ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τετραγωνισμένος Σαφή.

Τετραγωνισμένος Προσωπικό και εύκολα προσβάσιμο.

Τετραγωνισμένος Τα ενδιαφέροντά σας πρώτα.

Εύκολα προσβάσιμο

Εύκολα προσβάσιμο

Law & More είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Οι δικηγόροι μας ακούν την υπόθεσή σας και καταρτίζουν ένα κατάλληλο σχέδιο δράσης
Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Προσωπική προσέγγιση

Η μέθοδος εργασίας μας διασφαλίζει ότι το 100% των πελατών μας μας προτείνει και ότι βαθμολογούμαστε κατά μέσο όρο με 9.4

Περιβαλλοντικός νόμος

Ως εταιρεία, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το περιβαλλοντικό δίκαιο εάν πρέπει να ασχοληθείτε με την εκπομπή αερίων, τη διάθεση απορριμμάτων ή τη μόλυνση του εδάφους ή του νερού. Ίσως χρειαστεί επίσης να συμμορφωθείτε με σχέδια ζωνών και περιβαλλοντικές άδειες. Όταν πρόκειται για πράξεις δημοσίου δικαίου, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε την εκπομπή αμμωνίας από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει τη ρύπανση και να προστατεύσει την ποιότητα του εδάφους, του αέρα και του νερού μέσω της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Αυτή η νομοθεσία ορίζεται για παράδειγμα στον νόμο περί περιβαλλοντικής διαχείρισης, στις γενικές διατάξεις για τον περιβαλλοντικό νόμο και από το 2021 στον περί περιβαλλοντικού νόμου νόμο. Η επιβολή αυτών των περιβαλλοντικών νόμων πραγματοποιείται στο ολλανδικό διοικητικό δίκαιο, στο ποινικό και αστικό δίκαιο. Η Επιθεώρηση του Υπουργείου Στέγασης, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (VROM) ελέγχει και επιθεωρεί τις εταιρείες για συμμόρφωση με αυτούς τους νόμους και κανονισμούς.

Γρήγορο μενού

Η εικόνα του Tom Meevis

Τομ Μέιβις

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΕΤΑΙΡΟΣ / ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ

tom.meevis@lawandmore.nl

Η πείρα μας στον ενεργειακό νόμο

Ηλιακή ενέργεια

Ηλιακή ενέργεια

Εστιάζουμε στον ενεργειακό νόμο που εστιάζει στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια.

Τόσο η ολλανδική όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία ισχύουν για τη νομοθεσία για την ενέργεια. Αφήστε μας να σας ενημερώσουμε και να σας συμβουλεύσουμε.

Ψάχνετε έναν ειδικό για την εμπορία εκπομπών; Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε περαιτέρω!

Παραγωγός ενέργειας

Παραγωγός ενέργειας

Οι εταιρικοί δικηγόροι μας μπορούν να αξιολογήσουν τις συμφωνίες και να δώσουν συμβουλές σχετικά με αυτές.

«Ήθελα να έχω δικηγόρο
που είναι πάντα έτοιμος για μένα,
ακόμα και τα σαββατοκύριακα »

Μπορείτε να επικοινωνήσετε Law & More για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με:

  • Ρύθμιση κατασκευαστικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων
  • Προστασία της φύσης και του τοπίου
  • Χωροταξικός σχεδιασμός και επαρχιακή πολιτική
  • Περιβαλλοντικές άδειες και σχέδια ζωνών
  • Περιβαλλοντική ευθύνη

Θα θέλατε περισσότερες νομικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα; Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για νομικές συμβουλές και νομική βοήθεια για όλα τα περιβαλλοντικά σας ζητήματα και προβλήματα. Είναι επίσης δυνατό να ξεκινήσετε νομικές διαδικασίες για την εταιρεία σας. Οι περιβαλλοντικοί μας δικηγόροι είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.

Τι λένε οι πελάτες για εμάς

Οι δικηγόροι μας στον τομέα της ενέργειας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν:

Office Law & More

Περιβαλλοντικοί κανόνες για την εταιρεία σας

Ποιοι περιβαλλοντικοί νόμοι ισχύουν για την εταιρεία σας και αν πρέπει να ασχοληθείτε με το Υπουργείο Στέγασης, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο η εταιρεία σας έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον. Στις Κάτω Χώρες, ορίζονται τρεις κατηγορίες εταιρειών σε αυτό το πλαίσιο:

Κατηγορία Α: εταιρείες αυτής της κατηγορίας έχουν τις λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι εταιρείες αυτής της κατηγορίας αποτελούνται ιδίως από γραφεία, τράπεζες και νηπιαγωγεία και έχουν τουλάχιστον έναν ελάχιστο αντίκτυπο στην περιβαλλοντική νομοθεσία. Τέτοιες εταιρείες δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για περιβαλλοντική άδεια για τις δραστηριότητές τους, ούτε πρέπει να αναφέρουν το διάταγμα δραστηριότητας.

Κατηγορία Β: εταιρείες που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον κατατάσσονται στην κατηγορία Β. Για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, όπως εκτυπώσεις και πλύσιμο και επισκευή αυτοκινήτων, υποχρεούνται να αναφέρουν το διάταγμα δραστηριότητας. Η κοινοποίηση μπορεί να αφορά την εφαρμογή μολυσμένου εδάφους, την εναπόθεση και τη μεταφορά αποβλήτων ή ένα ασυνήθιστο συμβάν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει επίσης να εφαρμοστεί περιορισμένη περιβαλλοντική άδεια (OBM).

Κατηγορία Γ: εταιρείες αυτής της κατηγορίας, για παράδειγμα εταιρείες μεταλλουργίας, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Αυτή η κατηγορία υπόκειται επίσης στην υποχρέωση παροχής πληροφοριών βάσει του διατάγματος δραστηριοτήτων. Επιπλέον, αυτές οι εταιρείες πρέπει επίσης να υποβάλουν αίτηση για περιβαλλοντική άδεια για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οι δικηγόροι του περιβαλλοντικού δικαίου της Law & More μπορεί να καθορίσει σε ποια κατηγορία είναι καταχωρημένη η εταιρεία σας και σε ποιες υποχρεώσεις πρέπει να συμμορφωθείτε. Μπορείτε επίσης να περιμένετε βοήθεια από εμάς για την υποβολή αίτησης περιβαλλοντικής άδειας ή για την κοινοποίηση του διατάγματος δραστηριοτήτων.

Περιβαλλοντικός νόμοςΠεριβαλλοντική άδεια

Οι επιχειρήσεις της κατηγορίας Γ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για περιβαλλοντική άδεια. Χωρίς αυτήν την άδεια, απαγορεύεται η έναρξη, τροποποίηση ή λειτουργία μιας εγκατάστασης. Πριν από τη χορήγηση περιβαλλοντικής άδειας πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • πρέπει να υπάρχει εγκατάσταση Wm.
  • η Wm-εγκατάσταση πρέπει να διοριστεί στον νόμο περί περιβαλλοντικής άδειας (Γενικές διατάξεις).

Σύμφωνα με το νόμο περί περιβαλλοντικής διαχείρισης, η εγκατάσταση Wm θεωρείται ότι υπάρχει εάν η εγκατάσταση αφορά μια εταιρεία (ή εάν είναι το μέγεθος μιας εταιρείας), η δραστηριότητα βρίσκεται σε μία τοποθεσία και διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες (ή επιστρέφει τακτικά στο ίδια τοποθεσία) και η δραστηριότητα περιλαμβάνεται στο Παράρτημα Ι του διατάγματος περί περιβαλλοντικού δικαίου.

Περιορισμένη περιβαλλοντική δοκιμή άδειας περιβάλλοντος (OBM)

Μια εταιρεία πρέπει να υποβάλει αίτηση για OBM για δύο τύπους δραστηριοτήτων:

  • δραστηριότητες για τις οποίες η αρμόδια αρχή πρέπει να εκτιμήσει εάν η δραστηριότητα είναι κατάλληλη για την τοπική κατάσταση ·
  • δραστηριότητες για τις οποίες απαιτείται εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μια τέτοια εκτίμηση επικεντρώνεται ιδίως στις πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Οι δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνουν την ίδρυση εταιρείας, αλλά και την πραγματοποίηση αλλαγών. Είναι επίσης πιθανό ότι απαιτούνται δύο OBM για μία εταιρεία. Όταν υποβάλλετε αίτηση για OBM για μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, η αρμόδια αρχή, συνήθως ο δήμος, θα ελέγξει την εν λόγω δραστηριότητα προτού ξεκινήσετε τη δραστηριότητά σας. Αυτό θα οδηγήσει σε εξουσιοδότηση ή απόρριψη.

Νόμος περί περιβαλλοντικού σχεδιασμού

Ο νόμος αυτός έχει ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2021. Η κύρια συμβολή του περιβαλλοντικού νόμου είναι η συλλογή διαφόρων υφιστάμενων νόμων για να καταστεί η νομοθεσία για το περιβαλλοντικό δίκαιο πιο διαφανής και φιλική προς τον χρήστη. Οι δικηγόροι της Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τον μεταβατικό νόμο και τις πιθανές αλλαγές που ενδέχεται να ισχύουν για την εταιρεία σας.

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam?
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση:
κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
κύριος. Maxim Hodak, advocate at & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More