Τι είναι το ποινικό μητρώο;

Τι είναι το ποινικό μητρώο;

Έχετε παραβεί τους κανόνες της κορώνας και σας έχει επιβληθεί πρόστιμο; Στη συνέχεια, μέχρι πρόσφατα, διατρέχατε τον κίνδυνο να έχετε ποινικό μητρώο. Τα πρόστιμα της κορώνας εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει πλέον σημείωση στο ποινικό μητρώο. Γιατί τα ποινικά μητρώα ήταν τόσο αγκάθι στην πλευρά της Βουλής των Αντιπροσώπων και επέλεξαν να καταργήσουν αυτό το μέτρο;

Τι είναι το ποινικό μητρώο;

Ειδήσεις

Εάν παραβιάσετε το νόμο, μπορείτε να πάρετε ποινικό μητρώο. Ένα ποινικό μητρώο ονομάζεται επίσης «απόσπασμα δικαστικών εγγράφων». Είναι μια επισκόπηση των καταχωρημένων αδικημάτων στο σύστημα δικαστικών εγγράφων. Η διαφορά μεταξύ εγκλημάτων και αδικημάτων είναι σημαντική εδώ. Εάν έχετε διαπράξει έγκλημα, θα είναι πάντα στο ποινικό σας αρχείο. Εάν έχετε διαπράξει αδίκημα, αυτό είναι επίσης δυνατό, αλλά δεν πρέπει πάντα να ισχύει. Τα αδικήματα είναι δευτερεύοντα αδικήματα. Τα αδικήματα μπορούν να καταγραφούν όταν τιμωρούνται με ποινή άνω των 100 ευρώ, απόλυση ή πρόστιμο άνω των 100 ευρώ. Τα εγκλήματα είναι σοβαρότερα αδικήματα, όπως κλοπή, δολοφονία και βιασμός. Τα πρόστιμα κορώνας είναι επίσης ποινικές αποφάσεις που υπερβαίνουν τα 100 ευρώ. Μέχρι τώρα, ως εκ τούτου, σημειώθηκε στα δικαστικά έγγραφα όταν επιβλήθηκε πρόστιμο κορώνας. Τον Ιούλιο, ο αριθμός των προστίμων ήταν πάνω από 15. Ο υπουργός Γκράπερχαουζ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ασφάλειας επέμεινε σε αυτό, αφού ο ίδιος έλαβε πρόστιμο και ως εκ τούτου ποινικό μητρώο για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της κορώνας στο γάμο του.

Συνέπειες

Τα ποινικά αρχεία μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους παραβάτες. Όταν υποβάλλετε αίτηση για εργασία, μερικές φορές ζητείται ένα VOG (Πιστοποιητικό καλής συμπεριφοράς). Αυτή είναι μια δήλωση που δείχνει ότι η συμπεριφορά σας δεν αποτελεί αντίρρηση για την εκτέλεση συγκεκριμένης εργασίας ή θέσης στην κοινωνία. Ένα ποινικό μητρώο μπορεί να σημαίνει ότι δεν λαμβάνετε VOG. Σε αυτήν την περίπτωση δεν επιτρέπεται πλέον να ασκείτε κάποιο επάγγελμα, όπως δικηγόρος, δάσκαλος ή δικαστικός επιμελητής. Μερικές φορές μπορεί να απορριφθεί θεώρηση ή άδεια διαμονής. Μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί επίσης να σας ρωτήσει εάν έχετε ποινικό μητρώο όταν υποβάλλετε αίτηση για ασφάλιση. Σε αυτήν την περίπτωση είστε υποχρεωμένοι να πείτε την αλήθεια. Λόγω του ποινικού μητρώου, ενδέχεται να μην λάβετε ασφάλιση.

Πρόσβαση και αποθήκευση ποινικών δεδομένων

Δεν ξέρετε αν έχετε ποινικό μητρώο; Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ποινικό σας αρχείο στέλνοντας επιστολή ή e-mail στην Υπηρεσία Δικαστικών Πληροφοριών (Justid). Ο Justid είναι μέρος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ασφάλειας. Εάν διαφωνείτε με αυτό που υπάρχει στο ποινικό σας μητρώο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αλλαγή. Αυτό ονομάζεται αίτημα διόρθωσης. Αυτό το αίτημα πρέπει να υποβληθεί στο Front Office του Justid. Θα λάβετε γραπτή απόφαση σχετικά με το αίτημα εντός τεσσάρων εβδομάδων. Ορισμένες περίοδοι διατήρησης ισχύουν για τα δικαστικά δεδομένα των αδικημάτων στο ποινικό μητρώο. Ο νόμος καθορίζει πόσο καιρό πρέπει να παραμείνουν αυτές οι πληροφορίες. Αυτές οι περίοδοι είναι μικρότερες για αδικήματα από ό, τι για εγκλήματα. Στην περίπτωση ποινικής απόφασης, για παράδειγμα στην περίπτωση του προστίμου, τα δεδομένα θα διαγραφούν 5 χρόνια μετά την πλήρη καταβολή του προστίμου.

Επικοινωνήστε με έναν δικηγόρο

Επειδή ένα ποινικό μητρώο έχει τόσο σημαντικές συνέπειες, είναι λογικό να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο το συντομότερο δυνατό εάν, για παράδειγμα, έχετε λάβει κοροναφίνη ή έχετε διαπράξει αδίκημα. Πράγματι, μπορεί να υπάρχει μια ορισμένη χρονική περίοδος εντός της οποίας πρέπει να ασκηθεί ανακοπή στον εισαγγελέα. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ευκολότερο να πληρώσετε απλώς πρόστιμο ή να συμμορφωθείτε με την κοινοτική υπηρεσία, για παράδειγμα σε περίπτωση ποινικής απόφασης. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αξιολογηθεί η κατάσταση από δικηγόρο. Σε τελική ανάλυση, ο εισαγγελέας μπορεί επίσης να κάνει λάθη ή να αποδείξει αδίκημα ενοχή. Επιπλέον, ο εισαγγελέας ή ο δικαστής μπορεί μερικές φορές να είναι πιο επιεικής από τον αξιωματούχο που επέβαλε το πρόστιμο ή κατέγραψε το αδίκημα. Ένας δικηγόρος μπορεί να ελέγξει εάν το πρόστιμο είναι δικαιολογημένο και μπορεί να σας ενημερώσει εάν είναι καλή απόφαση να προσφύγετε. Ο δικηγόρος μπορεί να γράψει την ειδοποίηση της ανακοπής και να βοηθήσει τον δικαστή, εάν είναι απαραίτητο.

Έχετε απορίες σχετικά με το παραπάνω θέμα ή θέλετε να μάθετε τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους δικηγόρους στο Law & More Για περισσότερες πληροφορίες. Ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεστε δικηγόρο. Οι ειδικοί και εξειδικευμένοι δικηγόροι μας στον τομέα του ποινικού δικαίου θα χαρούν να σας βοηθήσουν.

Law & More