Εάν έχετε τη δική σας εταιρεία, μπορεί πάντα να έρθει μια στιγμή που θέλετε να σταματήσετε να λειτουργείτε την εταιρεία. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης πιθανό να θέλετε να αγοράσετε μια υπάρχουσα εταιρεία. Και στις δύο περιπτώσεις, η απόκτηση επιχειρήσεων προσφέρει μια λύση.

ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΠΩΛΗΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Δικηγόρος απόκτησης επιχειρήσεων

Εάν έχετε τη δική σας εταιρεία, μπορεί πάντα να έρθει μια στιγμή που θέλετε να σταματήσετε να λειτουργείτε την εταιρεία. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης πιθανό να θέλετε να αγοράσετε μια υπάρχουσα εταιρεία. Και στις δύο περιπτώσεις, η απόκτηση επιχειρήσεων προσφέρει μια λύση.

Η απόκτηση επιχειρήσεων είναι μια περίπλοκη διαδικασία, η οποία μπορεί να διαρκέσει εύκολα έξι μήνες έως ένα χρόνο. Είναι επομένως σημαντικό να διορίσετε έναν σύμβουλο απόκτησης, ο οποίος μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας υποστηρίξει, αλλά μπορεί επίσης να αναλάβει καθήκοντα από εσάς. Οι ειδικοί στο Law & More θα συνεργαστεί μαζί σας για να καθορίσει τις βέλτιστες τακτικές για την αγορά ή την πώληση μιας εταιρείας και μπορεί να σας προσφέρει νομική υποστήριξη.

Χάρτης πορείας για απόκτηση επιχειρήσεων

Παρόλο που κάθε απόκτηση επιχείρησης είναι διαφορετική, ανάλογα με τις περιστάσεις της υπόθεσης, υπάρχει ένας παγκόσμιος χάρτης πορείας που ακολουθείται όταν θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε μια εταιρεία. Law & MoreΟι δικηγόροι θα σας βοηθήσουν με κάθε βήμα αυτού του βήμα προς βήμα οδηγού.

Τομ Μέιβις

Τομ Μέιβις

Διαχείριση συνεργάτη / δικηγόρου

 Καλέστε στο + 31 40 369 06 83

Οι εταιρικοί μας δικηγόροι είναι έτοιμοι για εσάς

Εταιρικός δικηγόρος

Εταιρικός δικηγόρος

Κάθε εταιρεία είναι μοναδική. Επομένως, θα λάβετε νομικές συμβουλές που σχετίζονται άμεσα με την εταιρεία σας

Ειδοποίηση για προεπιλογή

Ειδοποίηση για προεπιλογή

Δεν πληροί κάποιος τις συμφωνίες του; Μπορούμε να στείλουμε υπενθυμίσεις και δικαστικές διαφορές

Λόγω επιμέλειας

Λόγω επιμέλειας

Μια καλή έρευνα για τη δέουσα επιμέλεια παρέχει βεβαιότητα. Σας βοηθάμε

Συμφωνία μετόχων

Συμφωνία μετόχων

Θα θέλατε να δημιουργήσετε ξεχωριστούς κανόνες για τους μετόχους σας εκτός από το καταστατικό σας; Ζητήστε μας νομική βοήθεια

"Law & More εμπλέκεται

και μπορεί να ενσυναίσθηση

με τα προβλήματα του πελάτη του »

Βήμα 1: Προετοιμασία για την απόκτηση

Προτού γίνει μια απόκτηση επιχείρησης, είναι σημαντικό να είστε σωστά προετοιμασμένοι. Στη φάση προετοιμασίας, διατυπώνονται οι προσωπικές σας απαιτήσεις και επιθυμίες. Αυτό ισχύει τόσο για το μέρος που θέλει να πουλήσει μια εταιρεία όσο και για το μέρος που θέλει να αγοράσει μια εταιρεία. Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε ποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες πραγματοποιεί η εταιρεία, σε ποια αγορά δραστηριοποιείται η εταιρεία και πόσα θέλετε να λάβετε ή να πληρώσετε για την εταιρεία. Μόνο όταν αυτό είναι σαφές, η απόκτηση μπορεί να κρυσταλλωθεί. Αφού προσδιοριστεί αυτό, πρέπει να διερευνηθεί η νομική δομή της εταιρείας και ο ρόλος των διευθυντών και των μετόχων. Πρέπει επίσης να προσδιοριστεί εάν είναι επιθυμητό να πραγματοποιηθεί η εξαγορά ταυτόχρονα ή σταδιακά. Στη φάση της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσετε τον εαυτό σας να καθοδηγείται από συναισθήματα, αλλά να λαμβάνετε μια καλά μελετημένη απόφαση. Οι δικηγόροι στο Law & More θα σας βοηθήσει με αυτό.

Βήμα 2: εύρεση αγοραστή ή εταιρείας

Μόλις χαρτογραφηθούν οι επιθυμίες σας, το επόμενο βήμα είναι να αναζητήσετε έναν κατάλληλο αγοραστή. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να καταρτιστεί ένα ανώνυμο εταιρικό προφίλ, βάσει του οποίου μπορούν να επιλεγούν κατάλληλοι αγοραστές. Όταν έχει βρεθεί ένας σοβαρός υποψήφιος, είναι πρωτίστως σημαντικό να υπογράψει μια συμφωνία μη αποκάλυψης. Στη συνέχεια, σχετικές πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μπορούν να διατεθούν στον δυνητικό αγοραστή. Όταν θέλετε να αναλάβετε μια εταιρεία, είναι σημαντικό να λαμβάνετε όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία.

Βήμα 3: διερευνητική συζήτηση

Όταν βρεθεί ένας δυνητικός αγοραστής ή μια πιθανή εταιρεία για ανάληψη και τα μέρη έχουν ανταλλάξει πληροφορίες μεταξύ τους, είναι καιρός να ξεκινήσετε μια διερευνητική συζήτηση. Είναι συνηθισμένο να παρίστανται όχι μόνο οι δυνητικοί αγοραστές και πωλητές, αλλά και σύμβουλοι, χρηματοδότες και συμβολαιογράφοι.

Επιχείρηση-απόκτηση-εικόνα1Βήμα 4: διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ξεκινούν όταν ο αγοραστής ή ο πωλητής ενδιαφέρεται σίγουρα. Συνιστάται οι διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται από έναν ειδικό απόκτησης. Law & MoreΟι δικηγόροι μπορούν να διαπραγματευτούν εκ μέρους σας σχετικά με τους όρους εξαγοράς και την τιμή. Μόλις επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, συντάσσεται μια επιστολή προθέσεων. Σε αυτήν την επιστολή προθέσεων, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις απόκτησης και χρηματοδότησης.

Βήμα 5: Ολοκλήρωση της απόκτησης επιχείρησης

Προτού καταρτιστεί μια τελική συμφωνία αγοράς, πρέπει να διεξαχθεί έρευνα δέουσας επιμέλειας. Σε αυτήν τη δέουσα επιμέλεια ελέγχεται η ορθότητα και η πληρότητα όλων των δεδομένων της εταιρείας. Η δέουσα επιμέλεια έχει μεγάλη σημασία. Εάν η δέουσα επιμέλεια δεν οδηγήσει σε παρατυπίες, μπορεί να καταρτιστεί η τελική συμφωνία αγοράς. Μετά την καταγραφή της μεταβίβασης ιδιοκτησίας από τον συμβολαιογράφο, οι μετοχές έχουν μεταφερθεί και η τιμή αγοράς έχει πληρωθεί, η απόκτηση της εταιρείας ολοκληρώθηκε.

Βήμα 6: εισαγωγή

Η συμμετοχή του πωλητή συχνά δεν τελειώνει αμέσως όταν μεταφέρεται η επιχείρηση. Συχνά συμφωνείται ότι ο πωλητής εισάγει τον διάδοχό του και τον προετοιμάζει για το έργο. Η διάρκεια αυτής της περιόδου εφαρμογής θα έπρεπε να είχε συζητηθεί εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Επιχείρηση-απόκτηση-εικόνα2Χάρτης πορείας για απόκτηση επιχειρήσεων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρηματοδότησης μιας απόκτησης επιχείρησης, καθένας από τους οποίους έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτές οι δυνατότητες χρηματοδότησης μπορούν επίσης να συνδυαστούν. Μπορείτε να εξετάσετε τις ακόλουθες επιλογές για τη χρηματοδότηση μιας απόκτησης επιχείρησης.

Ίδια κεφάλαια του αγοραστή

Είναι σημαντικό να διερευνήσετε πόσα από τα δικά σας χρήματα μπορείτε ή θέλετε να συνεισφέρετε πριν από την απόκτηση της εταιρείας. Στην πράξη, είναι συχνά πολύ δύσκολο να ολοκληρώσετε μια απόκτηση επιχείρησης χωρίς να εισάγετε τα δικά σας περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, το ποσό της δικής σας συνεισφοράς εξαρτάται από την περίπτωσή σας.

Δάνειο από τον πωλητή

Στην πράξη, μια απόκτηση επιχείρησης χρηματοδοτείται επίσης συχνά από τον πωλητή παρέχοντας μερική χρηματοδότηση με τη μορφή δανείου στον διάδοχο. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως δάνειο προμηθευτή. Το μέρος που χρηματοδοτείται από τον πωλητή συχνά δεν είναι μεγαλύτερο από το μέρος που συνεισφέρει ο ίδιος ο αγοραστής. Επιπλέον, συμφωνείται επίσης τακτικά ότι η πληρωμή θα πραγματοποιείται σε δόσεις. Μια συμφωνία δανείου καταρτίζεται όταν συμφωνείται ένα δάνειο προμηθευτή.

Αγορά μετοχών

Είναι επίσης δυνατό για τον αγοραστή να αναλάβει τις μετοχές της εταιρείας από τον πωλητή σταδιακά. Μπορεί να επιλεγεί μια ρύθμιση κέρδους. Στην περίπτωση μιας συμφωνίας κέρδους, η πληρωμή εξαρτάται από την επίτευξη ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος από τον αγοραστή. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση για εξαγορά μιας επιχείρησης ενέχει σημαντικούς κινδύνους σε περίπτωση διαφωνιών, καθώς ο αγοραστής μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της εταιρείας. Ένα πλεονέκτημα για τον πωλητή, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι ότι πληρώνεται περισσότερο όταν αποκομίζεται μεγάλο κέρδος. Εν πάση περιπτώσει, είναι συνετό να υπάρχει ανεξάρτητη παρακολούθηση των πωλήσεων, των αγορών και των αποδόσεων στο πλαίσιο ενός συστήματος κερδών.

(Σε) επίσημους επενδυτές

Η χρηματοδότηση μπορεί να λάβει τη μορφή δανείων από άτυπους ή επίσημους επενδυτές. Οι άτυποι επενδυτές είναι φίλοι, οικογένεια και γνωστοί. Τέτοια δάνεια είναι κοινά για την απόκτηση οικογενειακής επιχείρησης. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να καταγράφεται σωστά η χρηματοδότηση από άτυπους επενδυτές, ώστε να μην προκύψουν παρεξηγήσεις ή διαφορές μεταξύ των μελών της οικογένειας ή των φίλων σας.

Επιπλέον, είναι δυνατή η χρηματοδότηση από επίσημους επενδυτές. Αυτά είναι μέρη που παρέχουν ίδια κεφάλαια μέσω δανείου. Ένα μειονέκτημα για τον αγοραστή είναι ότι οι επίσημοι επενδυτές συχνά γίνονται επίσης μέτοχοι της εταιρείας, γεγονός που τους δίνει ένα ορισμένο ποσό ελέγχου. Από την άλλη πλευρά, οι επίσημοι επενδυτές μπορούν συχνά να συνεισφέρουν ένα μεγάλο δίκτυο και γνώση της αγοράς.

Crowdfunding

Μια μέθοδος χρηματοδότησης που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής είναι το crowdfunding. Με λίγα λόγια, το crowdfunding σημαίνει ότι μέσω μιας διαδικτυακής καμπάνιας, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων καλείται να επενδύσει χρήματα στην απόκτησή σας. Ένα μειονέκτημα του crowdfunding, ωστόσο, είναι η εμπιστευτικότητα. Για να πραγματοποιήσετε crowdfunding, πρέπει να ανακοινώσετε εκ των προτέρων ότι η εταιρεία είναι προς πώληση.

Law & More θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τις δυνατότητες χρηματοδότησης της απόκτησης επιχείρησης. Οι δικηγόροι μας μπορούν να σας συμβουλέψουν για τις δυνατότητες που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας και να σας βοηθήσουν να κανονίσετε τη χρηματοδότηση.

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο στο Αϊντχόβεν;
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 του stuur een e-mail naar:

κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More - [προστασία μέσω email]
κύριος. Maxim Hodak, συνήγορος στο & More - [προστασία μέσω email]

Law & More B.V.