Πολλά μεγάλα εργοστάσια και εταιρείες ενέργειας εκπέμπουν αέρια θερμοκηπίου όπως το CO2. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κιότο και τη Σύμβαση για το Κλίμα, η εμπορία εκπομπών χρησιμοποιείται για τη μείωση των εκπομπών τέτοιων αερίων θερμοκηπίου από τη βιομηχανία και τον ενεργειακό τομέα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ;
ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ένα πρόστιμο

Εμπορία εκπομπών (ενεργειακό δίκαιο)

Πολλά μεγάλα εργοστάσια και εταιρείες ενέργειας εκπέμπουν αέρια θερμοκηπίου όπως το CO2. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κιότο και τη Σύμβαση για το Κλίμα, η εμπορία εκπομπών χρησιμοποιείται για τη μείωση των εκπομπών τέτοιων αερίων θερμοκηπίου από τη βιομηχανία και τον ενεργειακό τομέα. Η εμπορία εκπομπών στις Κάτω Χώρες διέπεται από το ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας εκπομπών, το EU ETS. Μέσα στο EU ETS, έχει καθοριστεί ένα όριο δικαιωμάτων εκπομπής που είναι ίσο με τη συνολική επιτρεπόμενη εκπομπή CO2. Αυτό το όριο προέρχεται από τους στόχους μείωσης που θέλει να επιτύχει η ΕΕ και διασφαλίζει ότι οι εκπομπές όλων των εταιρειών που υπόκεινται σε εμπορία εκπομπών δεν υπερβαίνουν τον καθορισμένο στόχο.

Γρήγορο μενού

Δικαιώματα εκπομπών

Μια εταιρεία που συμμετέχει σε ένα σύστημα εμπορίας εκπομπών λαμβάνει ένα ετήσιο ποσό δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπής. Αυτό υπολογίζεται εν μέρει βάσει των προηγούμενων επιπέδων παραγωγής και των σημείων αναφοράς για την αποδοτικότητα CO2 της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρείας. Η αποζημίωση εκπομπών δίνει σε κάθε εταιρεία το δικαίωμα να εκπέμπει μια συγκεκριμένη ποσότητα αερίων θερμοκηπίου και αντιπροσωπεύει 1 τόνο εκπομπών CO2. Είναι η εταιρεία σας επιλέξιμη για εκχώρηση δικαιωμάτων εκπομπής; Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά πόσα CO2 εκπέμπει η εταιρεία σας κάθε χρόνο για να λαμβάνετε τον σωστό αριθμό δικαιωμάτων εκπομπής. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε χρόνο, κάθε εταιρεία πρέπει να παραδώσει τον ίδιο αριθμό δικαιωμάτων εκπομπής με εκείνη που εκπέμπει σε τόνους αερίου θερμοκηπίου.

Τομ Μέιβις

Τομ Μέιβις

Διαχείριση συνεργάτη / δικηγόρου

 Καλέστε στο + 31 40 369 06 83

Η πείρα μας στον ενεργειακό νόμο

Ενεργειακή εικόνα Zonne

Ηλιακή ενέργεια

Εστιάζουμε στον ενεργειακό νόμο που εστιάζει στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια

Περιβαλλοντικός νόμος

Περιβαλλοντικός νόμος

Τόσο η ολλανδική όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία εφαρμόζονται στο περιβαλλοντικό δίκαιο. Αφήστε μας να σας ενημερώσουμε και να σας συμβουλέψουμε

Emmisierecht / emmisiehandel εικόνα

Ενεργειακός νόμος

Αγοράζετε, παραδίδετε ή παράγετε ενέργεια; Law & More σας παρέχει νομική βοήθεια

Εικόνα παραγωγού ενέργειας

Παραγωγός ενέργειας

Αντιμετωπίζετε το πέλμα της ενέργειας; Οι ειδικοί μας θα χαρούν να σας βοηθήσουν

"Ήθελα
να έχεις δικηγόρο που
είναι πάντα έτοιμο για μένα,
ακόμα και τα σαββατοκύριακα »

Εμπορία εκπομπών

Εταιρείες που εκπέμπουν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από ό, τι έχει δικαιώματα εκπομπής για να παραδώσουν τον κίνδυνο να επιβληθούν πρόστιμα. Αυτό ισχύει για την εταιρεία σας; Εάν ναι, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον δικαιώματα εκπομπής για να αποφύγετε πρόστιμο. Μπορείτε όχι μόνο να αγοράσετε πρόσθετα δικαιώματα εκπομπής από, για παράδειγμα, εμπόρους σε δικαιώματα εκπομπών όπως τράπεζες, επενδυτές ή εμπορικά πρακτορεία, αλλά μπορείτε επίσης να τα αποκτήσετε σε δημοπρασία. Ωστόσο, μπορεί επίσης να συμβαίνει ότι η εταιρεία σας εκπέμπει λιγότερα αέρια θερμοκηπίου και συνεπώς διατηρεί δικαιώματα εκπομπής. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε την εμπορία αυτών των δικαιωμάτων εκπομπής. Προτού μπορέσετε να ανταλλάξετε δικαιώματα εκπομπών, πρέπει να ανοίξετε έναν λογαριασμό στο μητρώο της ΕΕ όπου βρίσκονται τα δικαιώματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η ΕΕ ή / και ο ΟΗΕ θέλουν να εγγραφούν και να ελέγχουν κάθε συναλλαγή.

Άδεια εκπομπής

Άδεια εκπομπής

Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε ένα σύστημα εμπορίας εκπομπών, η εταιρεία σας πρέπει να διαθέτει έγκυρη άδεια. Σε τελική ανάλυση, οι εταιρείες στις Κάτω Χώρες δεν επιτρέπεται να εκπέμπουν απλά αέρια θερμοκηπίου και, υπό την προϋπόθεση ότι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου περί περιβαλλοντικής διαχείρισης, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια εκπομπής από την Ολλανδική Αρχή Εκπομπών (ΝΕΑ). Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για άδεια εκπομπής, η εταιρεία σας πρέπει να εκπονήσει ένα σχέδιο παρακολούθησης και να το εγκρίνει από τη ΝΕΑ. Εάν το πρόγραμμα παρακολούθησής σας εγκριθεί και εκδοθεί η άδεια εκπομπής, πρέπει στη συνέχεια να ενημερώσετε το σχέδιο παρακολούθησης έτσι ώστε το έγγραφο να αντικατοπτρίζει πάντα την πραγματική κατάσταση. Είστε επίσης υποχρεωμένοι να υποβάλλετε ετήσια έκθεση επαληθευμένων εκπομπών στη ΝΕΑ και να εισάγετε τα δεδομένα από την έκθεση εκπομπών στο Μητρώο Εμπορίου Εκπομπών CO2.

Η επιχείρησή σας ασχολείται με την εμπορία εκπομπών και έχετε απορίες ή προβλήματα σχετικά με αυτό; Ή θέλετε βοήθεια με την αίτηση για άδεια εκπομπής; Και στις δύο περιπτώσεις έχετε φτάσει στο σωστό μέρος. Οι ειδικοί μας επικεντρώνονται στην εμπορία εκπομπών και γνωρίζουν πώς μπορούν να σας βοηθήσουν.

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο στο Αϊντχόβεν;
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 του stuur een e-mail naar:

κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More - [προστασία μέσω email]
κύριος. Maxim Hodak, συνήγορος στο & More - [προστασία μέσω email]

Law & More B.V.