ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τετραγωνισμένος Σαφή.

Τετραγωνισμένος Προσωπικό και εύκολα προσβάσιμο.

Τετραγωνισμένος Τα ενδιαφέροντά σας πρώτα.

Εύκολα προσβάσιμο

Εύκολα προσβάσιμο

Law & More είναι διαθέσιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 17:00

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Καλή και γρήγορη επικοινωνία

Οι δικηγόροι μας ακούν την υπόθεσή σας και καταρτίζουν ένα κατάλληλο σχέδιο δράσης
Προσωπική προσέγγιση

Προσωπική προσέγγιση

Η μέθοδος εργασίας μας διασφαλίζει ότι το 100% των πελατών μας μας προτείνει και ότι βαθμολογούμαστε κατά μέσο όρο με 9.4

Διοικητικός Δικηγόρος

Ο διοικητικός νόμος αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και των επιχειρήσεων έναντι της κυβέρνησης. Αλλά ο διοικητικός νόμος ρυθμίζει επίσης τον τρόπο λήψης αποφάσεων από την κυβέρνηση και τι μπορείτε να κάνετε εάν διαφωνείτε με μια τέτοια απόφαση. Οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι κεντρικές στο διοικητικό δίκαιο. Αυτές οι αποφάσεις μπορεί να έχουν εκτεταμένες συνέπειες για εσάς. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να αναλάβετε άμεση δράση εάν διαφωνείτε με μια κυβερνητική απόφαση που έχει ορισμένες συνέπειες για εσάς. Για παράδειγμα: η άδειά σας θα ανακληθεί ή θα ληφθεί μέτρα επιβολής εναντίον σας. Αυτές είναι καταστάσεις στις οποίες μπορείτε να αντιταχθείτε. Φυσικά υπάρχει η πιθανότητα να απορριφθεί η ένστασή σας. Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλλετε ένσταση προσφυγής και κατά της απόρριψης της ένστασής σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την υποβολή προειδοποίησης. Οι διοικητικοί δικηγόροι της Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας υποστηρίξει σε αυτήν τη διαδικασία.

Γρήγορο μενού

Η εικόνα του Tom Meevis

Τομ Μέιβις

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΕΤΑΙΡΟΣ / ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ

tom.meevis@lawandmore.nl

Δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam

Εταιρικός δικηγόρος

"Law & More από δικηγόρους
συμμετέχουν και μπορούν να συμπάσχουν
με το πρόβλημα του πελάτη»

Γενικός νόμος περί διοικητικού δικαίου

Ο νόμος περί γενικού διοικητικού δικαίου (Awb) συχνά αποτελεί το νομικό πλαίσιο στις περισσότερες περιπτώσεις διοικητικού δικαίου. Ο νόμος περί γενικού διοικητικού δικαίου (Awb) καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάσει αποφάσεις, να δημοσιεύσει πολιτική και ποιες κυρώσεις είναι διαθέσιμες για επιβολή.

άδειες

Μπορεί να έρθετε σε επαφή με το διοικητικό δίκαιο εάν χρειάζεστε άδεια. Αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι περιβαλλοντική άδεια ή άδεια ποτού και φιλοξενίας. Στην πράξη, συμβαίνει τακτικά ότι οι αιτήσεις αδειών απορρίπτονται λανθασμένα. Οι πολίτες μπορούν να αντιταχθούν. Αυτές οι αποφάσεις σχετικά με τις άδειες είναι νομικές αποφάσεις. Κατά τη λήψη αποφάσεων, η κυβέρνηση δεσμεύεται από κανόνες που σχετίζονται με το περιεχόμενο και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις. Είναι συνετό να έχετε νομική βοήθεια εάν αντιταχθείτε σε απόρριψη της αίτησης άδειας. Επειδή αυτοί οι κανόνες καταρτίζονται βάσει των νομικών κανόνων που ισχύουν στο διοικητικό δίκαιο. Με την προσέλκυση δικηγόρου, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η διαδικασία θα προχωρήσει σωστά σε περίπτωση ένστασης και σε περίπτωση ένστασης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι δυνατή η υποβολή ένστασης. Στις διαδικασίες είναι, για παράδειγμα, δυνατή η υποβολή γνώμης μετά από σχέδιο απόφασης. Η γνώμη είναι μια αντίδραση την οποία, ως ενδιαφερόμενο μέρος, μπορείτε να στείλετε στην αρμόδια αρχή ως απάντηση σε σχέδιο απόφασης. Η αρχή μπορεί να λάβει υπόψη τις απόψεις που εκφράζονται κατά τη λήψη της τελικής απόφασης. Είναι συνεπώς συνετό να ζητήσετε νομικές συμβουλές πριν υποβάλλετε τη γνώμη σας σχετικά με σχέδιο απόφασης.

Τι λένε οι πελάτες για εμάς

Οι διοικητικοί δικηγόροι μας είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν:

Office Law & More

Επιδοτήσεις

Η χορήγηση επιδοτήσεων σημαίνει ότι δικαιούστε οικονομικούς πόρους από έναν διοικητικό φορέα με σκοπό τη χρηματοδότηση ορισμένων δραστηριοτήτων. Η χορήγηση επιδοτήσεων έχει πάντα μια νομική βάση. Εκτός από τον καθορισμό κανόνων, οι επιδοτήσεις είναι ένα μέσο που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση διεγείρει την επιθυμητή συμπεριφορά. Οι επιδοτήσεις υπόκεινται συχνά σε όρους. Αυτές οι προϋποθέσεις μπορούν να ελεγχθούν από την κυβέρνηση για να διαπιστωθεί εάν πληρούνται.

Πολλοί οργανισμοί εξαρτώνται από επιδοτήσεις. Ωστόσο, στην πράξη συμβαίνει συχνά ότι οι επιδοτήσεις αποσύρονται από την κυβέρνηση. Μπορείτε να σκεφτείτε την κατάσταση που μειώνει η κυβέρνηση. Διατίθεται επίσης νομική προστασία έναντι απόφασης ανάκλησης. Αν αντιταχθείτε στην ανάκληση επιδότησης, μπορείτε, σε ορισμένες περιπτώσεις, να διασφαλίσετε ότι διατηρείται το δικαίωμά σας για επιδότηση. Έχετε αμφιβολίες εάν η επιχορήγησή σας έχει αποσυρθεί νόμιμα ή έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τις κρατικές επιδοτήσεις; Στη συνέχεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους διοικητικούς δικηγόρους του Law & More. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε για τις ερωτήσεις σας σχετικά με τις κρατικές επιδοτήσεις.

Διοικητικός νόμοςΔιοικητική εποπτεία

Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την κυβέρνηση όταν παραβιάζονται οι κανόνες στην περιοχή σας και η κυβέρνηση σας ζητά να παρέμβετε ή όταν, για παράδειγμα, η κυβέρνηση έρχεται να ελέγξει εάν συμμορφώνεστε με τους όρους άδειας ή άλλους επιβληθέντες όρους. Αυτό ονομάζεται κυβερνητική επιβολή. Η κυβέρνηση μπορεί να αναπτύξει επόπτες για το σκοπό αυτό. Οι επόπτες έχουν πρόσβαση σε κάθε εταιρεία και επιτρέπεται να ζητήσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να επιθεωρήσουν και να πάρουν τη διοίκηση μαζί τους. Αυτό δεν απαιτεί να υπάρχει σοβαρή υποψία ότι έχουν παραβιαστεί οι κανόνες. Εάν δεν συνεργαστείτε σε μια τέτοια περίπτωση, τιμωρείτε.

Εάν η κυβέρνηση δηλώσει ότι υπήρξε παραβίαση, θα σας δοθεί η ευκαιρία να αντιδράσετε σε οποιαδήποτε επιδιωκόμενη επιβολή. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, μια εντολή με χρηματική ποινή, μια εντολή υπό διοικητική ποινή ή ένα διοικητικό πρόστιμο. Οι άδειες μπορούν επίσης να ανακληθούν για λόγους επιβολής.

Μια παραγγελία με χρηματική ποινή σημαίνει ότι η κυβέρνηση θέλει να σας παρακινήσει να κάνετε ή να αποφύγετε να κάνετε μια συγκεκριμένη πράξη, οπότε θα οφείλετε ένα χρηματικό ποσό εάν δεν συνεργαστείτε. Η διαταγή με διοικητική ποινή πηγαίνει ακόμη περισσότερο από αυτό. Με διοικητική εντολή, η κυβέρνηση παρεμβαίνει και τα έξοδα της παρέμβασης διεκδικούνται στη συνέχεια από εσάς. Αυτό μπορεί να συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν πρόκειται για την κατεδάφιση ενός παράνομου κτηρίου, τον καθαρισμό των συνεπειών μιας περιβαλλοντικής παραβίασης ή το κλείσιμο μιας επιχείρησης χωρίς άδεια.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει να επιβάλει πρόστιμο μέσω του διοικητικού δικαίου αντί του ποινικού δικαίου. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το διοικητικό πρόστιμο. Το διοικητικό πρόστιμο μπορεί να είναι πολύ υψηλό. Εάν σας έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο και διαφωνείτε με αυτό, μπορείτε να προσφύγετε στα δικαστήρια.

Ως αποτέλεσμα συγκεκριμένου αδικήματος, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να ανακαλέσει την άδειά σας. Αυτό το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί ως τιμωρία, αλλά και ως εκτέλεση για να αποφευχθεί η επανάληψη μιας συγκεκριμένης πράξης.

Κυβέρνηση ευθύνη

Μερικές φορές οι αποφάσεις ή οι ενέργειες της κυβέρνησης μπορούν να προκαλέσουν ζημιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κυβέρνηση ευθύνεται για αυτήν τη ζημία και μπορείτε να ζητήσετε αποζημίωση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους, ως επιχειρηματίας ή ιδιώτης, μπορείτε να ζητήσετε αποζημίωση από την κυβέρνηση.

Παράνομη κυβερνητική πράξη

Εάν η κυβέρνηση ενήργησε παράνομα, μπορείτε να θεωρήσετε την κυβέρνηση υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία έχετε υποστεί. Στην πράξη, αυτό ονομάζεται παράνομη κυβερνητική πράξη. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, εάν η κυβέρνηση κλείσει την εταιρεία σας και στη συνέχεια ο δικαστής αποφασίσει ότι αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί. Ως επιχειρηματίας, θα μπορούσατε να διεκδικήσετε την οικονομική απώλεια που έχετε υποστεί ως αποτέλεσμα του προσωρινού κλεισίματος από την κυβέρνηση.

Νόμιμη κυβερνητική πράξη

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να υποστείτε ζημιά εάν η κυβέρνηση έχει λάβει νόμιμη απόφαση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν η κυβέρνηση κάνει μια αλλαγή στο σχέδιο χωροταξίας, το οποίο θα καταστήσει δυνατή την πραγματοποίηση ορισμένων κατασκευαστικών έργων. Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια εσόδων για εσάς από την επιχείρησή σας ή σε μείωση της αξίας του σπιτιού σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, μιλάμε για αποζημίωση για ζημιά στο σχέδιο ή αποζημίωση για απώλεια.

Οι διοικητικοί μας δικηγόροι θα χαρούν να σας συμβουλέψουν για τις πιθανότητες αποζημίωσης ως αποτέλεσμα κυβερνητικής πράξης.

Αντίρρηση και ένστασηΑντίρρηση και ένσταση

Προτού υποβληθούν αντιρρήσεις κατά απόφασης της κυβέρνησης στο διοικητικό δικαστήριο, πρέπει πρώτα να διεξαχθεί διαδικασία ένστασης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δηλώσετε γραπτώς εντός έξι εβδομάδων ότι δεν συμφωνείτε με την απόφαση και τους λόγους για τους οποίους δεν συμφωνείτε. Οι αντιρρήσεις πρέπει να γίνουν σε γραπτή μορφή. Η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι δυνατή μόνο εάν το έχει δηλώσει ρητά η κυβέρνηση. Μια ένσταση μέσω τηλεφώνου δεν θεωρείται επίσημη ένσταση.

Αφού υποβληθεί ειδοποίηση ένστασης, σας δίνεται συχνά η ευκαιρία να εξηγήσετε προφορικά την ένστασή σας. Εάν αποδειχθεί σωστός και η ένσταση κριθεί βάσιμη, η προσβαλλόμενη απόφαση θα αντιστραφεί και μια άλλη απόφαση θα την αντικαταστήσει. Εάν δεν αποδειχθείτε σωστοί, η ένσταση θα κηρυχθεί αβάσιμη.

Η προσφυγή κατά της απόφασης ένστασης μπορεί επίσης να ασκηθεί στο δικαστήριο. Η έφεση πρέπει επίσης να υποβληθεί γραπτώς εντός περιόδου έξι εβδομάδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί επίσης να γίνει ψηφιακά. Στη συνέχεια, το δικαστήριο διαβιβάζει μια ανακοίνωση έφεσης στον κυβερνητικό οργανισμό με το αίτημα να στείλει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση και να απαντήσει σε μια δήλωση υπεράσπισης.

Στη συνέχεια θα προγραμματιστεί ακρόαση. Στη συνέχεια, το δικαστήριο θα αποφασίσει μόνο για την επίμαχη απόφαση για ένσταση. Επομένως, εάν ο δικαστής συμφωνήσει μαζί σας, θα ακυρώσει την απόφαση μόνο για την ένστασή σας. Η διαδικασία λοιπόν δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μια νέα απόφαση σχετικά με την ένσταση.

ΥπηρεσίεςΠροθεσμίες στο διοικητικό δίκαιο

Μετά από απόφαση της κυβέρνησης, έχετε έξι εβδομάδες για να υποβάλετε ένσταση ή ένσταση. Εάν δεν αντιταχθείτε εγκαίρως, η πιθανότητά σας να κάνετε κάτι κατά της απόφασης θα περάσει. Εάν δεν υποβληθεί ένσταση ή ένσταση κατά απόφασης, θα έχει επίσημη νομική ισχύ. Τότε θεωρείται ότι είναι νόμιμο, τόσο ως προς τη δημιουργία όσο και με το περιεχόμενό του. Επομένως, η προθεσμία για την υποβολή ένστασης ή έφεσης είναι στην πραγματικότητα έξι εβδομάδες. Επομένως, πρέπει να διασφαλίσετε ότι παρέχετε εγκαίρως νομική συνδρομή. Εάν διαφωνείτε με μια απόφαση, πρέπει να υποβάλετε ειδοποίηση ένστασης ή ένσταση εντός 6 εβδομάδων. Οι διοικητικοί δικηγόροι της Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει σε αυτήν τη διαδικασία.

Υπηρεσίες

Μπορούμε να προσφύγουμε σε δικαστικές αγωγές για εσάς σε όλους τους τομείς του διοικητικού δικαίου. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, να υποβάλετε ειδοποίηση ένστασης στο Δημοτικό Στέλεχος κατά της επιβολής διαταγής που υπόκειται σε χρηματική ποινή ή προσφυγής ενώπιον του δικαστηρίου σχετικά με τη μη χορήγηση περιβαλλοντικής άδειας για τη μετατροπή κτιρίου. Η συμβουλευτική πρακτική είναι ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μας. Σε πολλές περιπτώσεις, με τις σωστές συμβουλές, μπορείτε να αποτρέψετε διαδικασίες κατά της κυβέρνησης.

Μπορούμε, μεταξύ άλλων, να σας συμβουλεύσουμε και να σας βοηθήσουμε με:

  • αίτηση για επιδοτήσεις·
  • ένα όφελος που έχει διακοπεί και η ανάκτηση αυτού του επιδόματος·
  • την επιβολή διοικητικού προστίμου·
  • την απόρριψη της αίτησής σας για περιβαλλοντική άδεια·
  • υποβολή ένστασης για ανάκληση αδειών.

Οι διαδικασίες στο διοικητικό δίκαιο είναι συχνά γνήσιο έργο δικηγόρου, αν και η συνδρομή δικηγόρου δεν είναι υποχρεωτική. Διαφωνείτε με μια κυβερνητική απόφαση που έχει εκτεταμένες συνέπειες για εσάς; Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τους διοικητικούς δικηγόρους του Law & More κατευθείαν. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Θέλετε να μάθετε τι Law & More μπορεί να κάνει για εσάς ως δικηγορικό γραφείο σε Eindhoven και Amsterdam?
Στη συνέχεια, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου +31 40 369 06 80 ή στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση:
κύριος. Tom Meevis, συνήγορος του Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More