ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΠΕ;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τετραγωνισμένος Σαφή.

Τετραγωνισμένος Προσωπικό και εύκολα προσβάσιμο.

Τετραγωνισμένος Τα ενδιαφέροντά σας πρώτα.

Εύκολα προσβάσιμο

Εύκολα προσβάσιμο

Law & More είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Οι δικηγόροι μας ακούν την υπόθεσή σας και καταρτίζουν ένα κατάλληλο σχέδιο δράσης
Προσωπική προσέγγιση

Προσωπική προσέγγιση

Η μέθοδος εργασίας μας διασφαλίζει ότι το 100% των πελατών μας μας προτείνει και ότι βαθμολογούμαστε κατά μέσο όρο με 9.4

Δικηγόρος ΤΠΕ

Ως αποτέλεσμα της εφεύρεσης του Διαδικτύου, έχουν προκύψει πολλά νομικά ζητήματα.

Γρήγορο μενού

Ακολούθησε η εγκατάσταση του νόμου ΤΠΕ. Το δίκαιο των ΤΠΕ έχει πολλές διασυνδέσεις με άλλους τομείς δικαίου, όπως το δίκαιο των συμβάσεων, το δίκαιο περί απορρήτου και το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε όλους αυτούς τους τομείς δικαίου, μπορούν να προκύψουν ερωτήματα σχετικά με το δίκαιο των ΤΠΕ. Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να είναι οι εξής: «είναι δυνατόν να επιστρέψω κάτι που αγόρασα στο Διαδίκτυο;», «ποια είναι τα δικαιώματά μου όταν χρησιμοποιώ το Διαδίκτυο και πώς προστατεύονται αυτά τα δικαιώματα;» και «προστατεύεται το δικό μου διαδικτυακό περιεχόμενο βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων;» Ωστόσο, ο ίδιος ο νόμος ΤΠΕ μπορεί επίσης να χωριστεί σε συγκεκριμένους τομείς της νομοθεσίας ΤΠΕ, όπως ο νόμος περί λογισμικού, ο νόμος περί ασφάλειας και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η εικόνα του Tom Meevis

Τομ Μέιβις

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΕΤΑΙΡΟΣ / ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ

tom.meevis@lawandmore.nl

Δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam

Εταιρικός δικηγόρος

"Law & More από δικηγόρους
συμμετέχουν και μπορούν να συμπάσχουν
με το πρόβλημα του πελάτη»

Η ομάδα του Law & More έχει σαφείς γνώσεις σχετικά με το δίκαιο των ΤΠΕ και αφορά τους τομείς του δικαίου που συνδέονται με το δίκαιο των ΤΠΕ. Επομένως, οι δικηγόροι μας μπορούν να σας προσφέρουν συμβουλές σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

  • Νόμος περί ασφάλειας
  • SaaS και Cloud;
  • Συμβάσεις πληροφορικής
  • Ρυθμίσεις συνέχειας και μεσεγγύηση;
  • Νόμος για καταστήματα
  • Φιλοξενία συν-τοποθεσίας;
  • Νόμος λογισμικού;
  • Λογισμικό ανοικτού κώδικα;
  • Βιομηχανικό λογισμικό.

Τι λένε οι πελάτες για εμάς

Οι διοικητικοί δικηγόροι μας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν:

Office Law & More

Νόμος περί ασφάλειας

Ο νόμος για την ασφάλεια είναι το πεδίο του δικαίου που ασχολείται με την προστασία των πληροφοριών. Θέματα που δεν είναι ασυνήθιστα σε αυτό το πεδίο της νομοθεσίας περιλαμβάνουν ιούς υπολογιστών, εισβολή υπολογιστών, ηλεκτρονική εισβολή και παρακολούθηση δεδομένων. Για να διατηρήσετε τις ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες ασφαλείς, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά πιθανών μέτρων. Για παράδειγμα, οι ίδιες οι εταιρείες χρησιμοποιούν συχνά μη νομικά μέτρα βάσει ανάλυσης κινδύνου. Ωστόσο, αυτή η προστασία έχει επίσης νομική βάση. Σε τελική ανάλυση, ο νομοθέτης καθορίζει πόσο αυστηρά πρέπει να είναι αυτά τα μέτρα ασφαλείας.

Όταν σκεφτόμαστε νομοθετικά μέτρα, μπορεί κανείς να σκεφτεί το «Wet bescherming persoonsgegevens» (Νόμος περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). Ο Νόμος περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ορίζει ότι πρέπει να είναι σαφές ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από απώλεια ή παράνομη επεξεργασία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του διακομιστή και του επισκέπτη: τη σύνδεση SSL. Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν επίσης μέρος αυτής της ασφάλειας.

Εκτός από τον Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ορισμένες πράξεις ποινικοποιούνται επίσης. Η παραβίαση τιμωρείται βάσει του άρθρου 128αβ του Ολλανδικού Ποινικού Κώδικα.

Για την προστασία των πληροφοριών σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς λειτουργεί η ασφάλεια πληροφοριών και πώς να προστατεύετε τα δικά σας και τα δεδομένα κάποιου άλλου με όσο το δυνατόν ασφαλέστερο τρόπο. Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει για τις νομικές πτυχές της ασφάλειας των πληροφοριών.

SAAS & CloudSAAS & Cloud

Το λογισμικό ως υπηρεσία ή το SaaS, είναι λογισμικό που προσφέρεται ως υπηρεσία. Για μια τέτοια υπηρεσία, ο χρήστης δεν χρειάζεται να αγοράσει το λογισμικό, αλλά μπορεί να έχει πρόσβαση στο SaaS μέσω του διαδικτύου. Το πλεονέκτημα των υπηρεσιών SaaS είναι ότι το κόστος για τον χρήστη είναι σχετικά χαμηλό.

Μια υπηρεσία SaaS όπως το Dropbox είναι μια υπηρεσία cloud. Η υπηρεσία cloud είναι ένα δίκτυο όπου οι πληροφορίες αποθηκεύονται στο Cloud. Ο χρήστης δεν είναι ο κάτοχος του Cloud και επομένως δεν είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή του. Ο Πάροχος Cloud είναι υπεύθυνος για το Cloud. Οι υπηρεσίες Cloud δεσμεύονται επίσης σε ορισμένους κανονισμούς, οι οποίοι είναι κυρίως κανόνες που σχετίζονται με το απόρρητο.

Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει για τις υπηρεσίες SaaS και cloud. Οι δικηγόροι μας διαθέτουν γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα του δικαίου, με αποτέλεσμα να μπορούν να σας βοηθήσουν με όλες τις ερωτήσεις σας.

Συμβάσεις πληροφορικής

Ως αποτέλεσμα του ψηφιακού μας κόσμου, πολλές εταιρείες έχουν εξαρτηθεί από την ορθή λειτουργία της τεχνολογίας των πληροφοριών. Λόγω αυτής της εξέλιξης, καθίσταται όλο και πιο σημαντικό να οργανωθούν ορισμένα θέματα πληροφορικής καλά οργανωμένα. Για παράδειγμα, για την αγορά υλικού ή άδειας λογισμικού, πρέπει να καταρτιστεί σύμβαση IT.

Οι συμβάσεις πληροφορικής είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, τίποτα λιγότερο από «κανονικές» συμβάσεις όπως γενικοί όροι αγοράς, δήλωση απορρήτου, συμβάσεις εργασίας, συμφωνίες λογισμικού, συμφωνίες SaaS, συμφωνίες Cloud και συμφωνίες μεσεγγύησης. Σε ένα τέτοιο συμβόλαιο, γίνονται συμφωνίες σχετικά με, για παράδειγμα, την τιμή, την εγγύηση ή την ευθύνη σχετικά με ένα αγαθό ή μια υπηρεσία.

Ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα κατά τη σύνταξη ή τη συμμόρφωση με σύμβαση IT. Εκεί, για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το τι πρέπει να παραδοθεί ή με ποιους συγκεκριμένους όρους. Είναι επομένως σημαντικό να γίνουν σαφείς ρυθμίσεις και να τεκμηριώνονται σε μια συμφωνία.

Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει για όλα τα συμβόλαια πληροφορικής σας. Θα αξιολογήσουμε την περίπτωσή σας και μπορούμε να συντάξουμε ένα προσαρμοσμένο συμβόλαιο ποιότητας ήχου για να καλύψουμε τις ανάγκες σας.

Σχέδια συνέχειαςΣχέδια συνέχειας & Escrow

Για τους χρήστες της τεχνολογίας πληροφοριών είναι σημαντικό να είναι σίγουροι ότι το λογισμικό και τα δεδομένα τους μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Ένα σχήμα συνέχειας μπορεί να προσφέρει μια λύση. Ένα τέτοιο σχέδιο συνέχειας θα συναφθεί σε συνεργασία με τον πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής. Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση πτώχευσης για παράδειγμα, οι υπηρεσίες πληροφορικής μπορούν να συνεχιστούν.

Για τον σκοπό της δημιουργίας ενός συστήματος συνέχειας, θα πρέπει να εξεταστεί ο τύπος της υπηρεσίας πληροφορικής. Μερικές φορές θα είναι επαρκές ένα σύστημα escrow πηγαίου κώδικα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα είναι απαραίτητο να γίνουν πρόσθετες ρυθμίσεις. Σε περίπτωση συνέχειας ενός Cloud, για παράδειγμα πρέπει να έχουμε κατά νου τόσο τους προμηθευτές όσο και τους παρόχους φιλοξενίας.

Ένα σχήμα συνέχειας είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των δεδομένων σας. Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει για σχέδια συνέχειας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να συντάξετε ένα τέτοιο σχήμα προκειμένου να διασφαλίσετε το λογισμικό και τα δεδομένα σας.

Νόμος για το κατάστημα Web

Τα διαδικτυακά καταστήματα ασχολούνται με μεγάλο αριθμό νομικών πλαισίων με τα οποία πρέπει να συμμορφωθούν. Η εξ αποστάσεως αγορά, τα δικαιώματα των καταναλωτών, η νομοθεσία για τα cookie, οι ευρωπαϊκές οδηγίες και πολλά άλλα αποτελούν νομικές πτυχές με τις οποίες θα αντιμετωπιστεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ο όρος «νόμος για τα καταστήματα στο Διαδίκτυο» παρέχει έναν συνολικό όρο για αυτό.

Λόγω των πολλών κανόνων, είναι πιθανό ότι κάποια στιγμή «δεν μπορείτε να δείτε το ξύλο για τα δέντρα». Πρέπει να χρησιμοποιήσω όρους και προϋποθέσεις; Πώς λειτουργεί η ανάκληση από τον πελάτη; Τι πληροφορίες πρέπει να παρέχω στον ιστότοπό μου; Ποιοι κανόνες υπάρχουν σχετικά με την πληρωμή; Τι γίνεται με τη νομοθεσία για τα cookie; Τι πρέπει να κάνω με τα προσωπικά δεδομένα που έχω αποκτήσει μέσω του διαδικτυακού μου καταστήματος; Αυτή είναι μια επιλογή από τις ερωτήσεις με τις οποίες μπορεί να αντιμετωπιστεί ένας ιδιοκτήτης διαδικτυακού καταστήματος.

Είναι σημαντικό να ρυθμιστούν σωστά αυτά τα θέματα. Διαφορετικά, μπορείτε να διακινδυνεύσετε πρόστιμο. Αυτά τα πρόστιμα μπορούν να φτάσουν σε μεγάλα ύψη και μπορούν να επηρεάσουν την εταιρεία σας. Η καλή πληροφόρηση για αυτά τα θέματα θα ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους σας.

Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει για τη συμμόρφωσή σας με τη σχετική νομοθεσία. Επιπλέον, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να συντάξετε τα νομικά έγγραφα που είναι σχετικά με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Φιλοξενία & συντοπισμόςΦιλοξενία & συντοπισμός

Όταν κάποιος φιλοξενεί ή επιθυμεί να φιλοξενήσει έναν ιστότοπο, πρέπει να έχει κατά νου τις ισχύουσες νομικές διατάξεις. Κατά τη φιλοξενία ενός ιστότοπου, τα δεδομένα αποθηκεύονται και μερικές φορές ακόμη και μεταβιβάζονται. Είναι επομένως σημαντικό να γνωρίζετε πώς πρέπει να χειρίζεστε αυτά τα δεδομένα έναντι του πελάτη σας, αλλά και έναντι τρίτων.

Θα πρέπει να έχετε σαφείς όρους σχετικά με τη φιλοξενία σας και τις νομικές πτυχές της. Είναι σημαντικό οι πελάτες να γνωρίζουν τι συμβαίνει με τα δεδομένα τους. Οι πελάτες θεωρούν σημαντικό να προστατεύονται προσεκτικά τα δεδομένα τους. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος όταν παραβιάζονται οι κανόνες δεδομένων.

Είστε υποχρεωμένοι να προστατεύσετε το απόρρητο των πελατών σας; Πρέπει να δώσετε στοιχεία επικοινωνίας εάν αυτό ζητηθεί από την αστυνομία; Είστε υπεύθυνοι για την προστασία δεδομένων και παραβιάσεις δεδομένων; Οι δικηγόροι μας μπορούν να απαντήσουν σε όλα αυτά και σε όλες τις άλλες ερωτήσεις σας. Μπορεί να έχετε απορίες, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με έναν από τους δικηγόρους της Law & More.

Νόμος λογισμικού

Σήμερα, θα ήταν αδιανόητο να ζεις σε έναν κόσμο χωρίς λογισμικό. Η νομοθεσία λογισμικού είναι σημαντική τόσο για τους προγραμματιστές λογισμικού όσο και για τους χρήστες λογισμικού.

Το «Auteurswet» (Νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων) καθορίζει ποιος κατέχει συγκεκριμένο λογισμικό. Στην πράξη, ωστόσο, δεν είναι πάντοτε σαφές ποιος κατέχει το λογισμικό και έτσι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα. Οι προγραμματιστές λογισμικού που πωλούν το προϊόν τους, συχνά θέλουν να διατηρήσουν τα πνευματικά τους δικαιώματα. Αυτό περιορίζει τις δυνατότητες αλλαγής του λογισμικού από τους χρήστες λογισμικού. Γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο όταν ένας χρήστης θέλει να αναπτύξει (δικό του) λογισμικό. Ποιος θα λάβει τότε τα πνευματικά δικαιώματα;

Για να περιορίσετε τους κινδύνους σας, είναι σημαντικό να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποιος θα λάβει τα πνευματικά δικαιώματα. Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τη νομοθεσία λογισμικού και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με αυτόν τον τομέα δικαίου.

Λογισμικό ανοικτού κώδικα

Σε περίπτωση λογισμικού ανοιχτού κώδικα, ο χρήστης λαμβάνει τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού κατά την αγορά άδειας. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν και να βελτιώσουν το λογισμικό έτσι ώστε το λογισμικό να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Θεωρητικά, αυτό φυσικά ακούγεται επωφελές και αρκετά πρακτικό: όποιος έχει γνώση κωδικών μπορεί να επεξεργαστεί το λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Στην πράξη, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να οριστούν ορισμένοι κανόνες για τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα, να ρυθμιστεί και να αποσαφηνιστεί η χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό τώρα που υπάρχει μικρή επίβλεψη, ενώ υποβάλλονται πολλές αξιώσεις για παραβίαση αδειών λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει για λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Θα παραμείνετε κάτοχος του λογισμικού που έχετε αναπτύξει όταν χρησιμοποιείτε λογισμικό ανοιχτού κώδικα; Ποιοι όροι και προϋποθέσεις μπορείτε να ορίσετε για τη χρήση άδειας; Πώς μπορείτε να υποβάλετε αξίωση όταν έχει παραβιαστεί η άδειά σας; Αυτές είναι ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν από έναν από τους δικηγόρους μας.

Βιομηχανικό Λογισμικό

Το λογισμικό δεν χρησιμοποιείται μόνο στα γραφεία, αλλά και στη βιομηχανία. Τα προϊόντα και οι μηχανές είναι εξοπλισμένα ή αναπτυγμένα με λογισμικό. Αυτό το ενσωματωμένο λογισμικό είναι γραμμένο για τον έλεγχο μηχανών ή προϊόντων. Παραδείγματα τέτοιων τύπων λογισμικού μπορούν να βρεθούν σε μηχανήματα, φανάρια και αυτοκίνητα.

Ακριβώς όπως είναι σημαντικό το «κανονικό» λογισμικό, (βιομηχανικός) νόμος λογισμικού είναι επίσης σημαντικός για το βιομηχανικό λογισμικό και παρέχει βασικούς κανόνες τόσο για τους προγραμματιστές λογισμικού όσο και για τους χρήστες λογισμικού. Η βιομηχανική βιομηχανία λογισμικού λαμβάνει πολλές επενδύσεις, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την προστασία των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων.

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam?
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση:
κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More