ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τετραγωνισμένος Σαφή.

Τετραγωνισμένος Προσωπικό και εύκολα προσβάσιμο.

Τετραγωνισμένος Τα ενδιαφέροντά σας πρώτα.

Εύκολα προσβάσιμο

Εύκολα προσβάσιμο

Law & More είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Οι δικηγόροι μας ακούν την υπόθεσή σας και καταρτίζουν ένα κατάλληλο σχέδιο δράσης
Προσωπική προσέγγιση

Προσωπική προσέγγιση

Η μέθοδος εργασίας μας διασφαλίζει ότι το 100% των πελατών μας μας προτείνει και ότι βαθμολογούμαστε κατά μέσο όρο με 9.4

Διαζύγια

Το διαζύγιο είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλους.
Γι 'αυτό οι δικηγόροι διαζυγίου μας είναι εκεί για εσάς με προσωπικές συμβουλές.

Γρήγορο μενού

Το πρώτο βήμα για το διαζύγιο είναι η πρόσληψη δικηγόρου διαζυγίου. Το διαζύγιο εκδίδεται από τον δικαστή και μόνο ένας δικηγόρος μπορεί να υποβάλει αίτηση για διαζύγιο στο δικαστήριο. Υπάρχουν διάφορες νομικές πτυχές της διαδικασίας διαζυγίου που αποφασίζονται από το δικαστήριο. Παραδείγματα αυτών των νομικών πτυχών είναι:

 • Πώς κατανέμονται τα κοινά σας περιουσιακά στοιχεία;
 • Ο πρώην σύντροφός σας δικαιούται μέρος της σύνταξής σας;
 • Ποιες είναι οι φορολογικές συνέπειες του διαζυγίου σας;
 • Ο σύντροφός σας δικαιούται υποστήριξη συζύγου;
 • Αν ναι, πόσο είναι αυτή η διατροφή;
 • Και αν έχετε παιδιά, πώς κανονίζεται η επαφή μαζί τους;

Αϊλίν Σελαμέτ

Αϊλίν Σελαμέτ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

aylin.selamet@lawandmore.nl

Χρειάζεστε δικηγόρο διαζυγίου;

Παιδική υποστήριξη

Κάθε επιχείρηση είναι μοναδική. Γι' αυτό θα λάβετε νομικές συμβουλές που έχουν άμεση σχέση με την επιχείρησή σας.

Έχουμε μια προσωπική προσέγγιση και συνεργαζόμαστε μαζί σας για μια κατάλληλη λύση.

Καθόμαστε μαζί σας για να σχεδιάσουμε μια στρατηγική.

Ζήστε ξεχωριστά

Ζήστε ξεχωριστά

Οι εταιρικοί δικηγόροι μας μπορούν να αξιολογήσουν τις συμφωνίες και να δώσουν συμβουλές σχετικά με αυτές.

Είστε έτοιμοι να χωρίσετε;

Αν ναι, αναμφίβολα θα υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Από τη διευθέτηση της υποστήριξης συζύγων και παιδιών έως μη οικονομικά ζητήματα, όπως η δημιουργία ενός σχεδίου επιμέλειας, το διαζύγιο μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο συναισθηματικά όσο και νομικά.

Για να σας προετοιμάσουμε, έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με τη διευθέτηση ενός διαζυγίου στη νέα μας λευκή βίβλο. Κατεβάστε το παρακάτω αρχείο δωρεάν και αποκτήστε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε ομαλά στη διαδικασία διαζυγίου.

"Law & More από δικηγόρους
συμμετέχουν και μπορούν να συμπάσχουν
με το πρόβλημα του πελάτη»

Βήμα προς βήμα σχέδιο από τους δικηγόρους διαζυγίου μας

Όταν επικοινωνείτε με την εταιρεία μας, ένας από τους έμπειρους δικηγόρους μας θα σας μιλήσει απευθείας. Law & More διακρίνεται από άλλα δικηγορικά γραφεία επειδή η εταιρεία μας δεν διαθέτει γραφείο γραμματείας, γεγονός που διασφαλίζει ότι έχουμε σύντομες γραμμές επικοινωνίας με τους πελάτες μας. Όταν επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τους δικηγόρους μας σε σχέση με ένα διαζύγιο, θα σας κάνουν πρώτα μια σειρά από ερωτήσεις. Στη συνέχεια θα σας προσκαλέσουμε στο γραφείο μας Eindhoven, για να σας γνωρίσουμε. Εάν επιθυμείτε, το ραντεβού μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης.

Εισαγωγική συνάντηση

 • Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου ραντεβού μπορείτε να πείτε την ιστορία σας και θα εξετάσουμε το ιστορικό της κατάστασής σας. Οι εξειδικευμένοι δικηγόροι διαζυγίου μας θα κάνουν επίσης τις απαραίτητες ερωτήσεις.
 • Στη συνέχεια συζητάμε μαζί σας τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν στην περίπτωσή σας και το χαρτογραφούμε με σαφήνεια.
 • Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα αναφέρουμε πώς μοιάζει η διαδικασία διαζυγίου, τι μπορείτε να περιμένετε, πόσο καιρό θα διαρκέσει γενικά η διαδικασία, ποια έγγραφα θα χρειαστούμε κ.λπ.
 • Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μια καλή ιδέα και θα ξέρετε τι έρχεται. Το πρώτο μισάωρο αυτής της συνάντησης είναι δωρεάν. Εάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίσετε ότι θα θέλατε να σας βοηθήσει ένας από τους έμπειρους δικηγόρους διαζυγίου μας, θα καταγράψουμε ορισμένα στοιχεία σας προκειμένου να συντάξουμε ένα συμβόλαιο αρραβώνων.

Τι λένε οι πελάτες για εμάς

Οι δικηγόροι διαζυγίου μας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν:

Office Law & More

Συμφωνία ανάθεσης

Μετά την πρώτη συνάντηση, θα λάβετε αμέσως μια συμφωνία ανάθεσης από εμάς μέσω e-mail. Αυτή η συμφωνία αναφέρει, για παράδειγμα, ότι θα σας συμβουλεύσουμε και θα σας βοηθήσουμε κατά τη διάρκεια του διαζυγίου σας. Θα σας στείλουμε επίσης τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να υπογράψετε ψηφιακά τη συμφωνία ανάθεσης.

Μετά το

Λαμβάνοντας την υπογεγραμμένη συμφωνία ανάθεσης, οι έμπειροι δικηγόροι διαζυγίου μας θα αρχίσουν αμέσως να επεξεργάζονται την υπόθεσή σας. Στο Law & More, θα είστε ενήμεροι για όλα τα βήματα που κάνει ο δικηγόρος διαζυγίου για εσάς. Φυσικά, όλα τα βήματα θα συντονιστούν πρώτα μαζί σας.

Στην πράξη, το πρώτο βήμα είναι συχνά να στέλνετε μια επιστολή στον σύντροφό σας με την ειδοποίηση διαζυγίου. Εάν έχει ήδη δικηγόρο διαζυγίου, η επιστολή απευθύνεται στον δικηγόρο του.

Σε αυτήν την επιστολή υποδεικνύουμε ότι θέλετε να χωρίσετε τον σύντροφό σας και ότι συνιστάται να ζητήσει δικηγόρο, εάν δεν το έχει ήδη πράξει. Εάν ο σύντροφός σας έχει ήδη δικηγόρο και απευθύνουμε την επιστολή στον δικηγόρο του, θα στείλουμε γενικά μια επιστολή που θα δηλώνει τις επιθυμίες σας σχετικά με, για παράδειγμα, τα παιδιά, το σπίτι, τα περιεχόμενα κ.λπ.

Ο δικηγόρος του συντρόφου σας μπορεί στη συνέχεια να απαντήσει σε αυτήν την επιστολή και να εκφράσει τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προγραμματίζεται μια τετραμελής συνάντηση, κατά την οποία προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί.

Εάν είναι αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία με τον σύντροφό σας, μπορούμε επίσης να υποβάλουμε την αίτηση διαζυγίου απευθείας στο δικαστήριο. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκινά η διαδικασία.

Τι πρέπει να πάρω μαζί μου στον δικηγόρο διαζυγίου;

Χρειάζεστε δικηγόρο διαζυγίου;

Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διαζυγίου το συντομότερο δυνατό μετά την εισαγωγική συνάντηση, απαιτούνται ορισμένα έγγραφα. Η παρακάτω λίστα παρέχει μια ένδειξη των απαιτούμενων εγγράφων. Δεν είναι απαραίτητα όλα τα έγγραφα για όλα τα διαζύγια. Ο δικηγόρος διαζυγίου σας θα αναφέρει, στη συγκεκριμένη περίπτωσή σας, ποια έγγραφα χρειάζονται για τη διευθέτηση του διαζυγίου σας. Κατ 'αρχήν, απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Το βιβλιάριο γάμου ή το σύμφωνο συμβίωσης.
 • Έγγραφο με προγαμιαίο συμβόλαιο ή σύμβαση συνεργασίας. Αυτό δεν ισχύει εάν είστε παντρεμένοι σε κοινότητα ιδιοκτησίας.
 • Η υποθήκη και η σχετική αλληλογραφία ή το μισθωτήριο συμβόλαιο της κατοικίας.
 • Επισκόπηση τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών ταμιευτηρίου, επενδυτικών λογαριασμών .
 • Ετήσιες καταστάσεις, αποδείξεις μισθοδοσίας και καταστάσεις παροχών.
 • Οι τρεις τελευταίες δηλώσεις φόρου εισοδήματος.
 • Εάν έχετε εταιρεία, τους τρεις τελευταίους ετήσιους λογαριασμούς.
 • Ασφάλιση υγείας.
 • Επισκόπηση των ασφαλίσεων: σε ποια ονομασία είναι οι ασφάλειες;
 • Πληροφορίες για δεδουλευμένες συντάξεις. Πού σχηματίστηκε η σύνταξη κατά τη διάρκεια του γάμου; Ποιοι ήταν οι πελάτες;
 • Εάν υπάρχουν οφειλές: συγκεντρώστε τα δικαιολογητικά και το ύψος και τη διάρκεια των οφειλών.

Εάν θέλετε η διαδικασία διαζυγίου να ξεκινήσει γρήγορα, είναι συνετό να συλλέξετε αυτά τα έγγραφα εκ των προτέρων. Ο δικηγόρος σας μπορεί στη συνέχεια να ασχοληθεί με την υπόθεσή σας αμέσως μετά την εισαγωγική συνάντηση!

Διαζύγιο και παιδιά

Όταν εμπλέκονται παιδιά, είναι σημαντικό να λαμβάνονται επίσης υπόψη οι ανάγκες τους. Διασφαλίζουμε ότι αυτές οι ανάγκες λαμβάνονται υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι δικηγόροι διαζυγίου μας μπορούν να καταρτίσουν ένα σχέδιο γονικής μέριμνας μαζί σας, στο οποίο θα διαιρείται η φροντίδα των παιδιών σας μετά τη διαζύγιο. Μπορούμε επίσης να υπολογίσουμε για εσάς το ποσό της παιδικής υποστήριξης που πρέπει να πληρωθεί ή να ληφθεί.

Είστε ήδη διαζευγμένοι και έχετε μια διαμάχη σχετικά με, για παράδειγμα, τη συμμόρφωση με τη σύντροφο ή την υποστήριξη παιδιών; Ή μήπως έχετε λόγο να πιστεύετε ότι ο πρώην σύντροφός σας έχει πλέον αρκετούς οικονομικούς πόρους για να φροντίσει τον εαυτό του; Επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δικηγόροι διαζυγίου μας μπορούν να σας παρέχουν νομική βοήθεια.

Συχνές ερωτήσεις διαζύγιο

Law & More λειτουργεί με βάση την ωριαία τιμή. Η ωριαία τιμή είναι 195 €, χωρίς ΦΠΑ 21%. Η πρώτη μισή ώρα διαβούλευση είναι χωρίς υποχρέωση. Law & More δεν λειτουργεί βάσει κρατικής επιδοτούμενης βοήθειας.

Ποια είναι η μέθοδος εργασίας του Law & More? Οι δικηγόροι στο Law & More εμπλέκονται στα προβλήματά σας. Εξετάζουμε την περίπτωσή σας και μετά μελετάμε τη νομική σας θέση. Μαζί με εσάς, αναζητούμε μια βιώσιμη λύση στη διαφωνία ή το πρόβλημά σας.
Εάν συμφωνείτε, μπορείτε να προσλάβετε έναν κοινό δικηγόρο. Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο μπορεί να εκδικάσει το διαζύγιο με εντολή εντός μερικών εβδομάδων. Εάν δεν συμφωνείτε, ο καθένας από εσάς θα πρέπει να πάρει τον δικό του δικηγόρο. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα διαζύγιο μπορεί να διαρκέσει μήνες.
Εάν επιλέξετε κοινό διαζύγιο, δεν υπάρχει ανάγκη ακρόασης δικαστηρίου. Ένα μονομερές διαζύγιο αντιμετωπίζεται σε δικαστική ακρόαση.
Τι είναι η διαμεσολάβηση; Στη διαμεσολάβηση, προσπαθείτε να καταλήξετε σε μια λύση μαζί με το άλλο μέρος υπό την επίβλεψη ενός διαμεσολαβητή. Εφόσον υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές να αναζητήσουν λύση, η διαμεσολάβηση έχει πιθανότητες να πετύχει.
Πώς λειτουργεί μια διαδικασία διαμεσολάβησης; Μια διαδικασία διαμεσολάβησης αποτελείται από: μια συνέντευξη πρόσληψης και πολλές συνεδρίες για την επίτευξη συμφωνίας. Εάν επιτευχθεί συμφωνία, οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί καθορίζονται γραπτώς.
Είστε διαζευγμένοι από την ημερομηνία κατά την οποία το διάταγμα που εκδίδει το διαζύγιο εγγράφεται στα μητρώα του αστικού μητρώου του δήμου όπου παντρευτήκατε.
Ο πρώην σύντροφός μου και εγώ δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για την κατανομή της συζυγικής κοινότητας περιουσίας, τι πρέπει να κάνουμε τώρα; Μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστήριο να καθορίσει τον (τρόπο) κατανομής της συζυγικής κοινότητας περιουσίας μεταξύ εσάς και του πρώην συντρόφου σας.
Τι να κάνουμε με την κοινή περιουσία; Εάν είστε παντρεμένοι σε κοινότητα περιουσίας, μπορείτε να διαιρέσετε αυτά τα πράγματα στα μισά ή να τα πάρετε από το άλλο άτομο για να λάβετε υπόψη την αξία τους.
Το σημείο εκκίνησης είναι ότι μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε στο κοινό σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι μπορείτε οικονομικά να πληρώσετε το ήμισυ της πλεονάζουσας αξίας στον πρώην σύντροφό σας και να απαλλάξετε τον πρώην σύντροφό σας από κοινή και αρκετή ευθύνη για στεγαστικά δάνεια.
Μπορείτε να κανονίσετε την οικονομική διευθέτηση μιας σχέσης εκτός δικαστηρίου. Εάν έχετε παιδιά μαζί για τα οποία ασκείτε και οι δύο την εξουσία, είστε νομικά υποχρεωμένοι να καταρτίσετε ένα πρόγραμμα γονικής μέριμνας.
Ποιο είναι το κόστος του διαζυγίου; Τα έξοδα του δικηγόρου εξαρτώνται από το χρόνο που αφιερώνεται στην υπόθεσή σας. Τα έξοδα του δικαστηρίου είναι 309 € (δικαστικά έξοδα). Οι αμοιβές του δικαστικού επιμελητή για την επίδοση της αίτησης διαζυγίου ανέρχονται περίπου στα 100€.
Ο νόμιμος κανονισμός (εξισορρόπηση σύνταξης) σημαίνει ότι δικαιούστε την πληρωμή του 50% της σύνταξης γήρατος που δημιουργήθηκε από τον πρώην σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του γάμου. Εάν και οι δύο σύντροφοι συμφωνήσουν, μπορείτε να μετατρέψετε τα δικαιώματά σας σε σύνταξη γήρατος και σύνταξη συντρόφου σε δικό σας ανεξάρτητο δικαίωμα σε σύνταξη γήρατος (μετατροπή) ή να επιλέξετε διαφορετικό τμήμα.
Τι είναι το συμφωνητικό διαζυγίου; Η συμφωνία διαζυγίου είναι μια συμφωνία μεταξύ πρώην συντρόφων στην οποία μπορείτε να συνάψετε συμφωνίες όταν χωρίσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε οικονομικές ρυθμίσεις, ρυθμίσεις για τα παιδιά και διατροφή. Εάν το συμφωνητικό διαζυγίου αποτελεί μέρος της δικαστικής απόφασης, είναι νομικά εκτελεστό.
Εάν η συμφωνία διαζυγίου αποτελεί μέρος της δικαστικής απόφασης, η συμφωνία διαζυγίου παρέχει έναν εκτελεστό τίτλο. Στη συνέχεια, είναι νομικά εκτελεστή.
Τι περιλαμβάνεται και τι όχι στα οικιακά είδη; Τα πάντα στο σπίτι, στον αχυρώνα, στον κήπο και στο γκαράζ είναι μέρος του περιεχομένου. Αυτό ισχύει και για το αυτοκίνητο ή άλλα οχήματα. Αυτά αναφέρονται συχνά χωριστά στη διαθήκη. Αυτό που δεν ανήκει στα περιεχόμενα είναι συνδεδεμένα αγαθά, ενσωματωμένες συσκευές στην κουζίνα και, για παράδειγμα, στρωμένα πατώματα.
Τι συμβαίνει εάν είμαι παντρεμένος σε κοινότητα ιδιοκτησίας; Όταν είστε παντρεμένοι σε μια κοινότητα ιδιοκτησίας, καταρχήν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη σας και του συντρόφου σας συγχωνεύονται. Σε περίπτωση διαζυγίου, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη μοιράζονται κατ' αρχήν εξίσου μεταξύ σας. Μερικές φορές μπορεί να αποκλείονται ορισμένα πράγματα, όπως δώρο ή κληρονομιά. Αλλά προσέξτε: από το 2018, το πρότυπο είναι να παντρευτείτε σε περιορισμένη κοινότητα ιδιοκτησίας. Αυτό σημαίνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία που συσσωρεύτηκαν πριν από το γάμο δεν περιλαμβάνονται στην κοινότητα. Μόνο τα περιουσιακά στοιχεία που συγκεντρώνουν οι έγγαμοι σύντροφοι κατά τη διάρκεια του γάμου γίνονται κοινή περιουσία. Επομένως, αποκλείεται οτιδήποτε κατείχε ένα άτομο ιδιωτικά πριν από το γάμο. Ό,τι προκύπτει μετά τον γάμο από πλευράς περιουσιακών στοιχείων ή/και χρεών, περιέρχεται στην ιδιοκτησία και των δύο μερών. Επιπλέον, τα δώρα και οι κληρονομιές παραμένουν προσωπική ιδιοκτησία, και κατά τη διάρκεια του γάμου. Ένα σπίτι μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό, εάν αγοράστηκε από κοινού πριν από το γάμο.
Τι συμβαίνει εάν έχω παντρευτεί βάσει προγαμιαίας συμφωνίας; Όταν παντρευτήκατε, επιλέξατε να κρατήσετε χωριστά τα περιουσιακά σας στοιχεία και τα χρέη σας. Εάν θέλετε να πάρετε διαζύγιο, λάβετε υπόψη τυχόν ρήτρες διακανονισμού ή άλλες συμφωνημένες ρυθμίσεις.

Οι ρήτρες διακανονισμού είναι συμφωνίες για τον διακανονισμό ή τη διανομή ορισμένων εσόδων και αξιών. Υπάρχουν δύο μορφές διακανονισμού: 1) Ρήτρα περιοδικού διακανονισμού: στο τέλος κάθε έτους το υπόλοιπο αποθηκευμένου υπολοίπου στους λογαριασμούς διαιρείται δίκαια. Η επιλογή γίνεται για να διατηρούνται τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία ξεχωριστά. Ο διακανονισμός πραγματοποιείται μετά την αφαίρεση των πάγιων δαπανών από το από κοινού δημιουργημένο κεφάλαιο. 2) Ρήτρα οριστικού διακανονισμού: Σε περίπτωση διαζυγίου είναι επίσης δυνατή η χρήση της ρήτρας τελικής διευθέτησης. Εσείς και ο σύντροφός σας τότε διαιρείτε τα κοινά περιουσιακά στοιχεία με τον ίδιο τρόπο σαν να είστε παντρεμένοι σε κοινότητα περιουσίας Μπορείτε να επιλέξετε ποια στοιχεία δεν περιλαμβάνονται στο τμήμα.

Τι είναι τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία; Ποια αγαθά παραμένουν εκτός της κοινότητας ιδιοκτησίας; Ορισμένα περιουσιακά στοιχεία δεν χαρακτηρίζονται αυτόματα ως κοινή ιδιοκτησία εσάς και του συντρόφου σας. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να μην χρειάζεται να συμπεριληφθούν κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου. Οι κληρονομιές ή τα δώρα παραμένουν επίσης εκτός της κοινότητας περιουσίας από την 1η Ιανουαρίου 2018. Πριν από την 1η Ιανουαρίου 2018, έπρεπε να συμπεριληφθεί ρήτρα αποκλεισμού στην πράξη δωρεάς ή διαθήκης.
Τι θα συμβεί αν ζείτε μαζί σε ενοικιαζόμενα καταλύματα; Ο δικαστής αποφασίζει ποιος επιτρέπεται να συνεχίσει να μένει στο σπίτι μετά το διαζύγιο, σε περίπτωση που και οι δύο θέλετε να συνεχίσετε να μένετε εκεί. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει η σύμβαση με τον οικιστικό σύλλογο ή τον ιδιοκτήτη, με μοναδικό ενοικιαστή το άτομο στο οποίο έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα να ζει εκεί. Αυτό το άτομο είναι επίσης υπεύθυνο για την πληρωμή του ενοικίου και άλλων δαπανών.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την διατροφή

Η διαδικασία διατροφής ξεκινά με την υποβολή αναφοράς. Το δικαστήριο θα δώσει έπειτα στον άλλο διάδικο την ευκαιρία να υποβάλει υπεράσπιση. Εάν αυτό γίνει, η διαδικασία θα ακουστεί. Το δικαστήριο θα εκδώσει τότε γραπτή απόφαση.
Δικαιούμαι υποστήριξη συζύγου; Δικαιούστε υποστήριξη συζύγου εάν έχετε παντρευτεί ή έχετε συνάψει εγγεγραμμένη σχέση και δεν μπορείτε να συντηρήσετε τον εαυτό σας ανεξάρτητα.
Μπορείτε να δώσετε στον πρώην συνεργάτη σας ειδοποίηση αθέτησης και να ορίσετε μια προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να καταβληθεί το επίδομα. Εάν ο πρώην σύντροφός σας εξακολουθεί να μην πληρώνει το επίδομα εντός της προθεσμίας, τότε πρόκειται για περίπτωση αθέτησης. Εάν οι συμφωνίες συντήρησης περιλαμβάνονται σε μια παραγγελία, έχετε έναν εκτελεστό τίτλο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανακτήσετε διατροφή από τον πρώην σύντροφό σας εκτός δικαστηρίου. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να ζητήσετε συμμόρφωση στο δικαστήριο.
Ποιες είναι οι φορολογικές συνέπειες της καταβολής διατροφής; Η διατροφή των εταίρων εκπίπτει φόρου για τον πληρωτή και θεωρείται φορολογητέο εισόδημα για τον αποδέκτη. Η διατροφή παιδιών δεν εκπίπτει ούτε φορολογείται.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα παιδιά στο διαζύγιο

Μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστήριο να καθορίσει τη διαμονή των παιδιών σας μαζί σας. Το δικαστήριο θα λάβει μια απόφαση που θεωρείται ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον των παιδιών σας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις της υπόθεσης.
Εάν έχετε ανήλικα παιδιά για τα οποία έχετε κοινή επιμέλεια, είστε υποχρεωμένοι να εκπονήσετε πρόγραμμα γονικής μέριμνας. Πρέπει να γίνουν συμφωνίες σχετικά με την κύρια κατοικία των παιδιών, τον καταμερισμό της φροντίδας, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων σχετικά με τα παιδιά, τον τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τα παιδιά και τον καταμερισμό του κόστους των παιδιών (υποστήριξη παιδιών).
Τι γίνεται με τη γονική εξουσία μετά από ένα διαζύγιο; Μετά το διαζύγιο και οι δύο γονείς διατηρούν τη γονική εξουσία, εκτός εάν το δικαστήριο αποφασίσει ότι η κοινή γονική εξουσία πρέπει να τερματιστεί.
Πότε δικαιούμαι υποστήριξη παιδιού; Δικαιούστε υποστήριξη τέκνων εάν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε επαρκές εισόδημα για να καλύψετε τα έξοδα των παιδιών σας.
Μπορεί να συμφωνήσετε με το ποσό της υποστήριξης παιδιών / συντρόφων. Μπορείτε να καταγράψετε αυτές τις συμφωνίες σε μια συμφωνία. Εάν το δικαστήριο καταγράψει αυτές τις συμφωνίες στο διάταγμα διαζυγίου, είναι νομικά εκτελεστές. Εάν δεν μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία, μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστήριο να καθορίσει το ποσό της διατροφής. Με αυτόν τον τρόπο, ο δικαστής θα λάβει υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως εισόδημα, οικονομική ικανότητα, παιδικό προϋπολογισμό και τη ρύθμιση επίσκεψης.
Αυτά τα αντικείμενα είναι ιδιοκτησία των ίδιων των παιδιών. Μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα τους συμβεί και με ποιον γονέα πρέπει να πάνε. Εάν τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να το αποφασίσουν αυτό, εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να κάνετε ρυθμίσεις.

Εάν δεν βρήκατε την απάντηση στην ερώτησή σας στη λίστα με τις συχνές ερωτήσεις, επικοινωνήστε απευθείας με έναν από τους έμπειρους δικηγόρους μας. Μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας και είναι ευτυχείς να σκεφτούν μαζί σας!

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam?
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση:
κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More