Το διαζύγιο είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλους. Γι 'αυτό οι δικηγόροι διαζυγίου μας είναι εκεί για εσάς με προσωπικές συμβουλές. Το πρώτο βήμα για το διαζύγιο είναι η πρόσληψη δικηγόρου διαζυγίου. Το διαζύγιο εκδίδεται από τον δικαστή και μόνο ένας δικηγόρος μπορεί να υποβάλει αίτηση για διαζύγιο στο δικαστήριο. Υπάρχουν διάφορες νομικές πτυχές της διαδικασίας διαζυγίου που αποφασίζονται από το δικαστήριο. Παραδείγματα αυτών των νομικών πτυχών είναι…

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ Διαχωρισμό ΣΑΣ;
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΑ ΜΑΣ

Διαζύγιο δικηγόρος

Το διαζύγιο είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλους.
Γι 'αυτό οι δικηγόροι διαζυγίου μας είναι εκεί για εσάς με προσωπικές συμβουλές.

Γρήγορο μενού

Το πρώτο βήμα για το διαζύγιο είναι η πρόσληψη δικηγόρου διαζυγίου. Το διαζύγιο εκδίδεται από τον δικαστή και μόνο ένας δικηγόρος μπορεί να υποβάλει αίτηση για διαζύγιο στο δικαστήριο. Υπάρχουν διάφορες νομικές πτυχές της διαδικασίας διαζυγίου που αποφασίζονται από το δικαστήριο. Παραδείγματα αυτών των νομικών πτυχών είναι:

• Πώς διαιρούνται τα κοινά περιουσιακά σας στοιχεία;
• Ο πρώην σύντροφός σας δικαιούται μέρος της σύνταξής σας;
• Ποιες είναι οι φορολογικές συνέπειες του διαζυγίου σας;
• Ο σύντροφός σας δικαιούται υποστήριξη συζύγου;
• Εάν ναι, πόσο είναι αυτή η διατροφή;
• Και εάν έχετε παιδιά, πώς τακτοποιείται η επαφή μαζί τους;

Αϊλίν Σελαμέτ

Αϊλίν Σελαμέτ

Δικηγόρος

 Καλέστε στο + 31 40 369 06 83

Γιατί να επιλέξετε Law & More?

Εύκολα προσβάσιμο

Εύκολα προσβάσιμο

Law & More είναι διαθέσιμο Δευτέρα έως Παρασκευή
από τις 08:00 έως τις 22:00 και τα σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Οι δικηγόροι μας ακούνε την υπόθεσή σας και εμφανίζονται
με κατάλληλο σχέδιο δράσης

Προσωπική προσέγγιση

Προσωπική προσέγγιση

Η μέθοδος εργασίας μας διασφαλίζει ότι το 100% των πελατών μας μας προτείνει και ότι έχουμε βαθμολογία κατά μέσο όρο με 9.4

"Law & More δικηγόρους

εμπλέκονται και

μπορεί να εννοηθεί με

το πρόβλημα του πελάτη"

Βήμα προς βήμα σχέδιο από τους δικηγόρους διαζυγίου μας

Όταν επικοινωνείτε με την εταιρεία μας, ένας από τους έμπειρους δικηγόρους μας θα σας μιλήσει απευθείας. Law & More διακρίνεται από άλλες δικηγορικές εταιρείες, επειδή η εταιρεία μας δεν διαθέτει γραμματειακό γραφείο, το οποίο διασφαλίζει ότι έχουμε σύντομες γραμμές επικοινωνίας με τους πελάτες μας. Όταν επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τους δικηγόρους μας σχετικά με διαζύγιο, θα σας ρωτήσουν αρχικά μια σειρά ερωτήσεων. Στη συνέχεια, θα σας προσκαλέσουμε στο γραφείο μας στο Αϊντχόβεν, για να σας γνωρίσουμε. Εάν θέλετε, το ραντεβού μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης.

Εισαγωγική συνάντηση

• Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου ραντεβού μπορείτε να πείτε την ιστορία σας και θα εξετάσουμε το ιστορικό της κατάστασής σας. Οι εξειδικευμένοι δικηγόροι διαζυγίου θα θέσουν επίσης τις απαραίτητες ερωτήσεις.
• Στη συνέχεια συζητάμε μαζί σας τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ληφθούν στην περίπτωσή σας και το χαρτογραφήσουμε αυτό ξεκάθαρα.
• Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα δείξουμε πώς μοιάζει μια διαδικασία διαζυγίου, τι μπορείτε να περιμένετε, πόσο καιρό θα διαρκέσει γενικά η διαδικασία, ποια έγγραφα θα χρειαζόμαστε κ.λπ.
• Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μια καλή ιδέα και θα ξέρετε τι έρχεται. Η πρώτη μισή ώρα αυτής της συνάντησης είναι δωρεάν. Εάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίσετε ότι θα θέλατε να βοηθηθείτε από έναν από τους έμπειρους δικηγόρους διαζυγίου, θα καταγράψουμε μερικές από τις λεπτομέρειες σας για να συντάξουμε μια σύμβαση αρραβώνων.

Χρειάζεστε δικηγόρο διαζυγίου;

Παιδική υποστήριξη

Παιδική υποστήριξη

Το διαζύγιο έχει μεγάλο αντίκτυπο στα παιδιά. Επομένως, αποδίδουμε μεγάλη αξία στα συμφέροντα των παιδιών σας

Ζητήστε διαζύγιο

Ζητήστε διαζύγιο

Έχουμε μια προσωπική προσέγγιση και συνεργαζόμαστε μαζί σας για μια κατάλληλη λύση

Συνεργάτης διατροφής

Συνεργάτης διατροφής

Πρόκειται να πληρώσετε ή να λάβετε διατροφή; Ποσο? Σας καθοδηγούμε και σας βοηθάμε με αυτό

Ζήστε ξεχωριστά

Ζήστε ξεχωριστά

Θέλετε να ζήσετε ξεχωριστά; Σας βοηθάμε

Συμφωνία ανάθεσης

Μετά την πρώτη συνάντηση, θα λάβετε αμέσως μια συμφωνία ανάθεσης από εμάς μέσω e-mail. Αυτή η συμφωνία αναφέρει, για παράδειγμα, ότι θα σας συμβουλεύσουμε και θα σας βοηθήσουμε κατά τη διάρκεια του διαζυγίου σας. Θα σας στείλουμε επίσης τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να υπογράψετε ψηφιακά τη συμφωνία ανάθεσης.

Μετά

Λαμβάνοντας την υπογεγραμμένη συμφωνία ανάθεσης, οι έμπειροι δικηγόροι διαζυγίου μας θα αρχίσουν αμέσως να επεξεργάζονται την υπόθεσή σας. Στο Law & More, θα είστε ενήμεροι για όλα τα βήματα που κάνει ο δικηγόρος διαζυγίου για εσάς. Φυσικά, όλα τα βήματα θα συντονιστούν πρώτα μαζί σας.

Στην πράξη, το πρώτο βήμα είναι συχνά να στέλνετε μια επιστολή στον σύντροφό σας με την ειδοποίηση διαζυγίου. Εάν έχει ήδη δικηγόρο διαζυγίου, η επιστολή απευθύνεται στον δικηγόρο του.

Σε αυτήν την επιστολή υποδεικνύουμε ότι θέλετε να χωρίσετε τον σύντροφό σας και ότι συνιστάται να ζητήσει δικηγόρο, εάν δεν το έχει ήδη πράξει. Εάν ο σύντροφός σας έχει ήδη δικηγόρο και απευθύνουμε την επιστολή στον δικηγόρο του, θα στείλουμε γενικά μια επιστολή που θα δηλώνει τις επιθυμίες σας σχετικά με, για παράδειγμα, τα παιδιά, το σπίτι, τα περιεχόμενα κ.λπ.

Ο δικηγόρος του συντρόφου σας μπορεί στη συνέχεια να απαντήσει σε αυτήν την επιστολή και να εκφράσει τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προγραμματίζεται μια τετραμελής συνάντηση, κατά την οποία προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί.

Εάν είναι αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία με τον σύντροφό σας, μπορούμε επίσης να υποβάλουμε την αίτηση διαζυγίου απευθείας στο δικαστήριο. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκινά η διαδικασία.

• Είστε μεμονωμένο άτομο;
• Χρειάζεστε νομικές συμβουλές;
• Θέλετε μια σαφή εικόνα της νομικής σας θέσης;

Επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας μέσω του κουμπιού.
Θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατό.

Χρειάζεστε δικηγόρο διαζυγίου;

Τι πρέπει να πάρω μαζί μου στον δικηγόρο διαζυγίου;

Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διαζυγίου το συντομότερο δυνατό μετά την εισαγωγική συνάντηση, απαιτούνται ορισμένα έγγραφα. Η παρακάτω λίστα παρέχει μια ένδειξη των απαιτούμενων εγγράφων. Δεν είναι απαραίτητα όλα τα έγγραφα για όλα τα διαζύγια. Ο δικηγόρος διαζυγίου σας θα αναφέρει, στη συγκεκριμένη περίπτωσή σας, ποια έγγραφα χρειάζονται για τη διευθέτηση του διαζυγίου σας. Κατ 'αρχήν, απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα:

• Το φυλλάδιο γάμου ή η συμφωνία συμβίωσης.
• Ένα έγγραφο με προγεννητική συμφωνία ή συμφωνία συνεργασίας. Αυτό δεν ισχύει εάν είστε παντρεμένοι σε κοινότητα ιδιοκτησίας.
• Η ενυπόθηκη πράξη και η σχετική αλληλογραφία ή η συμφωνία ενοικίασης του σπιτιού.
• Επισκόπηση τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών ταμιευτηρίου, λογαριασμών επενδύσεων.
• Ετήσιες καταστάσεις, δελτία πληρωμής και δηλώσεις παροχών.
• Οι τρεις τελευταίες δηλώσεις φόρου εισοδήματος.
• Εάν έχετε εταιρεία, οι τρεις τελευταίοι ετήσιοι λογαριασμοί.
• Συμβόλαιο ασφάλισης υγείας.
• Επισκόπηση των ασφαλίσεων: σε ποιο όνομα είναι οι ασφαλίσεις;
• Πληροφορίες σχετικά με τις δεδουλευμένες συντάξεις. Πού δημιουργήθηκε η σύνταξη κατά τη διάρκεια του γάμου; Ποιοι ήταν οι πελάτες;
• Εάν υπάρχουν χρεώσεις: συλλέξτε τα δικαιολογητικά έγγραφα και το ποσό και τη διάρκεια των χρεών.

Οι δικηγόροι διαζυγίου μας υποστηρίζουν

Εάν θέλετε η διαδικασία διαζυγίου να ξεκινήσει γρήγορα, είναι συνετό να συλλέξετε αυτά τα έγγραφα εκ των προτέρων. Ο δικηγόρος σας μπορεί στη συνέχεια να ασχοληθεί με την υπόθεσή σας αμέσως μετά την εισαγωγική συνάντηση!

Διαζύγιο και παιδιά

Όταν εμπλέκονται παιδιά, είναι σημαντικό να λαμβάνονται επίσης υπόψη οι ανάγκες τους. Διασφαλίζουμε ότι αυτές οι ανάγκες λαμβάνονται υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι δικηγόροι διαζυγίου μας μπορούν να καταρτίσουν ένα σχέδιο γονικής μέριμνας μαζί σας, στο οποίο θα διαιρείται η φροντίδα των παιδιών σας μετά τη διαζύγιο. Μπορούμε επίσης να υπολογίσουμε για εσάς το ποσό της παιδικής υποστήριξης που πρέπει να πληρωθεί ή να ληφθεί.

Είστε ήδη διαζευγμένοι και έχετε μια διαμάχη σχετικά με, για παράδειγμα, τη συμμόρφωση με τη σύντροφο ή την υποστήριξη παιδιών; Ή μήπως έχετε λόγο να πιστεύετε ότι ο πρώην σύντροφός σας έχει πλέον αρκετούς οικονομικούς πόρους για να φροντίσει τον εαυτό του; Επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δικηγόροι διαζυγίου μας μπορούν να σας παρέχουν νομική βοήθεια.

Συχνές ερωτήσεις διαζύγιο

Law & More λειτουργεί με βάση την ωριαία τιμή. Η ωριαία τιμή είναι 195 €, χωρίς ΦΠΑ 21%. Η πρώτη μισή ώρα διαβούλευση είναι χωρίς υποχρέωση. Law & More δεν λειτουργεί βάσει κρατικής επιδοτούμενης βοήθειας.

Οι δικηγόροι στο Law & More εμπλέκονται στα προβλήματά σας. Εξετάζουμε την περίπτωσή σας και μετά μελετάμε τη νομική σας θέση. Μαζί με εσάς, αναζητούμε μια βιώσιμη λύση στη διαφωνία ή το πρόβλημά σας.

Εάν συμφωνείτε, μπορείτε να προσλάβετε έναν κοινό δικηγόρο. Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο μπορεί να εκδικάσει το διαζύγιο με εντολή εντός μερικών εβδομάδων. Εάν δεν συμφωνείτε, ο καθένας από εσάς θα πρέπει να πάρει τον δικό του δικηγόρο. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα διαζύγιο μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Εάν επιλέξετε κοινό διαζύγιο, δεν υπάρχει ανάγκη ακρόασης δικαστηρίου. Ένα μονομερές διαζύγιο αντιμετωπίζεται σε δικαστική ακρόαση.

Στη διαμεσολάβηση, προσπαθείτε να βρείτε μια λύση μαζί με το άλλο μέρος υπό την επίβλεψη ενός διαμεσολαβητή. Όσο υπάρχει προθυμία και από τις δύο πλευρές να αναζητήσουν λύση, η διαμεσολάβηση έχει την πιθανότητα να πετύχει.

Μια διαδικασία διαμεσολάβησης αποτελείται από: μια συνέντευξη πρόσληψης και αρκετές συνεδρίες για την επίτευξη συμφωνίας. Εάν επιτευχθεί συμφωνία, οι συμφωνηθείσες συμφωνίες καθορίζονται γραπτώς.

Είστε διαζευγμένοι από την ημερομηνία κατά την οποία το διάταγμα που εκδίδει το διαζύγιο εγγράφεται στα μητρώα του αστικού μητρώου του δήμου όπου παντρευτήκατε.

Μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστήριο να καθορίσει τον (τρόπο) διαίρεσης της γαμήλιας κοινότητας ιδιοκτησίας μεταξύ εσάς και του πρώην συντρόφου σας.

Εάν είστε παντρεμένοι σε μια κοινότητα ιδιοκτησίας, μπορείτε να τα διαιρέσετε με μισά ή να τα πάρετε από το άλλο άτομο για να λάβετε υπόψη την αξία τους.

Το σημείο εκκίνησης είναι ότι μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε στο κοινό σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι μπορείτε οικονομικά να πληρώσετε το ήμισυ της πλεονάζουσας αξίας στον πρώην σύντροφό σας και να απαλλάξετε τον πρώην σύντροφό σας από κοινή και αρκετή ευθύνη για στεγαστικά δάνεια.

Μπορείτε να κανονίσετε την οικονομική διευθέτηση μιας σχέσης εκτός δικαστηρίου. Εάν έχετε παιδιά μαζί για τα οποία ασκείτε και οι δύο την εξουσία, είστε νομικά υποχρεωμένοι να καταρτίσετε ένα πρόγραμμα γονικής μέριμνας.

Το κόστος του δικηγόρου εξαρτάται από το χρόνο που αφιερώνεται στην υπόθεσή σας. Τα έξοδα του δικαστηρίου είναι 309 € (δικαστικά τέλη). Οι αμοιβές του δικαστικού επιμελητή για την υποβολή της αίτησης διαζυγίου ανέρχονται σε περίπου 100 €.

Ο νόμιμος κανονισμός (εξισορρόπηση σύνταξης) σημαίνει ότι δικαιούστε την πληρωμή του 50% της σύνταξης γήρατος που δημιουργήθηκε από τον πρώην σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του γάμου. Εάν και οι δύο σύντροφοι συμφωνήσουν, μπορείτε να μετατρέψετε τα δικαιώματά σας σε σύνταξη γήρατος και σύνταξη συντρόφου σε δικό σας ανεξάρτητο δικαίωμα σε σύνταξη γήρατος (μετατροπή) ή να επιλέξετε διαφορετικό τμήμα.

Η συμφωνία διαζυγίου είναι μια συμφωνία μεταξύ πρώην συντρόφων στην οποία μπορείτε να καθορίσετε συμφωνίες όταν διαζευστείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε οικονομικές ρυθμίσεις, ρυθμίσεις για τα παιδιά και διατροφή. Εάν η συμφωνία διαζυγίου αποτελεί μέρος της δικαστικής απόφασης, είναι νομικά εκτελεστή.

Εάν η συμφωνία διαζυγίου αποτελεί μέρος της δικαστικής απόφασης, η συμφωνία διαζυγίου παρέχει έναν εκτελεστό τίτλο. Στη συνέχεια, είναι νομικά εκτελεστή.

Τα πάντα στο σπίτι, στον αχυρώνα, στον κήπο και στο γκαράζ είναι μέρος του περιεχομένου. Αυτό ισχύει επίσης για το αυτοκίνητο ή άλλα οχήματα. Αυτά αναφέρονται συχνά χωριστά στη διαθήκη. Αυτό που δεν ανήκει στο περιεχόμενο είναι συνδεδεμένα αγαθά, ενσωματωμένες συσκευές στην κουζίνα και, για παράδειγμα, πατωμένα δάπεδα.

Όταν είστε παντρεμένοι σε μια κοινότητα ιδιοκτησίας, καταρχήν συγχωνεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη σας και του συντρόφου σας. Σε περίπτωση διαζυγίου, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη κατανέμονται κατ 'αρχήν εξίσου μεταξύ σας. Μερικές φορές μπορεί να εξαιρούνται ορισμένα πράγματα, όπως δώρο ή κληρονομιά.

Αλλά προσέξτε: από το 2018, το πρότυπο είναι να παντρευτείτε σε περιορισμένη κοινότητα ιδιοκτησίας. Αυτό σημαίνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν συσσωρευτεί πριν από το γάμο δεν περιλαμβάνονται στην κοινότητα. Μόνο τα περιουσιακά στοιχεία που συγκεντρώνονται οι παντρεμένοι σύντροφοι κατά τη διάρκεια του γάμου γίνονται κοινή ιδιοκτησία. Επομένως, αποκλείονται όλα όσα είχε ένα άτομο ιδιωτικά πριν από το γάμο. Ό, τι συμβαίνει μετά τον γάμο από άποψη ιδιοκτησίας ή / και χρεών, γίνεται ιδιοκτησία και των δύο μερών. Επιπλέον, τα δώρα και οι κληρονομιές παραμένουν προσωπική ιδιοκτησία, επίσης κατά τη διάρκεια του γάμου. Ένα σπίτι μπορεί να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, εάν αγοράστηκε από κοινού πριν από το γάμο.

Όταν παντρευτήκατε επιλέξατε να διατηρήσετε τα περιουσιακά στοιχεία και τα χρέη σας ξεχωριστά. Εάν θέλετε να κάνετε διαζύγιο, λάβετε υπόψη τυχόν ρήτρες διακανονισμού ή άλλες συμφωνημένες ρυθμίσεις.

Οι ρήτρες διακανονισμού είναι συμφωνίες για τον διακανονισμό ή τη διανομή ορισμένων εσόδων και αξιών. Υπάρχουν δύο μορφές διακανονισμού: 1) Ρήτρα περιοδικού διακανονισμού: στο τέλος κάθε έτους το υπόλοιπο αποθηκευμένου υπολοίπου στους λογαριασμούς διαιρείται δίκαια. Η επιλογή γίνεται για να διατηρούνται τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία ξεχωριστά. Ο διακανονισμός πραγματοποιείται μετά την αφαίρεση των πάγιων δαπανών από το από κοινού δημιουργημένο κεφάλαιο. 2) Ρήτρα οριστικού διακανονισμού: Σε περίπτωση διαζυγίου είναι επίσης δυνατή η χρήση της ρήτρας τελικής διευθέτησης. Εσείς και ο σύντροφός σας τότε διαιρείτε τα κοινά περιουσιακά στοιχεία με τον ίδιο τρόπο σαν να είστε παντρεμένοι σε κοινότητα περιουσίας Μπορείτε να επιλέξετε ποια στοιχεία δεν περιλαμβάνονται στο τμήμα.

Ορισμένα περιουσιακά στοιχεία δεν χαρακτηρίζονται αυτόματα ως κοινή ιδιοκτησία εσάς και του συνεργάτη σας. Αυτά τα στοιχεία ενδέχεται να μην χρειάζεται να περιληφθούν κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου. Τα κληρονομιά ή τα δώρα παραμένουν επίσης εκτός της κοινότητας ιδιοκτησίας από την 1η Ιανουαρίου 2018. Πριν από την 1η Ιανουαρίου 2018, μια ρήτρα αποκλεισμού έπρεπε να συμπεριληφθεί στην πράξη του δώρου ή της βούλησης.

Ο δικαστής αποφασίζει ποιος μπορεί να συνεχίσει να ζει στο σπίτι μετά το διαζύγιο, σε περίπτωση που θέλετε και οι δύο να συνεχίσετε να ζείτε εκεί. Στη συνέχεια, πρέπει να αλλάξει η σύμβαση με τη στέγαση ή τον ιδιοκτήτη, με το άτομο που του έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα να ζήσει εκεί ως ο μοναδικός μισθωτής. Αυτό το άτομο είναι τότε υπεύθυνο για την πληρωμή του ενοικίου και άλλων εξόδων

Δικηγόρος διαζυγίου
Δικηγόρος διαζυγίου

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την διατροφή

Η διαδικασία διατροφής ξεκινά με την υποβολή αναφοράς. Το δικαστήριο θα δώσει έπειτα στον άλλο διάδικο την ευκαιρία να υποβάλει υπεράσπιση. Εάν αυτό γίνει, η διαδικασία θα ακουστεί. Το δικαστήριο θα εκδώσει τότε γραπτή απόφαση.

Έχετε το δικαίωμα συζυγικής υποστήριξης εάν έχετε παντρευτεί ή έχετε συνάψει καταχωρημένη σχέση και δεν μπορείτε να υποστηρίξετε τον εαυτό σας ανεξάρτητα.

Μπορείτε να δώσετε στον πρώην συνεργάτη σας ειδοποίηση αθέτησης και να ορίσετε μια προθεσμία εντός της οποίας πρέπει να καταβληθεί το επίδομα. Εάν ο πρώην σύντροφός σας εξακολουθεί να μην πληρώνει το επίδομα εντός της προθεσμίας, τότε πρόκειται για περίπτωση αθέτησης. Εάν οι συμφωνίες συντήρησης περιλαμβάνονται σε μια παραγγελία, έχετε έναν εκτελεστό τίτλο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανακτήσετε διατροφή από τον πρώην σύντροφό σας εκτός δικαστηρίου. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να ζητήσετε συμμόρφωση στο δικαστήριο.

Η σύντροφο συνεργάτη εκπίπτει φόρου για τον πληρωτή και θεωρείται φορολογητέο εισόδημα για τον παραλήπτη. Η παιδική διατροφή δεν εκπίπτει ή φορολογείται.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα παιδιά στο διαζύγιο

Μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστήριο να καθορίσει τη διαμονή των παιδιών σας μαζί σας. Το δικαστήριο θα λάβει μια απόφαση που θεωρείται ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον των παιδιών σας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις της υπόθεσης.

Εάν έχετε ανήλικα παιδιά για τα οποία έχετε κοινή επιμέλεια, είστε υποχρεωμένοι να εκπονήσετε πρόγραμμα γονικής μέριμνας. Πρέπει να γίνουν συμφωνίες σχετικά με την κύρια κατοικία των παιδιών, τον καταμερισμό της φροντίδας, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων σχετικά με τα παιδιά, τον τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τα παιδιά και τον καταμερισμό του κόστους των παιδιών (υποστήριξη παιδιών).

Μετά από διαζύγιο και οι δύο γονείς διατηρούν τη γονική εξουσία, εκτός εάν το δικαστήριο αποφασίσει ότι η κοινή γονική αρχή πρέπει να τερματιστεί.

Έχετε το δικαίωμα για υποστήριξη παιδιών, εάν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε επαρκές εισόδημα για να καλύψετε το κόστος των παιδιών σας.

Μπορεί να συμφωνήσετε με το ποσό της υποστήριξης παιδιών / συντρόφων. Μπορείτε να καταγράψετε αυτές τις συμφωνίες σε μια συμφωνία. Εάν το δικαστήριο καταγράψει αυτές τις συμφωνίες στο διάταγμα διαζυγίου, είναι νομικά εκτελεστές. Εάν δεν μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία, μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστήριο να καθορίσει το ποσό της διατροφής. Με αυτόν τον τρόπο, ο δικαστής θα λάβει υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως εισόδημα, οικονομική ικανότητα, παιδικό προϋπολογισμό και τη ρύθμιση επίσκεψης.

Αυτά τα αντικείμενα είναι ιδιοκτησία των ίδιων των παιδιών. Μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα τους συμβεί και με ποιον γονέα πρέπει να πάνε. Εάν τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να το αποφασίσουν αυτό, εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να κάνετε ρυθμίσεις.

Εάν δεν βρήκατε την απάντηση στην ερώτησή σας στη λίστα με τις συχνές ερωτήσεις, επικοινωνήστε απευθείας με έναν από τους έμπειρους δικηγόρους μας. Μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας και είναι ευτυχείς να σκεφτούν μαζί σας!

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο στο Αϊντχόβεν;
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε μας ένα e-mail:

κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More - [προστασία μέσω email]
κύριος. Maxim Hodak, συνήγορος στο & More - [προστασία μέσω email]

Law & More B.V.