Διαζύγιο και η κατάσταση γύρω από τον ιό της κορώνας

Διαζύγιο και η κατάσταση γύρω από τον ιό της κορώνας

Ο κοροναϊός έχει εκτεταμένες συνέπειες για όλους μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και να εργαστούμε από το σπίτι επίσης. Αυτό διασφαλίζει ότι ξοδεύετε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σας κάθε μέρα από ό, τι πριν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει να περνούν τόσο πολύ χρόνο μαζί κάθε μέρα. Σε ορισμένα νοικοκυριά, αυτή η κατάσταση προκαλεί ακόμη και την απαραίτητη ένταση. Ειδικά για εκείνους τους εταίρους που είχαν ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα σχέσεων πριν από την κρίση της κορώνας, οι τρέχουσες συνθήκες μπορούν να δημιουργήσουν μια ανυπόφορη κατάσταση. Ορισμένοι σύντροφοι μπορεί ακόμη και να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο να πάρουμε διαζύγιο. Τι γίνεται όμως κατά τη διάρκεια της κρίσης της κορώνας; Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για διαζύγιο παρά τα μέτρα που αφορούν τον κοραναϊό για να μείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο;

Παρά τα αυστηρότερα μέτρα του RIVM, μπορείτε ακόμα να ξεκινήσετε τις διαδικασίες διαζυγίου. Οι δικηγόροι διαζυγίου της Law & More μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας βοηθήσει σε αυτήν τη διαδικασία. Για την πορεία των διαδικασιών διαζυγίου, μπορεί να γίνει διάκριση μεταξύ διαζυγίου κατόπιν κοινής αίτησης και μονομερούς διαζυγίου. Σε περίπτωση διαζυγίου κατόπιν από κοινού αίτησης, εσείς και ο (πρώην) σύντροφός σας υποβάλλετε μία μόνο αίτηση. Επιπλέον, συμφωνείτε με όλες τις ρυθμίσεις. Ένα μονομερές αίτημα για διαζύγιο είναι ένα αίτημα ενός από τους δύο συντρόφους στο δικαστήριο για διάλυση του γάμου. Σε περίπτωση διαζυγίου κατόπιν από κοινού αίτησης, συνήθως δεν απαιτείται δικαστική ακρόαση. Σε περίπτωση μονομερούς αιτήματος διαζυγίου, είναι συνήθης πρακτική να προγραμματίζετε προφορική ακρόαση στο δικαστήριο μετά τον γραπτό γύρο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαζύγιο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα διαζυγίου μας.

Ως αποτέλεσμα της επιδημίας του κοροναϊού, τα δικαστήρια και τα ειδικά κολέγια εργάζονται από απόσταση και με ψηφιακές μεθόδους όσο το δυνατόν περισσότερο. Για οικογενειακές υποθέσεις που σχετίζονται με τον κοροναϊό, υπάρχει μια προσωρινή ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα περιφερειακά δικαστήρια καταρχήν αντιμετωπίζουν προφορικά μόνο υποθέσεις που θεωρούνται πολύ επείγουσες μέσω τηλεφωνικής (βίντεο) σύνδεσης. Για παράδειγμα, μια υπόθεση θεωρείται πολύ επείγουσα εάν το δικαστήριο κρίνει ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των παιδιών. Σε λιγότερο επείγουσες οικογενειακές υποθέσεις, τα δικαστήρια εκτιμούν εάν η φύση των υποθέσεων είναι κατάλληλη για γραπτή διεκπεραίωση. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μέρη θα κληθούν να συμφωνήσουν σε αυτό. Εάν οι διάδικοι έχουν αντίρρηση για γραπτή διαδικασία, το δικαστήριο μπορεί να προγραμματίσει προφορική ακρόαση μέσω τηλεφωνικής (βίντεο) σύνδεσης.

Τι σημαίνει αυτό για την κατάστασή σας;

Εάν είστε σε θέση να συζητήσετε για τη διαδικασία διαζυγίου ο ένας με τον άλλο και είναι επίσης δυνατό να κάνετε ρυθμίσεις μαζί, σας συνιστούμε να προτιμήσετε ένα κοινό αίτημα διαζυγίου. Τώρα που αυτό γενικά δεν απαιτεί δικαστική ακρόαση και το διαζύγιο μπορεί να επιλυθεί γραπτώς, είναι ο καταλληλότερος τρόπος για διαζύγιο κατά τη διάρκεια της κρίσης της κορώνας. Τα δικαστήρια προσπαθούν να λαμβάνουν αποφάσεις για κοινές αιτήσεις εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης της κορώνας.

Εάν δεν μπορείτε να καταλήξετε σε συμφωνία με τον (πρώην) σύντροφό σας, θα αναγκαστείτε να ξεκινήσετε μια μονομερή διαδικασία διαζυγίου. Αυτό είναι επίσης δυνατό κατά τη διάρκεια της κρίσης της κορώνας. Η διαδικασία διαζυγίου κατόπιν μονομερούς αιτήματος ξεκινά με την υποβολή της αναφοράς στην οποία ζητείται από το δικηγόρο ενός από τους εταίρους το διαζύγιο και τυχόν παρεπόμενες διατάξεις (διατροφή, διαίρεση περιουσίας κ.λπ.). Αυτή η αναφορά υποβάλλεται στη συνέχεια στον άλλο σύντροφο από δικαστικό επιμελητή. Ο άλλος συνεργάτης μπορεί στη συνέχεια να υποβάλει γραπτή υπεράσπιση εντός 6 εβδομάδων. Μετά από αυτό, μια προφορική ακρόαση είναι γενικά προγραμματισμένη και, κατ 'αρχήν, ακολουθεί η απόφαση. Ως αποτέλεσμα των μέτρων της κορώνας, μια μονομερής αίτηση για διαζύγιο θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο πριν από την προφορική ακρόαση, εάν η υπόθεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί γραπτώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι δυνατή η έναρξη διαδικασίας διαζυγίου και κατά τη διάρκεια της κρίσης της κορώνας. Αυτό μπορεί να είναι είτε κοινό αίτημα είτε μονομερής αίτηση διαζυγίου.

Διαδικτυακό διαζύγιο κατά τη διάρκεια της κρίσης της κορώνας στο Law & More

Επίσης σε αυτές τις ειδικές στιγμές των δικηγόρων διαζυγίου της Law & More είναι στη διάθεσή σας. Μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε και να σας καθοδηγήσουμε μέσω τηλεφωνικής κλήσης, βιντεοκλήσης ή e-mail. Εάν έχετε απορίες σχετικά με το διαζύγιό σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε!

Law & More