορεί επίσης να ασκήσει έφεση εάν δεν συμφωνείτε με την απόφαση του δικαστή.

Διαδικασία πρόσκλησης

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ξεκινά μια διαδικασία κλήσης, οπότε ζητείται η γνώμη του δικαστή σε μια συγκεκριμένη σύγκρουση. Η κλήτευση είναι βασικά μια κλήση για να εμφανιστεί στο δικαστήριο. την έναρξη μιας διαδικασίας. Φυσικά, ο δικηγόρος σας είναι εκεί για να σας μιλήσει κατά τη διάρκεια της δίκης, αλλά και για να σας βοηθήσει πριν και μετά την ακρόαση. Η επαφή με έναν δικηγόρο ξεκινά συχνά μετά τη λήψη κλήσης ή όταν θέλετε να την στείλετε μόνοι σας. Όταν ξεκινάτε τη διαδικασία μόνοι σας και επομένως είστε ο ενάγων, ένας δικηγόρος όχι μόνο συμβουλεύει εάν η έναρξη της διαδικασίας είναι γόνιμη, αλλά γράφει επίσης την πρόσκληση που πρέπει να πληροί διάφορα κριτήρια. Πριν από τη σύνταξη της κλήτευσης, ένας δικηγόρος μπορεί, εάν το επιθυμεί, να επικοινωνήσει πρώτα γραπτώς με το αντίδικο μέρος για να επιτύχει μια φιλική λύση, χωρίς να ξεκινήσει νομική διαδικασία. Εάν παρ 'όλα αυτά, πρόκειται για διαδικασία κλήτευσης, περαιτέρω επαφή με τον αντίπαλο θα φροντίσει επίσης ο δικηγόρος για να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης από τον δικαστή, θα υπάρξει γραπτός γύρος στον οποίο τα δύο μέρη θα μπορούν να απαντήσουν ο ένας στον άλλο. Τα έγγραφα που αποστέλλονται μπρος -πίσω συνήθως περιλαμβάνονται από τον δικαστή κατά την προφορική ακρόαση της υπόθεσης. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, μετά από γραπτό γύρο και διαμεσολάβηση, δεν έρχεται πλέον σε συνάντηση, μέσω συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών. Η υπόθεσή σας κατέληξε σε ακρόαση και δεν συμφωνείτε με την ετυμηγορία μετά την ακρόαση; Σε αυτήν την περίπτωση, επίσης, ο δικηγόρος σας θα σας βοηθήσει να προσφύγετε εάν είναι απαραίτητο.

Διαδικασία προσφυγής διοικητικού δικαίου

Εάν δεν συμφωνείτε με απόφαση διοικητικού οργάνου (κυβερνητικός οργανισμός) όπως η CBR ή ο δήμος, μπορείτε να αντιταχθείτε. Μπορείτε να συντάξετε μια επιστολή ένστασης από έναν δικηγόρο ο οποίος έχει γνώση του ποσοστού επιτυχίας της υποβολής ένστασης και ο οποίος γνωρίζει ποια επιχειρήματα πρέπει να προβληθούν. Εάν καταχωρίσετε ένσταση, το σώμα θα λάβει απόφαση σχετικά με την ένσταση (bob). Εάν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση, μπορείτε να υποβάλετε ειδοποίηση ένστασης. Σε ποιον φορέα, όπως το δικαστήριο, το CBb, το CRvB ή το RvS, πρέπει να υποβληθεί ένσταση εξαρτάται από την περίπτωσή σας. Ένας δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να υποβάλετε ειδοποίηση προσφυγής στην αρμόδια αρχή και, εάν είναι απαραίτητο, να διατυπώσετε μια απάντηση στην δήλωση υπεράσπισης του διοικητικού οργάνου. Τελικά, ένας δικαστής θα αποφανθεί για την υπόθεση μετά την προφορική ακρόαση. Εάν δεν συμφωνείτε με την απόφαση του δικαστή, μπορείτε ακόμα να προσφύγετε υπό ορισμένες συνθήκες.

(Κλήτευση) ποινικό δίκαιο

Στις Κάτω Χώρες, η Εισαγγελία είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση και δίωξη ποινικών αδικημάτων. Εάν έχετε λάβει κλήση από την Εισαγγελία, είστε ύποπτοι ότι διαπράξατε ποινικό αδίκημα μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Η πρόσληψη δικηγόρου είναι μια σοφή κίνηση. Μια ποινική υπόθεση μπορεί να είναι νομικά γεμάτη και η ανάλυση των εγγράφων απαιτεί εμπειρία. Ένας δικηγόρος μπορεί να αντιταχθεί στην κλήτευση, ώστε να αποφευχθεί η ακρόαση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια προφορική ακρόαση μιας ποινικής υπόθεσης πραγματοποιείται δημόσια. Ένας δικηγόρος θα μπορεί να σας εκπροσωπήσει καλύτερα κατά τη διάρκεια της προφορικής ακρόασης. Τα οφέλη από τη συμμετοχή δικηγόρου, για παράδειγμα μετά την ανακάλυψη λαθών που έγιναν κατά τη διάρκεια της έρευνας, μπορεί να επεκταθούν μέχρι την αθώωση. Εάν τελικά διαφωνείτε με την απόφαση του δικαστή, μπορείτε να προσφύγετε.

Ένας δικηγόρος μπορεί συχνά να κάνει κάτι για εσάς πριν λάβετε κλήση. Ένας δικηγόρος μπορεί, μεταξύ άλλων, να προσφέρει υποστήριξη και βοήθεια κατά τη διάρκεια αστυνομικών ανακρίσεων ή να παρέχει συμβουλές για ποινικό αδίκημα για το οποίο είστε ύποπτοι.

Συμπέρασμα

Παρόλο που μπορείτε να προσλάβετε έναν δικηγόρο για να ξεκινήσει μία από τις παραπάνω διαδικασίες, οι δικηγόροι μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου. Για παράδειγμα, ένας δικηγόρος μπορεί επίσης να γράψει μια επιστολή για εσάς σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον. Όχι μόνο θα γραφτεί ένα γράμμα σύμφωνα με τις επιθυμίες σας που θα βάλει το δάχτυλο στο πονεμένο σημείο, αλλά θα αποκτήσετε και νομικές γνώσεις για το θέμα σας. Με τη βοήθεια ενός δικηγόρου θα σας βοηθήσουν να κάνετε και να μην κάνετε στην περίπτωσή σας και η επιτυχία είναι περισσότερο γεγονός παρά μόνο ελπίδα.

Εν ολίγοις, ένας δικηγόρος συμβουλεύει, μεσολαβεί και διεκδικεί δικαστικά ζητήματα και ενεργεί πάντα προς το συμφέρον του πελάτη του. Για τις καλύτερες προοπτικές, σίγουρα θα επωφεληθείτε από την πρόσληψη δικηγόρου.

Πιστεύετε ότι χρειάζεστε συμβουλές ειδικών ή νομική βοήθεια από εξειδικευμένο δικηγόρο μετά την ανάγνωση του παραπάνω άρθρου; Παρακαλώ επικοινώνησε Law & More. Law & Moreοι δικηγόροι είναι εξειδικευμένοι σε διάφορους τομείς του δικαίου και είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν μέσω τηλεφώνου ή e-mail.

Law & More