ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Απόκτησης Επιχείρησης;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τετραγωνισμένος Σαφή.

Τετραγωνισμένος Προσωπικό και εύκολα προσβάσιμο.

Τετραγωνισμένος Τα ενδιαφέροντά σας πρώτα.

Εύκολα προσβάσιμο

Εύκολα προσβάσιμο

Law & More είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Οι δικηγόροι μας ακούν την υπόθεσή σας και καταρτίζουν ένα κατάλληλο σχέδιο δράσης
Προσωπική προσέγγιση

Προσωπική προσέγγιση

Η μέθοδος εργασίας μας διασφαλίζει ότι το 100% των πελατών μας μας προτείνει και ότι βαθμολογούμαστε κατά μέσο όρο με 9.4

Εξαγορά Επιχειρήσεων

Εάν έχετε τη δική σας εταιρεία, μπορεί πάντα να έρθει μια στιγμή που θέλετε να σταματήσετε να λειτουργείτε την εταιρεία. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης πιθανό να θέλετε να αγοράσετε μια υπάρχουσα εταιρεία. Και στις δύο περιπτώσεις, η απόκτηση επιχειρήσεων προσφέρει μια λύση.

Η απόκτηση επιχειρήσεων είναι μια περίπλοκη διαδικασία, η οποία μπορεί να διαρκέσει εύκολα έξι μήνες έως ένα χρόνο. Είναι επομένως σημαντικό να διορίσετε έναν σύμβουλο απόκτησης, ο οποίος μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας υποστηρίξει, αλλά μπορεί επίσης να αναλάβει καθήκοντα από εσάς. Οι ειδικοί στο Law & More θα συνεργαστεί μαζί σας για να καθορίσει τις βέλτιστες τακτικές για την αγορά ή την πώληση μιας εταιρείας και μπορεί να σας προσφέρει νομική υποστήριξη.

Χάρτης πορείας για απόκτηση επιχειρήσεων

Παρόλο που κάθε απόκτηση επιχείρησης είναι διαφορετική, ανάλογα με τις περιστάσεις της υπόθεσης, υπάρχει ένας παγκόσμιος χάρτης πορείας που ακολουθείται όταν θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε μια εταιρεία. Law & MoreΟι δικηγόροι θα σας βοηθήσουν με κάθε βήμα αυτού του βήμα προς βήμα οδηγού.

Η εικόνα του Tom Meevis

Τομ Μέιβις

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΕΤΑΙΡΟΣ / ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ

tom.meevis@lawandmore.nl

Οι εταιρικοί μας δικηγόροι είναι έτοιμοι για εσάς

Law and More

Προσαρμοσμένη νομική υποστήριξη

Κάθε επιχείρηση είναι μοναδική. Γι' αυτό θα λάβετε νομικές συμβουλές που έχουν άμεση σχέση με την επιχείρησή σας.

Law and More

Μπορούμε να προσφύγουμε σε δικαστικές αγωγές για εσάς

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, μπορούμε επίσης να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για εσάς. Επικοινωνήστε μαζί μας για τις προϋποθέσεις.

Law and More

Είμαστε ο συνεργάτης σας για τον αγώνα

Καθόμαστε μαζί σας για να σχεδιάσουμε μια στρατηγική.

Law and More

Αξιολόγηση συμφωνιών

Οι εταιρικοί δικηγόροι μας μπορούν να αξιολογήσουν τις συμφωνίες και να δώσουν συμβουλές σχετικά με αυτές.

"Law & More από δικηγόρους
συμμετέχουν και μπορούν να συμπάσχουν
με το πρόβλημα του πελάτη»

Βήμα 1: Προετοιμασία για την απόκτηση

Προτού γίνει μια απόκτηση επιχείρησης, είναι σημαντικό να είστε σωστά προετοιμασμένοι. Στη φάση προετοιμασίας, διατυπώνονται οι προσωπικές σας απαιτήσεις και επιθυμίες. Αυτό ισχύει τόσο για το μέρος που θέλει να πουλήσει μια εταιρεία όσο και για το μέρος που θέλει να αγοράσει μια εταιρεία. Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε ποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες πραγματοποιεί η εταιρεία, σε ποια αγορά δραστηριοποιείται η εταιρεία και πόσα θέλετε να λάβετε ή να πληρώσετε για την εταιρεία. Μόνο όταν αυτό είναι σαφές, η απόκτηση μπορεί να κρυσταλλωθεί. Αφού προσδιοριστεί αυτό, πρέπει να διερευνηθεί η νομική δομή της εταιρείας και ο ρόλος των διευθυντών και των μετόχων. Πρέπει επίσης να προσδιοριστεί εάν είναι επιθυμητό να πραγματοποιηθεί η εξαγορά ταυτόχρονα ή σταδιακά. Στη φάση της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσετε τον εαυτό σας να καθοδηγείται από συναισθήματα, αλλά να λαμβάνετε μια καλά μελετημένη απόφαση. Οι δικηγόροι στο Law & More θα σας βοηθήσει με αυτό.

Τι λένε οι πελάτες για εμάς

Οι δικηγόροι μας για την απόκτηση επιχειρήσεων είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν:

Office Law & More

Βήμα 2: εύρεση αγοραστή ή εταιρείας

Μόλις χαρτογραφηθούν οι επιθυμίες σας, το επόμενο βήμα είναι να αναζητήσετε έναν κατάλληλο αγοραστή. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να καταρτιστεί ένα ανώνυμο εταιρικό προφίλ, βάσει του οποίου μπορούν να επιλεγούν κατάλληλοι αγοραστές. Όταν έχει βρεθεί ένας σοβαρός υποψήφιος, είναι πρωτίστως σημαντικό να υπογράψει μια συμφωνία μη αποκάλυψης. Στη συνέχεια, σχετικές πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μπορούν να διατεθούν στον δυνητικό αγοραστή. Όταν θέλετε να αναλάβετε μια εταιρεία, είναι σημαντικό να λαμβάνετε όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία.

Βήμα 3: διερευνητική συζήτηση

Όταν βρεθεί ένας δυνητικός αγοραστής ή μια πιθανή εταιρεία για ανάληψη και τα μέρη έχουν ανταλλάξει πληροφορίες μεταξύ τους, είναι καιρός να ξεκινήσετε μια διερευνητική συζήτηση. Είναι συνηθισμένο να παρίστανται όχι μόνο οι δυνητικοί αγοραστές και πωλητές, αλλά και σύμβουλοι, χρηματοδότες και συμβολαιογράφοι.

Εξαγορά επιχείρησηςΒήμα 4: διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ξεκινούν όταν ο αγοραστής ή ο πωλητής ενδιαφέρεται σίγουρα. Συνιστάται οι διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται από έναν ειδικό απόκτησης. Law & MoreΟι δικηγόροι μπορούν να διαπραγματευτούν εκ μέρους σας σχετικά με τους όρους εξαγοράς και την τιμή. Μόλις επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, συντάσσεται μια επιστολή προθέσεων. Σε αυτήν την επιστολή προθέσεων, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις απόκτησης και χρηματοδότησης.

Βήμα 5: Ολοκλήρωση της απόκτησης επιχείρησης

Προτού καταρτιστεί μια τελική συμφωνία αγοράς, πρέπει να διεξαχθεί έρευνα δέουσας επιμέλειας. Σε αυτήν τη δέουσα επιμέλεια ελέγχεται η ορθότητα και η πληρότητα όλων των δεδομένων της εταιρείας. Η δέουσα επιμέλεια έχει μεγάλη σημασία. Εάν η δέουσα επιμέλεια δεν οδηγήσει σε παρατυπίες, μπορεί να καταρτιστεί η τελική συμφωνία αγοράς. Μετά την καταγραφή της μεταβίβασης ιδιοκτησίας από τον συμβολαιογράφο, οι μετοχές έχουν μεταφερθεί και η τιμή αγοράς έχει πληρωθεί, η απόκτηση της εταιρείας ολοκληρώθηκε.

Βήμα 6: εισαγωγή

Η συμμετοχή του πωλητή συχνά δεν τελειώνει αμέσως όταν μεταφέρεται η επιχείρηση. Συχνά συμφωνείται ότι ο πωλητής εισάγει τον διάδοχό του και τον προετοιμάζει για το έργο. Η διάρκεια αυτής της περιόδου εφαρμογής θα έπρεπε να είχε συζητηθεί εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Εξαγορά επιχείρησηςΧάρτης πορείας για απόκτηση επιχειρήσεων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρηματοδότησης μιας απόκτησης επιχείρησης, καθένας από τους οποίους έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτές οι δυνατότητες χρηματοδότησης μπορούν επίσης να συνδυαστούν. Μπορείτε να εξετάσετε τις ακόλουθες επιλογές για τη χρηματοδότηση μιας απόκτησης επιχείρησης.

Ίδια κεφάλαια του αγοραστή

Είναι σημαντικό να διερευνήσετε πόσα από τα δικά σας χρήματα μπορείτε ή θέλετε να συνεισφέρετε πριν από την απόκτηση της εταιρείας. Στην πράξη, είναι συχνά πολύ δύσκολο να ολοκληρώσετε μια απόκτηση επιχείρησης χωρίς να εισάγετε τα δικά σας περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, το ποσό της δικής σας συνεισφοράς εξαρτάται από την περίπτωσή σας.

Δάνειο από τον πωλητή

Στην πράξη, μια απόκτηση επιχείρησης χρηματοδοτείται επίσης συχνά από τον πωλητή παρέχοντας μερική χρηματοδότηση με τη μορφή δανείου στον διάδοχο. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως δάνειο προμηθευτή. Το μέρος που χρηματοδοτείται από τον πωλητή συχνά δεν είναι μεγαλύτερο από το μέρος που συνεισφέρει ο ίδιος ο αγοραστής. Επιπλέον, συμφωνείται επίσης τακτικά ότι η πληρωμή θα πραγματοποιείται σε δόσεις. Μια συμφωνία δανείου καταρτίζεται όταν συμφωνείται ένα δάνειο προμηθευτή.

Αγορά μετοχών

Είναι επίσης δυνατό για τον αγοραστή να αναλάβει τις μετοχές της εταιρείας από τον πωλητή σταδιακά. Μπορεί να επιλεγεί μια ρύθμιση κέρδους. Στην περίπτωση μιας συμφωνίας κέρδους, η πληρωμή εξαρτάται από την επίτευξη ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος από τον αγοραστή. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση για εξαγορά μιας επιχείρησης ενέχει σημαντικούς κινδύνους σε περίπτωση διαφωνιών, καθώς ο αγοραστής μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της εταιρείας. Ένα πλεονέκτημα για τον πωλητή, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι ότι πληρώνεται περισσότερο όταν αποκομίζεται μεγάλο κέρδος. Εν πάση περιπτώσει, είναι συνετό να υπάρχει ανεξάρτητη παρακολούθηση των πωλήσεων, των αγορών και των αποδόσεων στο πλαίσιο ενός συστήματος κερδών.

(Σε) επίσημους επενδυτές

Η χρηματοδότηση μπορεί να λάβει τη μορφή δανείων από άτυπους ή επίσημους επενδυτές. Οι άτυποι επενδυτές είναι φίλοι, οικογένεια και γνωστοί. Τέτοια δάνεια είναι κοινά για την απόκτηση οικογενειακής επιχείρησης. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να καταγράφεται σωστά η χρηματοδότηση από άτυπους επενδυτές, ώστε να μην προκύψουν παρεξηγήσεις ή διαφορές μεταξύ των μελών της οικογένειας ή των φίλων σας.

Επιπλέον, είναι δυνατή η χρηματοδότηση από επίσημους επενδυτές. Αυτά είναι μέρη που παρέχουν ίδια κεφάλαια μέσω δανείου. Ένα μειονέκτημα για τον αγοραστή είναι ότι οι επίσημοι επενδυτές συχνά γίνονται επίσης μέτοχοι της εταιρείας, γεγονός που τους δίνει ένα ορισμένο ποσό ελέγχου. Από την άλλη πλευρά, οι επίσημοι επενδυτές μπορούν συχνά να συνεισφέρουν ένα μεγάλο δίκτυο και γνώση της αγοράς.

Crowdfunding

Μια μέθοδος χρηματοδότησης που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής είναι το crowdfunding. Με λίγα λόγια, το crowdfunding σημαίνει ότι μέσω μιας διαδικτυακής καμπάνιας, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων καλείται να επενδύσει χρήματα στην απόκτησή σας. Ένα μειονέκτημα του crowdfunding, ωστόσο, είναι η εμπιστευτικότητα. Για να πραγματοποιήσετε crowdfunding, πρέπει να ανακοινώσετε εκ των προτέρων ότι η εταιρεία είναι προς πώληση.

Law & More θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τις δυνατότητες χρηματοδότησης της απόκτησης επιχείρησης. Οι δικηγόροι μας μπορούν να σας συμβουλέψουν για τις δυνατότητες που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας και να σας βοηθήσουν να κανονίσετε τη χρηματοδότηση.

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam?
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση:
κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More