Παιδική επιμέλεια μετά το διαζύγιο

Η επιμέλεια των παιδιών περιλαμβάνει τόσο το καθήκον όσο και το δικαίωμα ενός γονέα να ανατρέφει και να φροντίζει το ανήλικο παιδί του. Αυτό αφορά τη φυσική ευημερία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη του ανηλίκου παιδιού. Όταν οι γονείς που ασκούν κοινή γονική αρχή αποφασίζουν να υποβάλουν αίτηση για διαζύγιο, οι γονείς θα συνεχίσουν, κατ 'αρχήν, να ασκούν από κοινού τη γονική εξουσία.

Είναι δυνατές εξαιρέσεις: το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει ότι ένας από τους γονείς έχει πλήρη γονική εξουσία. Ωστόσο, κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, τα καλύτερα συμφέροντα του παιδιού είναι υψίστης σημασίας. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει απαράδεκτος κίνδυνος παγίδευσης ή απώλειας του παιδιού μεταξύ των γονέων (και η κατάσταση αυτή είναι απίθανο να βελτιωθεί επαρκώς βραχυπρόθεσμα) ή όπου η αλλαγή της επιμέλειας είναι διαφορετικά αναγκαία για την εξυπηρέτηση των καλύτερων συμφερόντων του παιδιού.

Χρειάζεστε νομική βοήθεια ή συμβουλές σχετικά με το διαζύγιο; Ή έχετε ακόμα ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα; Μας Δικηγόροι διαζυγίων θα χαρεί να σας βοηθήσει!

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam?
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση:
κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
κύριος. Maxim Hodak, advocate at & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More