Η συμφωνία διακανονισμού είναι ένας ειδικός τύπος συμφωνίας. Σε μια συμφωνία διακανονισμού, τα μέρη στοχεύουν να συνάψουν συμφωνίες για την επίλυση μιας διαφοράς ή μια άλλη αβέβαιη κατάσταση. Είναι επίσης μια συμφωνία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένας εργοδότης και ένας εργαζόμενος για να καταγγείλουν εθελοντικά, με αμοιβαία συμφωνία, τη σύμβαση εργασίας.

ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ;
ΠΡΟΛΗΨΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Επικοινωνήστε

Συμφωνία διακανονισμού

Η συμφωνία διακανονισμού είναι ένας ειδικός τύπος συμφωνίας. Σε μια συμφωνία διακανονισμού, τα μέρη στοχεύουν να συνάψουν συμφωνίες για την επίλυση μιας διαφοράς ή μια άλλη αβέβαιη κατάσταση. Είναι επίσης μια συμφωνία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένας εργοδότης και ένας εργαζόμενος για να καταγγείλουν εθελοντικά, με αμοιβαία συμφωνία, τη σύμβαση εργασίας. Μια συμφωνία διακανονισμού μπορεί να συναφθεί για κάθε είδους διαφορές, αλλά χρησιμοποιείται συχνότερα σε περιπτώσεις απόλυσης.

Τι είναι μια συμφωνία διακανονισμού;

Όταν συνάπτεται μια συμφωνία διακανονισμού, ο εργοδότης δεν χρειάζεται να λάβει άδεια για την απόλυση ενός εργαζομένου από την Ολλανδική Υπηρεσία Ασφαλίσεων Εργαζομένων (UWV) ή από το δικαστήριο του δευτερεύοντος δικαστηρίου. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο εργοδότες και εργαζόμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις επιθυμούν να καταγγείλουν μια σύμβαση εργασίας βάσει αμοιβαίας συμφωνίας μέσω μιας συμφωνίας διακανονισμού. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για την επιλογή μιας συμφωνίας διακανονισμού είναι το γεγονός ότι η λύση της σύμβασης εργασίας μπορεί να ρυθμιστεί γρήγορα και εύκολα. Αυτό κάνει σημαντική διαφορά στο νομικό κόστος και συνεπώς ωφελεί και τα δύο μέρη. Ωστόσο, είναι φυσικά πιο βολικό για τα δύο μέρη να συνάψουν συμφωνίες με την υποστήριξη ενός δικηγόρου. Θα θέλατε να συντάξετε μια συμφωνία διακανονισμού που θα αποτρέψει μελλοντικά νομικά προβλήματα; Παρακαλώ επικοινώνησε Law & More.

Τομ Μέιβις

Τομ Μέιβις

Διαχείριση συνεργάτη / δικηγόρου

 Καλέστε στο + 31 40 369 06 83

Οι εταιρικοί μας δικηγόροι είναι έτοιμοι για εσάς

Εταιρικός δικηγόρος

Εταιρικό δίκαιο

Κάθε εταιρεία είναι μοναδική. Επομένως, θα λάβετε νομικές συμβουλές που σχετίζονται άμεσα με την εταιρεία σας

Ειδοποίηση για προεπιλογή

Ειδοποίηση για προεπιλογή

Δεν πληροί κάποιος τις συμφωνίες του; Μπορούμε να στείλουμε υπενθυμίσεις και δικαστικές διαφορές

Λόγω επιμέλειας

Λόγω επιμέλειας

Μια καλή έρευνα για τη δέουσα επιμέλεια παρέχει βεβαιότητα. Σας βοηθάμε

Συμφωνία μετόχων

Συμφωνία μετόχων

Θα θέλατε να δημιουργήσετε ξεχωριστούς κανόνες για τους μετόχους σας εκτός από το καταστατικό σας; Ζητήστε μας νομική βοήθεια

"Law & More εμπλέκεται

και μπορεί να ενσυναίσθηση

με τα προβλήματα του πελάτη του »

Περιεχόμενο της συμφωνίας διακανονισμού

Σε μια συμφωνία διακανονισμού, καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες καταγγέλλεται η σύμβαση εργασίας. Το ακριβές περιεχόμενο μιας συμφωνίας διακανονισμού εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση και περιστάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ορίζονται πάντα. Πρώτον, η ημερομηνία λήξης είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της συμφωνίας διακανονισμού. Δεύτερον, πρέπει να τηρηθεί η προθεσμία ειδοποίησης. Τέλος, πρέπει να γίνουν συμφωνίες σχετικά με την περίοδο εργασίας που απομένει μέχρι την ημερομηνία λήξης. Είναι πιθανό να συμφωνηθεί μια περίοδος απαλλαγής από την εργασία. Σε αυτήν την περίπτωση, ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται πλέον να εργάζεται, αλλά παραμένει το δικαίωμα του μισθού.

Μπορούν επίσης να συναφθούν συμφωνίες σχετικά με το υπόλοιπο της άδειας και τυχόν άλλους μεμονωμένους διακανονισμούς, όπως προμήθειες, προγράμματα μπόνους ή προγράμματα μετοχών. Επιπλέον, το ποσό του επιδόματος μετάβασης που καθορίζεται σε αμοιβαία διαβούλευση μεταξύ του εργοδότη και του εργαζομένου θα καθοριστεί στη συμφωνία διακανονισμού. Το ποσό της μεταβατικής αποζημίωσης υπόκειται συχνά σε διαπραγματεύσεις και είναι σίγουρα σημαντικό. Θα ήταν συνεπώς συνετό να ζητήσετε νομική συνδρομή σε αυτό το θέμα. Η ομάδα μας θα χαρεί να σας βοηθήσει.

συμφωνία διακανονισμού

Όροι σχετικά με μια συμφωνία διακανονισμού

Ο εργαζόμενος έχει το νόμιμο δικαίωμα να ανακαλέσει μια υπογεγραμμένη συμφωνία διακανονισμού εντός δύο εβδομάδων. Ο εργοδότης πρέπει να περιλαμβάνει το δικαίωμα υπαναχώρησης του υπαλλήλου στη συμφωνία. Επιπλέον, όταν συνάπτεται συμφωνία διακανονισμού, χορηγείται τελική απαλλαγή μεταξύ των μερών. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης και ο εργαζόμενος δεν μπορούν πλέον να διεκδικήσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που έχει καθοριστεί στη συμφωνία διακανονισμού. Η τελική διάταξη απαλλαγής περιλαμβάνεται συνήθως στο τέλος της συμφωνίας.

Δικαίωμα επιδόματος ανεργίας

Μια συμφωνία διακανονισμού πρέπει πάντα να αναφέρει ότι ο εργοδότης έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να τερματίσει την απασχόληση. Ο εργαζόμενος δεν θα γίνει τότε άνεργος. Αυτό είναι σημαντικό προκειμένου ο εργαζόμενος να δικαιούται επίδομα ανεργίας. Πρέπει επίσης να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί ότι ο εργαζόμενος δικαιούται επίδομα ανεργίας:

• ο εργοδότης ζήτησε από τον εργαζόμενο να συμφωνήσει με την απόλυση.
• η συμφωνία διακανονισμού λαμβάνει υπόψη την περίοδο ειδοποίησης.
• ο υπάλληλος μπορεί να αποδείξει ότι αυτός ή αυτή έχει αναζητήσει και αναζητά μια νέα θέση εργασίας.

Συμβουλές - διαπραγμάτευση - κατάρτιση της συμφωνίας διακανονισμού
Η ομάδα μας θα χαρεί να σας συμβουλεύσει, να διαπραγματευτεί για εσάς και να συντάξει ολόκληρη τη συμφωνία διακανονισμού για εσάς. Σας συμβουλεύουμε για το εύλογο της συμφωνίας διακανονισμού και παρέχουμε σαφήνεια. Εξετάζουμε επίσης τις συγκεκριμένες επιθυμίες σας και διασφαλίζουμε ότι θα λάβετε μια σωστή και καλή απόφαση. Κατά τη διαπραγμάτευση, σας βοηθάμε να επιτύχετε το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα με καλές προϋποθέσεις

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο στο Αϊντχόβεν;
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 του stuur een e-mail naar:

κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More - [προστασία μέσω email]
κύριος. Maxim Hodak, συνήγορος στο & More - [προστασία μέσω email]

Law & More B.V.