ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τετραγωνισμένος Σαφή.

Τετραγωνισμένος Προσωπικό και εύκολα προσβάσιμο.

Τετραγωνισμένος Τα ενδιαφέροντά σας πρώτα.

Εύκολα προσβάσιμο

Εύκολα προσβάσιμο

Law & More είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Οι δικηγόροι μας ακούν την υπόθεσή σας και καταρτίζουν ένα κατάλληλο σχέδιο δράσης
Προσωπική προσέγγιση

Προσωπική προσέγγιση

Η μέθοδος εργασίας μας διασφαλίζει ότι το 100% των πελατών μας μας προτείνει και ότι βαθμολογούμαστε κατά μέσο όρο με 9.4

Νόμος περί συντάξεων

Το συνταξιοδοτικό δίκαιο στις Κάτω Χώρες έχει γίνει το δικό του νομικό πεδίο. Περιλαμβάνει όλους τους συνταξιοδοτικούς νόμους και κανονισμούς που παρέχουν εισόδημα αντικατάστασης για τους υπαλλήλους μετά τη συνταξιοδότηση. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν πολύ συγκεκριμένη νομοθεσία, όπως ο νόμος περί συντάξεων, η υποχρεωτική συμμετοχή σε νόμο του 2000 για το συνταξιοδοτικό ταμείο βιομηχανίας ή η εξίσωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο του νόμου περί διαζυγίου. Αυτή η νομοθεσία αφορά, μεταξύ άλλων, τους όρους που πρέπει να πληρούνται για να δικαιούται σύνταξη, τους κανόνες σχετικά με τη διαχείριση και την καταβολή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων από τους παρόχους συντάξεων και τα μέτρα πρόληψης των παραβιάσεων των συντάξεων.

Γρήγορο μενού

Παρά το γεγονός ότι το συνταξιοδοτικό δίκαιο είναι το δικό του νομικό πεδίο, έχει επίσης πολλές διεπαφές με τους άλλους τομείς του δικαίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στο πλαίσιο του συνταξιοδοτικού δικαίου, εκτός από τη συγκεκριμένη νομοθεσία και κανονισμούς, ισχύουν για παράδειγμα η γενική νομοθεσία και οι κανονισμοί στον τομέα της εργατικής νομοθεσίας. Για παράδειγμα, η σύνταξη είναι μια σημαντική συνθήκη εργασίας για πολλούς υπαλλήλους, η οποία καθορίζεται και συζητείται στη σύμβαση εργασίας. Αυτή η προϋπόθεση καθορίζει εν μέρει το εισόδημα σε μεγάλη ηλικία. Εκτός από το εργατικό δίκαιο, μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι τομείς δικαίου:

 • Ευθύνη;
 • Δίκαιο συμβάσεων;
 • Φορολογική νομοθεσία;
 • Ασφαλιστικό δίκαιο;
 • Εξίσωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων σε περίπτωση διαζυγίου.

Αϊλίν Σελαμέτ

Αϊλίν Σελαμέτ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

aylin.selamet@lawandmore.nl

Οι Υπηρεσίες της Law & More

Εταιρική Δικηγόρος

Κάθε εταιρεία είναι μοναδική. Ως εκ τούτου, θα λάβετε νομικές συμβουλές που σχετίζονται άμεσα με την εταιρεία σας.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, μπορούμε επίσης να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για εσάς. Επικοινωνήστε μαζί μας για τις προϋποθέσεις.

Καθόμαστε μαζί σας για να σχεδιάσουμε μια στρατηγική.

Κάθε επιχειρηματίας πρέπει να ασχολείται με το εταιρικό δίκαιο. Προετοιμαστείτε καλά για αυτό.

"Law & More από δικηγόρους
συμμετέχουν και μπορούν να συμπάσχουν
με το πρόβλημα του πελάτη»

Η πρόβλεψη συνταξιοδότησης σύμφωνα με το σύστημα πυλώνων

Η πρόβλεψη συνταξιοδότησης που παρέχει ένα εισόδημα αντικατάστασης για τους υπαλλήλους μετά τη συνταξιοδότηση ονομάζεται επίσης σύνταξη. Στις Κάτω Χώρες, το σύστημα παροχής συνταξιοδότησης ή το συνταξιοδοτικό σύστημα έχει τρεις πυλώνες:

Βασική σύνταξη. Η βασική σύνταξη αναφέρεται επίσης ως OW-πρόβλεψη. Όλοι οι Κάτω Χώρες δικαιούνται μια τέτοια διάταξη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί όροι που συνδέονται με αυτό. Η πρώτη προϋπόθεση για τη λήψη της παροχής AOW είναι ότι πρέπει να έχει επιτευχθεί μια συγκεκριμένη ηλικία, δηλαδή 67 ετών. Η άλλη προϋπόθεση είναι ότι πρέπει κανείς να έχει εργαστεί ή να ζει πάντα στις Κάτω Χώρες. Για κάθε έτος που ένα άτομο διαμένει στις Κάτω Χώρες από την 15η έως την ηλικία των 67 ετών, συγκεντρώνεται το 2% της μέγιστης παροχής AOW. Δεν απαιτείται ιστορικό απασχόλησης σε αυτήν την περίπτωση.

Συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αυτός ο πυλώνας αφορά τα δικαιώματα που έχει αποκτήσει ένα άτομο κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής και ισχύει ως συμπληρωματική σύνταξη στη βασική σύνταξη. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το συμπλήρωμα αφορά τον αναβαλλόμενο μισθό που καταβάλλεται από κοινού από τον εργοδότη και τον εργαζόμενο με τη μορφή ασφαλίστρου. Επομένως, η συμπληρωματική σύνταξη δημιουργείται πάντα μέσα σε σχέση εργαζομένου-εργοδότη, έτσι ώστε σε αυτήν την περίπτωση να απαιτείται ιστορικό απασχόλησης. Στις Κάτω Χώρες, ωστόσο, δεν υπάρχει γενική νομική υποχρέωση για τον εργοδότη να δημιουργήσει (συμπληρωματική) σύνταξη για τους υπαλλήλους του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν συμφωνίες μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη σε αυτό το θέμα. Law & More φυσικά θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με αυτό.

Εθελοντική σύνταξη. Αυτός ο πυλώνας αφορά ειδικότερα όλες τις προβλέψεις εισοδήματος που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι πριν από το γήρας τους. Παραδείγματα περιλαμβάνουν προσόδους, ασφάλιση ζωής και έσοδα από ίδια κεφάλαια. Είναι κυρίως οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρηματίες που πρέπει να βασίζονται σε αυτόν τον πυλώνα για τη σύνταξή τους.

Τι λένε οι πελάτες για εμάς

Οι δικηγόροι διαζυγίου μας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν:

Office Law & More

Συμφωνία ανάθεσης

Μετά την πρώτη συνάντηση, θα λάβετε αμέσως μια συμφωνία ανάθεσης από εμάς μέσω e-mail. Αυτή η συμφωνία αναφέρει, για παράδειγμα, ότι θα σας συμβουλεύσουμε και θα σας βοηθήσουμε κατά τη διάρκεια του διαζυγίου σας. Θα σας στείλουμε επίσης τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να υπογράψετε ψηφιακά τη συμφωνία ανάθεσης.

Μετά το

Λαμβάνοντας την υπογεγραμμένη συμφωνία ανάθεσης, οι έμπειροι δικηγόροι διαζυγίου μας θα αρχίσουν αμέσως να επεξεργάζονται την υπόθεσή σας. Στο Law & More, θα είστε ενήμεροι για όλα τα βήματα που κάνει ο δικηγόρος διαζυγίου για εσάς. Φυσικά, όλα τα βήματα θα συντονιστούν πρώτα μαζί σας.

Στην πράξη, το πρώτο βήμα είναι συχνά να στέλνετε μια επιστολή στον σύντροφό σας με την ειδοποίηση διαζυγίου. Εάν έχει ήδη δικηγόρο διαζυγίου, η επιστολή απευθύνεται στον δικηγόρο του.

Σε αυτήν την επιστολή υποδεικνύουμε ότι θέλετε να χωρίσετε τον σύντροφό σας και ότι συνιστάται να ζητήσει δικηγόρο, εάν δεν το έχει ήδη πράξει. Εάν ο σύντροφός σας έχει ήδη δικηγόρο και απευθύνουμε την επιστολή στον δικηγόρο του, θα στείλουμε γενικά μια επιστολή που θα δηλώνει τις επιθυμίες σας σχετικά με, για παράδειγμα, τα παιδιά, το σπίτι, τα περιεχόμενα κ.λπ.

Ο δικηγόρος του συντρόφου σας μπορεί στη συνέχεια να απαντήσει σε αυτήν την επιστολή και να εκφράσει τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προγραμματίζεται μια τετραμελής συνάντηση, κατά την οποία προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί.

Εάν είναι αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία με τον σύντροφό σας, μπορούμε επίσης να υποβάλουμε την αίτηση διαζυγίου απευθείας στο δικαστήριο. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκινά η διαδικασία.

Υποχρεωτική συμμετοχή σε μια βιομηχανία συνταξιοδοτικών ταμείων Act 2000

Παρά το γεγονός ότι οι εργοδότες στις Κάτω Χώρες δεν είναι υποχρεωμένοι να κανονίσουν μια (συμπληρωματική) σύνταξη για τους εργαζομένους τους, υπό ορισμένες συνθήκες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να κανονίσουν σύνταξη. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, εάν η συμμετοχή σε συνταξιοδοτικό σύστημα είναι υποχρεωτική για τον εργοδότη μέσω ενός ταμείου συντάξεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Αυτή η υποχρέωση προκύπτει εάν η λεγόμενη υποχρεωτική απαίτηση ισχύει για έναν συγκεκριμένο τομέα: περιγραφή που εγκρίνεται από τον υπουργό του τομέα στον οποίο ισχύει η υποχρεωτική συμμετοχή σε ένα ταμείο συντάξεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Η υποχρεωτική συμμετοχή σε μια βιομηχανία συνταξιοδοτικών ταμείων νόμος 2000 ρυθμίζει τη δυνατότητα ενός υποχρεωτικού συνταξιοδοτικού συστήματος για όλους τους υπαλλήλους σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία ή τομέα.

Εάν η συμμετοχή σε ένα ταμείο συντάξεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία είναι υποχρεωτική, οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον σχετικό τομέα πρέπει να εγγραφούν στο εν λόγω ταμείο συντάξεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Στη συνέχεια, το ταμείο ζητά να παρέχονται οι πληροφορίες σχετικά με τους εργαζομένους και οι εργοδότες λαμβάνουν λογαριασμό για το συνταξιοδοτικό ασφάλιστρο που πρέπει να πληρώσουν. Εάν οι εργοδότες δεν συνδέονται με ένα τέτοιο ταμείο συντάξεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία, παρόλο που υπάρχει υποχρέωση να το πράξουν, θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Σε τελική ανάλυση, σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει πιθανότητα η σύνταξη σε ολόκληρη τη βιομηχανία να εξακολουθήσει να ζητά αναδρομικά την πλήρη πληρωμή ασφαλίστρου για όλα τα έτη. Στο Law & More κατανοούμε ότι αυτό έχει δραστική συνέπεια για τους εργοδότες. Αυτός είναι ο λόγος Law & MoreΟι ειδικοί είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν να αποφύγετε ένα τέτοιο μειονέκτημα.

Συνταξιοδοτικό δίκαιοΣυνταξιοδοτικός νόμος

Ο πυρήνας του συνταξιοδοτικού νόμου είναι ο νόμος περί συντάξεων. Ο νόμος περί συντάξεων περιλαμβάνει κανόνες που:

 • Απαγόρευση μετατροπής συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων
 • Επιχορήγηση δικαιωμάτων όσον αφορά τη μεταβίβαση αξίας σε περίπτωση διαδοχής του εργοδότη.
 • Καθορίστε τη συμμετοχή των εργαζομένων σε σχέση με την πολιτική του παρόχου συντάξεων.
 • Απαίτηση ελάχιστης εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με την εμπειρογνωμοσύνη των μελών του διοικητικού συμβουλίου των παρόχων συντάξεων·
 • Ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να χρηματοδοτούνται τα συνταξιοδοτικά ταμεία·
 • Καθορίστε τις ελάχιστες υποχρεώσεις πληροφόρησης του συνταξιοδοτικού παρόχου.

Ένας από τους άλλους σημαντικούς κανονισμούς του νόμου περί συντάξεων αφορά τους όρους που, σε περίπτωση σύναψης, πρέπει να πληρούνται μια σύμβαση σύνταξης μεταξύ του εργοδότη και του εργαζομένου. Σε αυτό το πλαίσιο, το άρθρο 23 του νόμου περί συντάξεων ορίζει ότι η συνταξιοδοτική σύμβαση πρέπει να υπαχθεί σε αναγνωρισμένο συνταξιοδοτικό ταμείο ή αναγνωρισμένο ασφαλιστικό φορέα. Εάν ο εργοδότης δεν το κάνει αυτό, ή τουλάχιστον όχι επαρκώς, διατρέχει τον κίνδυνο ευθύνης του εργοδότη, το οποίο μπορεί να κινήσει ο εργαζόμενος μέσω των γενικών κανόνων του δικαίου των συμβάσεων. Επιπλέον, η συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς στο πλαίσιο του συνταξιοδοτικού νόμου, όπως έχει ήδη αναφερθεί, παρακολουθείται από το DNB και το AFM, έτσι ώστε οι παραβιάσεις να επιβάλλονται και σε άλλα μέτρα.

At Law & More καταλαβαίνουμε ότι όσον αφορά το συνταξιοδοτικό δίκαιο, εμπλέκονται όχι μόνο διαφορετικοί περίπλοκοι νόμοι και κανονισμοί, αλλά και διαφορετικά συμφέροντα και σύνθετες νομικές σχέσεις. Αυτός είναι ο λόγος Law & More χρησιμοποιεί μια προσωπική προσέγγιση. Οι ειδικοί μας στον τομέα του συνταξιοδοτικού δικαίου βυθίζονται στην περίπτωσή σας και μπορούν να εκτιμήσουν την κατάστασή σας και τις δυνατότητες μαζί σας. Με βάση αυτήν την ανάλυση, Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει για τα σωστά επόμενα βήματα. Επιπλέον, οι ειδικοί μας θα χαρούν να σας παρέχουν συμβουλές και βοήθεια κατά τη διάρκεια μιας πιθανής νομικής διαδικασίας. Έχετε απορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας ή το συνταξιοδοτικό δίκαιο; Στη συνέχεια επικοινωνήστε Law & More.

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam?
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση:
κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More