Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν μπορείτε να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις διατροφής σας; Εικόνα

Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν μπορείτε να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις διατροφής σας;

Το Alimony είναι επίδομα για έναν πρώην σύζυγο και παιδιά ως συνεισφορά στη διατροφή Το άτομο που πρέπει να πληρώσει διατροφή αναφέρεται επίσης ως οφειλέτης διατροφής. Ο αποδέκτης διατροφής αναφέρεται συχνά ως το άτομο που δικαιούται διατροφή. Το Alimony είναι ένα ποσό που πρέπει να πληρώνετε σε τακτική βάση. Στην πράξη, η διατροφή πληρώνεται κάθε μήνα. Οφείλετε διατροφή εάν έχετε υποχρέωση διατροφής έναντι ενός πρώην συντρόφου ή του παιδιού σας. Μια υποχρέωση διατροφής έναντι του πρώην συντρόφου σας προκύπτει εάν αυτός ή αυτή δεν είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του. Οι περιστάσεις μπορεί να σας εμποδίσουν να πληρώσετε διατροφή στον πρώην σύντροφό σας. Το εισόδημά σας μπορεί να έχει αλλάξει λόγω, για παράδειγμα, της κρίσης της Κορώνας. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ενεργήσετε εάν έχετε την υποχρέωση να πληρώσετε διατροφή που δεν μπορείτε να συναντήσετε;

Υποχρεώσεις διατροφής 1X1_Image

Υποχρέωση διατροφής

Πρώτα απ 'όλα, είναι συνετό να επικοινωνήσετε με τον πιστωτικό φορέα συντήρησης, τον πρώην συνεργάτη σας. Μπορείτε να τους ενημερώσετε ότι το εισόδημά σας έχει αλλάξει και ότι δεν μπορείτε να εκπληρώσετε την υποχρέωση διατροφής. Μπορείτε να προσπαθήσετε να καταλήξετε σε συμφωνία. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμφωνήσετε ότι θα εκπληρώσετε την υποχρέωση αργότερα ή ότι η διατροφή θα μειωθεί. Είναι καλύτερο να καταγράφονται γραπτώς αυτές οι συμφωνίες. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με αυτό, επειδή ενδέχεται να μην μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία μαζί, μπορείτε να καλέσετε έναν διαμεσολαβητή για να κάνετε καλές συμφωνίες.

Εάν δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν συμφωνίες μαζί, θα πρέπει να επαληθευτεί εάν η υποχρέωση διατροφής έχει επιβεβαιωθεί από το δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι η υποχρέωση διατροφής έχει καθοριστεί επίσημα από το δικαστήριο. Εάν η υποχρέωση δεν έχει επιβεβαιωθεί, ο πιστωτής διατροφής δεν θα είναι σε θέση να εκτελέσει την πληρωμή τόσο εύκολα. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει νομικά άμεσα εκτελεστή απόφαση του δικαστηρίου. Ένα γραφείο συλλογής, όπως το LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhouddsbijdragen), δεν μπορεί να συλλέξει τα χρήματα. Εάν η υποχρέωση είναι νομικά εκτελεστή, ο πιστωτής διατροφής πρέπει να ενεργήσει το συντομότερο δυνατό. Το άτομο που δικαιούται διατροφή μπορεί στη συνέχεια να ξεκινήσει μια συλλογή για να καταλάβει, για παράδειγμα, το εισόδημά σας ή το αυτοκίνητό σας. Εάν θέλετε να το αποφύγετε, είναι καλό να ζητήσετε νομική συμβουλή από δικηγόρο το συντομότερο δυνατό.

Στη συνέχεια, μια διαφορά εκτέλεσης μπορεί να κινηθεί σε συνοπτικές διαδικασίες. Αυτή η διαδικασία είναι επίσης γνωστή ως επείγουσα διαδικασία. Σε αυτήν τη διαδικασία, ζητάτε από τον δικαστή να στερήσει από τον πιστωτή διατροφής τη δυνατότητα εκτέλεσης μιας πληρωμής. Κατ 'αρχήν, ο δικαστής θα πρέπει να τηρεί την υποχρέωση διατροφής. Ωστόσο, εάν υπάρχει οικονομική ανάγκη που προέκυψε μετά την απόφαση διατροφής, ενδέχεται να υπάρξει κατάχρηση του νόμου. Επομένως, σε ειδικές περιπτώσεις μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις από την υποχρέωση διατροφής. Η κρίση της Corona μπορεί να είναι ένας λόγος για αυτό. Είναι καλύτερο να αξιολογηθεί αυτό από δικηγόρο.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αλλάξετε τη διατροφή. Εάν περιμένετε τα οικονομικά προβλήματα να διαρκέσουν περισσότερο, αυτή είναι μια ρεαλιστική επιλογή. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ξεκινήσετε μια διαδικασία για να αλλάξετε την υποχρέωση διατροφής. Το ποσό της διατροφής μπορεί να αλλάξει εάν υπάρχει «αλλαγή περιστάσεων». Αυτό συμβαίνει εάν το εισόδημά σας έχει αλλάξει σημαντικά μετά την κρίση της υποχρέωσης διατροφής.

Η ανεργία ή ο διακανονισμός χρέους συνήθως δεν είναι μόνιμες καταστάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο δικαστής μπορεί να μειώσει προσωρινά την υποχρέωση διατροφής σας. Ο δικαστής μπορεί επίσης να αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα. Επιλέγετε να εργαστείτε λιγότερο ή ακόμη και να σταματήσετε να εργάζεστε; Τότε αυτή είναι η δική σας απόφαση. Ο δικαστής τότε δεν θα συμφωνήσει με την προσαρμογή της υποχρέωσής σας να πληρώσετε διατροφή.

Μπορεί επίσης να ισχύει ότι πληρώνετε παιδική υποστήριξη ή / και συζυγική υποστήριξη όταν δεν έχει εμπλακεί ποτέ δικαστής. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε, καταρχήν, να σταματήσετε ή να μειώσετε τις πληρωμές διατροφής χωρίς αυτό να έχει άμεσες συνέπειες για εσάς. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πρώην σύντροφός σας δεν έχει εκτελεστό τίτλο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λάβει μέτρα είσπραξης και να καταλάβει το εισόδημα ή τα περιουσιακά σας στοιχεία. Αυτό που μπορεί να κάνει ο πρώην σύντροφός σας σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, είναι να υποβάλει αίτηση (ή να υποβάλει έγγραφη κλήση) για να ζητήσει την εκπλήρωση / ανάκληση της συμφωνίας διατροφής.

Ανεξάρτητα από το εάν έχει επιβληθεί κύρωση από την υποχρέωση διατροφής ή όχι, οι συμβουλές μας παραμένουν: μην σταματήσετε ξαφνικά να πληρώσετε Πρώτα συμβουλευτείτε τον πρώην σύντροφό σας. Εάν αυτή η διαβούλευση δεν οδηγεί σε λύση, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε νομικές διαδικασίες ενώπιον του δικαστηρίου.

Έχετε απορίες σχετικά με τη διατροφή ή θέλετε να υποβάλετε αίτηση, να αλλάξετε ή να σταματήσετε τη διατροφή; Στη συνέχεια παρακαλώ επικοινωνήστε Law & More. Στο Law & More κατανοούμε ότι το διαζύγιο και τα επακόλουθα γεγονότα μπορεί να έχουν εκτεταμένες συνέπειες στη ζωή σας. Γι 'αυτό ακολουθούμε μια προσωπική προσέγγιση. Μαζί με εσάς και ενδεχομένως τον πρώην σύντροφό σας, μπορούμε να προσδιορίσουμε τη νομική σας κατάσταση κατά τη διάρκεια της συνάντησης βάσει της τεκμηρίωσης και να προσπαθήσουμε να εξετάσουμε το όραμά σας ή τις επιθυμίες σας σχετικά με τον (εκ νέου) υπολογισμό της διατροφής και στη συνέχεια να καταγράψουμε τους. Επιπλέον, μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε μια πιθανή διαδικασία διατροφής. Οι δικηγόροι στο Law & More είναι ειδικοί στον τομέα του οικογενειακού δικαίου και θα χαρούν να σας καθοδηγήσουν, πιθανώς μαζί με τον σύντροφό σας, σε αυτήν τη διαδικασία.

Law & More